רק שני פנדלים מתוך 10 האחרונים שנבעטו בליגת העל, מצאו את הרשת. 2 מ-10. 20 אחוזי הצלחה בלבד. צ'ארון שרי ודן ביטון הם השניים שדייקו ומנעו כישלון מוחלט.
רבות דובר לאחרונה על החלטות השיפוט השנויות במחלוקת וחוסר התיאום או ההבנה בין השופטים הראשיים לשופטי המסך בעידן ה-VAR, שאפשר כבר להודות שלא ממש נטמע בליגת העל. החמצות השופטים הותירו בצל את החטאות השחקנים. אז הגיע הזמן להפנות זרקור גם לכיוונם.
לפני כשבועיים וחצי, צייץ איתמר ניצן כי "החוקים הפכו את עצירת הפנדל מפעולה קשה לכמעט בלתי אפשרית". מאז אותו הסבר מפורט של שוער בית"ר ירושלים, נראה שדווקא לבועטים קשה הרבה יותר.
סך הכול נפסקו 35 פנדלים (שניר לוי הוא השופט המוביל עם חמש שריקות) בסיבוב הראשון של ליגת העל, בו שוחקו 90 משחקים (המפגש בין בני סכנין לבית"ר ירושלים נדחה). ממוצע של 0.39 פנדלים למשחק. 23 מתוכם נכנסו ו-12 לא. מדובר ב-65.7 אחוזי דיוק בלבד.
לשם השוואה, בכל העונה שעברה (כולל הפלייאוף) היו 18 החמצות. 70 פנדלים נבעטו, ואחוזי הדיוק עמדו על 74.2. האחוזים ירדו, כמות הבעיטות צפויה לעלות.
עוד בוואלה! ספורט
ומה קורה בליגות הבכירות באירופה?
גרמניה
כמות: 49 פנדלים ב-117 משחקים
ממוצע: 0.42 פנדלים למשחק
אחוזי דיוק: 87.8
איטליה
כמות: 52 פנדלים ב-138 משחקים
ממוצע: 0.38 פנדלים למשחק
אחוזי דיוק: 84.6
צרפת
כמות: 80 פנדלים ב-168 משחקים
ממוצע: 0.48 פנדלים למשחק
אחוזי דיוק: 83.8
אנגליה
כמות: 63 פנדלים ב-149 משחקים
ממוצע: 0.42 פנדלים למשחק
אחוזי דיוק: 81
ספרד
כמות: 60 פנדלים ב-145 משחקים
ממוצע: 0.41 פנדלים למשחק
אחוזי דיוק: 80
*** נתונים נכונים ל-28.12
רגיל (6) 20
12:00

שנגחאי פורט
 

ז'ג'יאנג פרופשיונאל 
 
לאחר הפסד במשחק חוץ, שנגחאי פורט חייבת לחזור לנצח מולל קבוצה בינונית מאוד שסיימה ארבעה משחקים ברציפות בתיקו.
רגיל (6) 93
15:00

הפועל רמת גן
 

הפועל כפר שלם 
 
הפועל רמת גם עם מאמן חדש על הקווים, מסאי דגו, כבר השיגה ניצחון בגביע. במשחק ביתי מול קבוצה בינונית היא חייבת להשיג ניצחון בדרך אולי לעלייה.
יתרון (6) 210
21:15

אולימפיאקוס
 

הפועל תל אביב 
 (5.5+)
אם הפועל תל אביב רוצה להוכיח עוד יותר שהיא בצמרת בזכות ולא בחסד, ניצחון כאן יעשה את העבודה. כך או כך, יש לה סגל מספיק טוב כדי לפחות לעמוד בליין
יתרון (6) 237
21:30

באסקוניה
 (3.5+)

אנאדולו אפס 
 
אנאדולו קבוצה טובה יותר, ואין על כך בכלל ספק. באסקוניה אולי תצליח לקחת את המשחק הזה לכיוון צמוד יותר, אבל אנאדולו תנצח מעל הליין בסיום
יתרון (7) 113
17:00

ברנלי
 (2+)

ארסנל 
 
הליין לא מקל על הסימון ובכל זאת, ההתקפה של ארסנל כל כך מוכשרת שלברנלי יהיה יותר מדי קשה לעצור אותה. גם בחלק ההגנתי האורחת עם יתרון עצום וממעטת לספוג. ארסנל ביותר משני שערים
רגיל (7) 181
18:30

הפועל פתח תקווה
 

בני סכנין 
 
קשה מאוד לראות כאן פייבוריטית אמיתית, שתי הקבוצות די משלימות אחת את השנייה מבחינה הגנתית והתקפית. תיקו
בחזרה אלינו. מכבי חיפה, מוליכת ליגת העל, מובילה גם בקטגוריה הזו עם 10 פנדלים שנשרקו במשחקיה - שבעה לזכותה (ארבעה בפנים) ושלושה נגדה (אחד בפנים, מול עומרי גלזר). ניקיטה רוקאביציה החמיץ פעמיים ומנגד ג'וש כהן עצר שני פנדלים.
פרט לשוער הירוק, גם דני עמוס רשם שתי עצירות ואוהד לויטה עצר פעמיים באותה דקה את בועטי חדרה (אם כי הניסיון של אונוריודה אודה נפסל) וגם מתיאה ליואיץ' החמיץ מולו. קשר בני יהודה חתום על רצף נדיר של שלוש החטאות מהנקודה הלבנה בשלושת משחקיו האחרונים. 
ובכל זאת, 12 מ-14 הקבוצות כבשו העונה לפחות פנדל אחד. שתי היחידות שלא עשו את זה הן מ.ס. אשדוד שלא קיבלה אפילו הזדמנות אחת לבעוט מ-11 מטרים, ובית"ר ירושלים שהחמיצה את הפנדל היחיד שלה (אלירן עטר מול הפועל חדרה). 
מי שדואג לשיפור האחוזים בליגה הוא גל אראל, שדייק בשני פנדלים העונה ומציג רצף היסטורי של 13 מ-13 בליגת העל. הפועל חיפה בכלל עם מאזן מרשים של 18 פנדלים מוצלחים מאז ההחטאה האחרונה בדצמבר 2016.



