כמו כל אנשי הצוות של מכבי תל אביב, גם קלאודיו בראגה עזב את ישראל מיד עם פרוץ המלחמה. המנהל המקצועי של מחלקת הנוער שב לבית משפחתו בהולנד וסיפר לתקשורת ההולנדית על רגעי החרדה: "לעולם לא יכולתי לדמיין דבר כזה. כמובן שתמיד מרגישים את המתחים בגלל הדת, ההיסטוריה והמצב הפוליטי, אבל לא חשבתי שדבר כזה הוא אפשרי".
בראגה רגיל לאזעקות בישראל - הוא הגיע ארצה ב-2021 - אך יום שבת, כמובן, היה סיפור אחר לגמרי. "אם אתה גר בישראל אתה כבר מתרגל לאזעקות", סיפר. "כבר חוויתי תקיפות טילים בעבר, אבל אף פעם לא באינטנסיביות כזאת. זה היה כל הבוקר. לאט לאט התברר מה קורה בדרום ישראל. כולם חששו מאוד".
כמו יתר אנשי הצוות של מכבי תל אביב, גם המנהל המקצועי של מחלקת הנוער הועלה על מטוס ליוון, ומשם המשיך להולנד: "בדרך לשדה התעופה שוב נאלצנו לתפוס מחסה, בגלל האזעקות. אתה שומע הפצצות ורואה טילים סביבך. זה היה עוד רגע מלחיץ מאוד. המשפחה שלי בהולנד התעקשה שאחזור כמה שיותר מהר, ובסופו של דבר אי אפשר באמת להתווכח. היו לי כל מיני תחושות, כי השארתי מאחור חברים ישראלים ואנשים איתם עבדתי למשך מספר שנים".
גם בימים אלה בראגה ממשיך לעקוב אחר החדשות בארץ. "מספר עמיתים שלי, כולל מאמני נוער, גויסו למילואים", סיפר. "לאחרים יש בנים או בנות שגויסו למילואים. זה לא ייאמן. היה לי כל כך כיף בתל אביב, נהניתי כל כך בעבודה ואיכות החיים היתה מצוינת. ביקרתי בכל המדינה ולרגע לא הרגשתי לא בטוח - עד שכל זה קרה".
עוד בנושא
רגיל (2) 134
19:00

הפועל חדרה

מכבי הרצליה
חדרה אחרי מבוכה גדולה מאוד אחרי הדחה מול שדרות. מסוג המשחקים שיכולים לפגוע קשות בקבוצה. הרצליה רצה טוב העונה, והיא אחרי 2 ניצחונות חוץ רצופים וללא הפסד מאז אוגוסט. הרצליה אמורה לנצח פה
יתרון (2) 210
20:30

בית"ר ירושלים
(1+)

הפועל באר שבע
המשחק המרכזי של המחזור מפגיש בין שתי קבוצות במומנטום חיובי. בית"ר עם חמישה ניצחונות בשישה משחקים, באר שבע הפסידה רק פעם אחת העונה. המארחת לא ניצחה את ב"ש בטדי כבר יותר מעשור - גם הערב היא תתקשה, והאורחת תנצח בקושי, אבל תנצח
יתרון (2) 272
21:45

לאציו

קליארי
(1+)
לאציו נמצאת בתקופה טובה, בעיקר יציבה הגנתית. האורחת עד כה לא מצליחה לייצר מומנטום חיובי, ומתקשה מאוד במשחקי החוץ. נגד לאציו זה לא ייראה שונה עבור קליארי
רגיל (3) 135
19:45

נאפולי

איינטרכט פרנקפורט
נאפולי בכושר נהדר ודומיננטית מאוד בבית, בעוד פרנקפורט במומנטום שלילי וההגנה שלה לא מוסיפה לה. נאפולי תשמור על הנקודות בבית
הפורטוגלי הבטיח לשוב לישראל כשהמצב יירגע: "אני מקווה שהביטחון יחזור כמה שיותר מהר, ושכולם יוכלו לשוב לחייהם. אם להיות כן, אני חושש שזה ייקח הרבה זמן. אף אחד לא יודע איך ייראה העתיד והאם באמת נוכל להמשיך מהמקום בו הפסקנו. יש סימן שאלה גדול מהיום למחר".


