את פפ גווארדיולה המאמן הערצתי מהרגע שהבנתי מה ברצלונה שלו עושה כל כך אחרת מכל קבוצה שראיתי עד אז. אני אפילו זוכר את המשחק הספציפי שזה קרה. 4 באוקטובר 2008. בארסה, עם כדורגל שלא ראיתי בחיים שלי, מפרקת את אתלטיקו מדריד 1:6. משחק מסירות שמוביל למשחק לחץ יעיל בצורה בלתי רגילה; התנועה בהתקפה - הריצות לשטחים פנויים; המשולשים בקישור - שהובילו לשליטה אבסולוטית במרכז המגרש; יצירת השטחים עם הנעת הכדור האופקית והאנכית - הכל היה כל כך מתוכנן, כל כך קטלני - זו היתה מלאכת מחשבת נדירה וחלוצית.
מאז, שאבתי כל פרט מידע עליו, על המתודות, שיטות האימון והידע שלו. אבל כמה שהוא מאמן ענק, אולי הטוב בהיסטוריה, אולי גם המשפיע ביותר בהיסטוריה (זה נתון לוויכוח) - בתקופה האחרונה הוא מתגלה יותר ויותר כאיש צבוע ואפילו אנטישמי.
"עכשיו אנחנו הורגים אחד את השני בשביל מה? בשביל מה?" הוא התחיל לדבר בלהט במסיבת העיתונאים לפני חצי גמר גביע הליגה נגד ניוקאסל. "אני רואה את התמונות ובאמת, סליחה, זה כואב לי, זה כואב לי, ולכן בכל עמדה שאני יכול לעזור, להרים את הקול כדי לחיות בחברה טובה יותר — אני לא אשנה כלום אבל אני מנסה — אני אהיה שם. כל הזמן. זה בשביל הילדים שלי, בשביל המשפחה שלי, בשבילך, בשביל כולכם, בשביל המשפחות שלכם גם כן".
Pep Guardiola gave a passionate speech over global conflicts in Ukraine, Palestine, Sudan and the US.
— DW Sports (@dw_sports) February 4, 2026
Meanwhile, protest groups have urged Man City's UAE owners to be held accountable over their links to the Sudan war. pic.twitter.com/iBCUdNSKC8
אוקיי... ו...? "בהיסטוריה של האנושות מעולם לא היה לנו את המידע ממש מול העיניים, צופים בצורה ברורה יותר מאשר עכשיו", הוא אמר. "רצח עם בפלסטין, מה שקרה באוקראינה, מה שקרה ברוסיה, מה שקרה בכל העולם, בסודן ובכל מקום, מה שקרה מול העיניים שלנו. אם אתה לא רוצה לראות את זה, זו הבעיה שלנו כבני אדם".
הוא גם הוא דיבר גם על האזרחים האמריקאים שנרצחו על ידי סוכני שירות ההגירה והמכס של ארה"ב (ICE) במיניאפוליס. "מנקודת המבט שלי, על צדק צריך לדבר", הוא אמר. "צריך לדבר... תסתכלו מה קרה בארצות הברית. עם רנה גוד ואלכס פרטי. הם נהרגו, אחד מהם היה אח... חמישה או שישה אנשים סביבו - 10 יריות. תגידו לי איך אפשר להגן על זה?".
יש לציין שגווארדיולה פספס את מסיבת העיתונאים שלפני המשחק הקודם של קבוצתו, וגם כמה אימונים כי המריא לברצלונה לאירוע שארגנה העמותה Act X Palestine. "אני לא נייטרלי", הוא אמר שם בנאום נלהב שבו חבש כאפייה סביב צווארו. "אני פלסטיני".
"רצח עם" יש, מבחינתו, כמובן, אך ורק בפלסטין. "אירועים" יש באוקראינה וברוסיה ובסודאן. בסודאן, אגב, "האירועים" הם רצח המוני ואונס המוני שמי שממנת אותם זו איחוד האמירויות, שגם משלמת את משכורתו של פפ גווארדיולה, ובעשור האחרון ובנתה עבורו ברמאות קבוצת חלומות.
מה עם הטבח חסר המעצורים של המשטר האיראני באזרחי המדינה - יותר מ-30 אלף נרצחים - אלו לא "אירועים" שראוי להזכיר בנאום חוצב להבות על זכויות אדם ומשטרים רצחניים? ומה 6,000 העבדים שנהרגו על אדמת המעסיקה שלו לשעבר קטאר, בשביל לארח את המונדיאל, אלו לא "אירועים"? ולמה, מבחינתו, "רצח העם" קורה רק בפלסטין ולא באוקראינה? (אלפי אזרחים אוקראינים ועשרות אלפי חיילים אוקראינים נרצחו ונהרגו אחרי שרוסיה החליטה לנסות לכבוש את המדינה). למה "רצח עם" קורה רק בפלסטין ולא בסוריה, שם דאע"ש טובחים בכורדים - גם כן במימון קטארי?
הוא פשוט כל כך מודאג ומודאג מזכויות אדם, שהוא מוכן לקבל כסף - 20 מיליון ליש"ט לפחות - ממדינה שמפרה את זכויות האדם והאזרח של אזרחיה ו"מעסיקה" בין 9 ל-10 מיליון עובדים זרים במעמד עבדים. כמו כן, איחוד האמירויות - לפי גופי זכויות אדם - מנצלת את מנצ'סטר סיטי ואת גווארדיולה בשביל כיבוס התדמית שלה.
אבל על זכויות האדם של אזרחי הרודנות שמממנת את סגנון החיים שלו הוא לא מדבר - כמובן. על זה לא מקבלים מחיאות כפיים מקהל של בורים שלא יודעים איפה ישראל בכלל נמצאת על המפה. גווארדיולה לא היה כל כך מאכזב אותי אם היה מדבר על הפרות זכויות האדם על ידי שלטונות אכזריים ברחבי העולם. הוא מאכזב אותי עוד יותר כי הוא יודע טוב מאוד שדבריו פוגעים בקהילה היהודית הגדולה במנצ'סטר - קהילה שגם נפגעה רק ביום כיפור האחרון מפיגוע טרור רצחני ואנשיה זוכים להגנה צמודה ממשטרת מנצ'סטר בגלל שהם תחת איום תמידי.
הערות דומות של פפ בקיץ זכו לביקורת חריפה מצד ראשי הקהילה היהודית במנצ'סטר שאף כתבו ליו"ר מנצ'סטר סיטי, ח'לדון אל-מברוק, כי דבריו של פפ "לא רק שגויים אלא גם מסכנים את חיי היהודים הבריטים במנצ'סטר, כולל אלה שתומכים במועדון הכדורגל שלכם". גווארדיולה לא אמר מילה כדי להגן על הקהילה היהודית של העיר והקהילה היהודית הגדולה שאוהדת את הסיטי (שתמיד נחשבה לקבוצה "היהודית" של מנצ'סטר) - גם אחרי.
זה האיש. מילה הוא לא מוציא להגנת הקהילה היהודית במנצ'סטר שנמצאת בסיכון גדול יותר - גם בגלל דבריו. מילה הוא לא הוציא כדי לגנות את החמאס על המעשים שלהם בשבעה באוקטובר. מילה הוא לא אמר למען הקהילה היהודית של העיר בה הוא חי. זה האיש. מאמן גדול. אין ספק. אי אפשר להתווכח על זה. אבל איש קטן-קטן וצבוע ענק.
