בווידאו: ריקן אחרי המשחק האחרון של העונה
עיקרי הדברים
- שחקנים במכבי תל אביב מאמינים ששחקני מפתח כמו עומר אצילי ודור מיכה, חשובים לקראת העונה הבאה
- למרות הכחשותיו, והמאמן הסרבי ליקו פאונוביץ' מועמד למכבי תל אביב אבל בין הצדדים קיים פער כספי גדול
- ז'איר אמאדור צפוי לעזוב וכך גם אנדרה ז'ראלדש. האחרון רומז שיעזוב: "זמן לאתגרים חדשים"
- אכזבה גדולה בקבוצה בעקבות ההפסד להפועל באר שבע, שמנע שבירת שיאים שהיו חשובים למועדון
- אנדראס יאניוטיס צפוי לקבל הודעה על כך שהוא לא בתוכניות לעונה הבאה, ושעליו לחפש קבוצה אחרת
על רקע עזיבת ולאדן איביץ' והצוות שלו ובשל העובדה שכמה שחקני מפתח לא ימשיכו במכבי תל אביב, דיברו אתמול (שלישי) שחקנים בקבוצה על כך שצריך להחזיר לסגל את דור מיכה ועומר אצילי. "יהיה מאוד קשה לשחזר את האליפות בעונה הבאה אם לא יהיו לנו את מרבית השחקנים הטובים שלנו, ביניהם דור ועומר", נאמר. "מכבי תל אביב צריכה את עומר ודור. אין יותר מדי שחקנים ישראלים איכותיים. אחרי שכל ענייני החקירה והפרקליטות יסתיימו, צריך לעשות כל מה שניתן כדי שהם יחזרו אלינו".
גם אם מיטש גולדהאר יחליט שעם גניזת התיק, הוא יחזיר את שני השחקנים לפעילות רגילה במועדון, עדיין צריך יהיה לראות כמה זמן ייקח עד שהפרקליטות תטפל בתיק. "קבוצת כדורגל חיה מעונה לעונה ובטח כאשר יש פגרה קצרה כמו בקיץ הזה, צריך לקוות שהתיק שלהם יטופל בהקדם", אמרו אתמול בסביבת השניים שמצפים לחזור לסגל הקבוצה בהקדם.
בעוד שאיביץ' יעזוב מחרתיים את ישראל וימריא לסלוניקי, במועדון ממשיכים לעבוד כדי להחתים את המאמן הבא. למרות הכחשות מצד המאמן הסרבי וליקו פאונוביץ', נודע אמש כי מכבי תל אביב פנתה אליו והחלה בשיחות, אבל בין הצדדים קיים פער כספי. אם איביץ' ציפה לשדרוג הסגל ולצירוף שחקנים, פאונוביץ' רוצה אפילו יותר הן בחוזה האישי שלו והן בתנאים שהוא יקבל וספק אם גולדהאר ייעתר לכך. בשל כך, בודקים במכבי תל אביב אופציות נוספות בימים האחרונים אבל שמו של פאונוביץ' שאימן את שיקגו פייר עדיין נמצא ברשימה של מיטש גולדהאר ונציגו ג'ק אנגלידיס.
במכבי תל אביב התאכזבו אמש קשות בעקבות ההפסד 2:0 להפועל באר שבע שמנע מהקבוצה לקבוע עוד שיאים מעבר לאלה שהושגו העונה. "רצינו מאוד לסיים את העונה עם 90 נקודות ואחוזי ההצלחה הגבוהים ביותר אי פעם. רצינו גם לא להפסיד כל העונה ולא לספוג עוד שערים, אבל לא באנו טוב למשחק הזה", אמרו שחקנים. "מצד אחד היתה ירידת מתח אחרי האליפות והטקסים. מצד שני היה לחץ מיותר כי ידענו שיש לנו הרבה מה להפסיד אם לא נעמוד במשימה הזו. הבעיה היתה שבאנו לא מרוכזים למשחק וספגנו שני שערים מהר מדי. אחר כך רדפנו אחרי באר שבע ולא הצלחנו לפרוץ את קווי ההגנה שלה".
אל תפספס
- ולאדן איביץ' נפרד: "מה שעשינו פה בשנתיים האחרונות זה לא נורמלי". ממי סאבוריט נפרד?
- מרקו בלבול: "הודיעו לי שסיימתי את תפקידי במכבי חיפה". ברק בכר יחליפו
- יוסי בניון: "בית"ר נכשלה? זה מנותק מהמציאות. רוני לוי המאמן הטוב בארץ"
- קלינגר: "אלחם על אלטמן ודגני". דמארי: "תמיד אשאר אוהד הפועל תל אביב"
- גילי ורמוט: "הפועל תל אביב יקרה לליבי, שברתי לאוהדים את הלב"
- טיפול באקנה בגב בשיטה לא פולשנית, לא כואבת וללא תופעות לוואי
מלבד איביץ' שיעזוב, ז'איר אמאדור גם רוצה להשתחרר מחוזהו ונמצא במגעים לסיום דרכו בקבוצה. אנריק סבוריט וניק בלקמן אפילו נפרדו אמש מהבלם עם פוסטים ברשתות החברתיות, כשסבוריט אף רומז כי גם אנדרה ז'ראלדש צפוי לעזוב בשל העובדה שספורטינג ליסבון מתעקשת למכור אותו תמורת 700 אלף יורו ומכבי תל אביב לא רוצה להוציא את מעט הכסף שיש ברשותה בשל מגבלות הפייר פליי, על רכישת מגן ימני טוב ככל שיהיה. ז'ראלדש רמז היום על עתידו עם ציוץ מסכם בטוויטר: "העונה המרשימה ביותר בקריירה שלי הסתיימה. זו היתה עונה מלאה בשיאים, שהסתיימה עם אליפות מוצדקת. תודה לכל מי שלקח חלק בזה, במיוחד למשפחה שלי. עכשיו זה הזמן לנוח ולהתכונן לקראת אתגרים חדשים".
ניק בלקמן נפרד מז'איר: "לא אשכח אותך, בהצלחה בעתיד"
אנריק סבוריט לז'ראלדש וז'איר: "אתם משאירים אותי לבד"
רגיל (4) 156
14:30

