בווידאו: הספורטאים הישראלים מדגימים כיצד לעשות כושר בבידוד
במנהלת הליגות בכדורגל איתנים הבוקר (ראשון) בעמדתם, אשר הוצגה כאן ביום חמישי האחרון בדבריו של יושב הראש ארז כלפון, ומתעקשים כי החזרה לאימונים חייבת להיות בהיקף מלא וללא מגבלות של שני מטר - לא בקבוצות מצומצמות של שחקנים ולא בשעות נפרדות. כלפון נמצא בקשר עם המשנה למנכ"ל משרד הבריאות הפרופסור איתמר גרוטו שהבטיח לו כי עד תחילת חודש מאי, תהיה תשובה בעניין ממשרד הבריאות. כזכור, גרס כלפון בראיון לוואלה! ספורט כי אם הכדורגל לא יקבל היתר להתאמן ללא הגבלה עד ה-10 במאי, אין טעם לחכות וצריך להודיע על סיום הליגה.
באשר להצעה של משרד הספורט אשר הוצגה אמש על ידי השרה מירי רגב ולפיה צריך לשקול קיום טורניר בן שבועיים עד שלושה במקום מבודד לסיום הליגה, עמדת המנהלת היא שטורניר כזה עלול להיות מסורבל ולסכן את בריאות השחקנים, שכן הימצאות כל כך הרבה מהם יחד במקום אחד יכולה להוליד מקרי הידבקות, אלא אם נערכות בדיקות לגילוי קורונה לשחקנים ולצוותי הקבוצות כל שלושה ימים.
נכון להבוקר אין אישור ממשרד הבריאות לקיום בדיקות קורונה לשחקני ליגת העל בכדורגל, בשל המחסור בבדיקות, ומכאן שכינוס כל כך הרבה שחקנים במקום אחד ללא בדיקות, אינו ישים מבחינת המנהלת. גם הרעיון שהעלתה אמש רגב לפיו יספיקו בדיקות חום לא צפוי להתקבל על ידי משרד הבריאות ולכן קיום הטורניר שמציע משרד הספורט אינו נמצא בעדיפות ראשונה מבחינת המנהלת, שמעדיפה כי הקבוצות יתאמנו במתקניהן וישחקו את המשחקים באיצטדיונים נפרדים בפרק זמן של חודש מקסימום.
אל תפספס
יתרון (3) 199
20:00

ז'לגיריס קובנה
(1.5+)

פנאתינאיקוס
ז'לגיריס עוברת חודש רע, למרות הניצחון הענק על פרטיזן. היא הפסידה למכבי ואנאדולו וניצחה בקושי את פאריס. פאו אחרי ניצחון ענק על הפועל תל אביב ובמומנטום מרשים. היוונים ימשיכו את המומנטום
יתרון (3) 217
20:15

אל איתיחאד

נאסף קארשי
(2+)
מפגש במסגרת שלב הבתים של ליגת האלופות האסיאתית; אל איתיחאד הסעודית אמנם לא בשיא יציבותה העונה, אך היא מחזיקה בסגל איכותי בהרבה מהיריבה האוזבקית, שמתקשה מאוד במשחקי החוץ שלה לאחרונה.
יתרון (3) 224
20:30

באיירן מינכן
(6.5+)

הפועל תל אביב
מפגש קצוות. באיירן בעונה הכי חלשה שלה במפעל מזה שנים, בעוד הפועל תל אביב עדיין מובילה את הטבלה ובאה אחרי הפסד ביוון לפנאתינאיקוס. עבור האדומים זו הזדמנות נהדרת להתאושש מההפסד. הפועל תל אביב תנצח ומעל הליין
יתרון (3) 268
21:45

פאריס באסקטבול
(1.5+)

הכוכב האדום בלגרד
פאריס הייתה שווה ניצחון בכמה וכמה מהמשחקים האחרונים שלה שהסתיימו בהפסד. הכוכב האדום אמנם בצמרת אבל עוברת קצת ירידה ביכולת שלה לאחרונה. פאריס שווה ניצחון בבית שישים סוף לרצף ההפסדים שלה
רגיל (3) 279
22:00

טוניסיה

אוגנדה
משחק פתיחה בשלב הבתים של אליפות אפריקה. תוניסיה נחשבת לנבחרת מנוסה וחזקה משמעותית, עם רקורד היסטורי מושלם מול אוגנדה שחוזרת לטורניר לראשונה מאז 2019.
בהודעת המנהלת אמש ובהתייחסות שלה לדברי רגב, הובעה הכרת תודה למאמץ של השרה לסייע למועדוני הספורט בפגיעה הכלכלית בהם, אבל באופן מכוון לא ניתנה התייחסות לרעיון קיום הטורניר על מנת לא ליצור מאבק מול משרד הספורט. "בסופו של דבר הכל ייקבע בהתאם להנחיות משרד הבריאות", אמרו אמש במנהלת הליגות. "אם משרד הבריאות לא יאשר אימונים רגילים, אין טעם לחזרת הכדורגל. אם משרד הבריאות יאשר אימונים, אין שום בעיה לקיים גם משחקים ללא קהל. ומכיוון שאין כרגע אישור לבדיקות קורונה לספורטאים, אין אפשרות להתרכז יחד כל כך הרבה שחקנים וצוותי קבוצות במקום אחד גם אם הוא יהיה מבודד".
באשר להתאחדות לכדורגל, גורם בכיר אמר אמש בכל הקשור להצעת רגב: "ההתאחדות לכדורגל לא יכולה להחליט למנהלת איך לסיים את העונה. אם קבוצות ליגת העל ירצו לקיים טורניר מבודד או לשחק את הפלייאוף העליון בסיבוב אחד מקוצר באיצטדיון אחד, יביאו את ההצעה להנהלת ההתאחדות וקרוב לוודאי שהיא תקבל אישור. כל עוד העונה מסתיימת באופן מסוים על כר הדשא עם הכרעות, ההתאחדות צפויה להתיר זאת".