בורקינה פאסו

גינאה המשוונית
בורקינה פאסו מגיעה כפייבוריטית ברורה בזכות סגל מוכשר שכולל שחקנים מובילים באירופה והיסטוריה של הצלחות בטורניר. גינאה המשוונית היא נבחרת עיקשת שידועה ביכולתה להפתיע את הגדולות.
יתרון (4) 187
17:00

אלג'יריה

סודן
(2+)
אלג'יריה, אחת המועמדות לזכייה בטורניר כולו, מחפשת להתחיל ברגל ימין ולהשכיח את האכזבות מהטורנירים האחרונים. סודאן נחשבת לאנדרדוג מובהק במשחק הזה ותנסה בעיקר להתגונן ולצאת להתקפות מתפרצות.
יתרון (4) 258
18:30

מ.ס צפת
(16+)

עירוני אילת
ליין גבוה מאוד אך בצדק. צפת נראית רע מאוד העונה ושקועה בתחתית הטבלה. הפועל אילת עם סגל מצוין שיותר מראוי לעלות ליגה. לצפת יהיה קשה מאוד כאן, על אף הביתיות. אילת מעל הליין
יתרון (4) 268
18:35

בני הרצליה

הפועל חולון
(3+)
הרצף הנהדר של הרצליה נעצר אצל הפועל תל אביב אך היא נראית טוב מאוד כבר חודש. חולון עם 4 ניצחונות רצופים, אך היא פחות מרשימה והיריבות שלה לא היו חזקות במיוחד. הרצליה תנצח בביתה
יתרון (4) 293
19:30

חוף השנהב

מוזמביק
(1+)
אלופת אפריקה המכהנת פותחת את מסע ההגנה על התואר עם סגל עמוק ונוצץ. מוזמביק מגיעה במומנטום חיובי מהמוקדמות, אך היא תתקשה מאוד לעצור את הלחץ והעוצמה הפיזית של ה"פילים".
יתרון (4) 322
20:55

הפועל ירושלים

אליצור נתניה
(15+)
הפועל ירושלים מגיעה אחרי שני הפסדים לא נעימים להרצליה ובאר שבע בחוץ. נתניה לא מספיק טובה, פשוט כך. אין לירושלים את הפריבילגיה לזלזל במשחק הזה במצבה הנוכחי, והיא תביס את האורחת החלשה
יתרון (5) 117
19:00

בני סכנין

מכבי יפו
(1+)
נציגת ליגת העל מדוחא תארח את הקבוצה מהלאומית, במשחק שבו סכנין פייבוריטית ברורה. יפו בעונה גרועה תתקשה להפתיע.
מי שצפוי לקבל הודעה שעליו למצוא לעצמו קבוצה אחרת הוא השוער אנדראס יאניוטיס. השוער היווני גם תופס משבצת של זר בתור שוער מחליף, גם מרוויח משכורת מאוד גבוהה של 350 אלף יורו נטו ובעיקר לא מרשים ביכולת שלו. אתמול באשדוד מול הפועל באר שבע, הוא ספג שני גולים מכדורים שעברו מתחת לגופו ובמכבי תל אביב יש כאלה שמודים שאין סיבה להשאיר אותו, ואם אפשר עדיף להיפרד תמורת פיצוי כספי מקובל על שני הצדדים.
(עדכון ראשון: 6:25)


