מאז הגיע למכבי חיפה בקיץ שעבר תמורת 1.6 מיליון יורו - הרכש היקר בתולדות המועדון - ספג פרנזי פיירו לא מעט ביקורות. חלוץ נבחרת האיטי לא מחזיק בטכניקה עילאית, מרבה להחמיץ, ובכל זאת, במוקדמות ליגת האלופות הוא מספק את הסחורה פעם אחר פעם. מה שהתחיל אשתקד עם חמישה שערי מוקדמות, כולל צמד מול אולימפיאקוס ושימוש תפקיד מכריע בהעפלה לשלב הבתים, המשיך בקיץ הנוכחי, עם חמישה שערים נוספים. כעת מצפה לחלוץ בן ה-28 מפגש כפול עם יאנג בויז בפלייאוף, אולי בדרך להעפלה שנייה ברציפות לשלב הבתים.
כרגע עומד פיירו על עשרה שערי מוקדמות ב-12 משחקים בלבד, מה שמציב אותו במקום ה-11 בתולדות המוקדמות, בצוותא עם שישה שחקנים נוספים - אך כולם מלבד אחד (אדריאן אילייה) שיחקו יותר ממנו. מבין עשרת השחקנים שמקדימים אותו, רק אחד שיחק פחות משחקים ממנו וכבש אותה כמות שערים או יותר (קלאו הברזילאי, שהרשית 12 פעמים ב-10 הופעות).
הכל על ההעפלה של מכבי חיפה
כבר עתה פיירו הוא הכובש המצטיין בתולדות מכבי חיפה במוקדמות ליגת האלופות. ולדימיר דבאלשווילי אמנם הרשית 11 פעמים, אך עשה זאת בשתי קבוצות שונות.
מלך שערי כל הזמנים במוקדמות הוא מרכוס טבארס, שכבש 16 שערים ב-42 הופעות. אחריו נמצא ערן זהבי, שכבש 15 שערים ב-25 הופעות. בקצב הזה, אם ימשיך כך, יסייע למכבי חיפה לזכות באליפות נוספת ויישאר גם בעונה הבאה, חלוץ נבחרת האיטי עוד יכול להפוך לגדול כובשי מוקדמות ליגת האלופות בכל הזמנים.
מלכי השערים במוקדמות ליגת האלופות
- 1. מרכוס טבארס - 16 (42 משחקים)
- 2. ערן זהבי - 15 (25 משחקים)
- 3. מיכאילס מיכולפס - 14 (29 משחקים)
- 4. ויטאלי רודיונוב - 13 (46 משחקים)
- 5. קלאו - 12 (10 משחקים)
- 6. מקסים שטצקיש - 12 (24 משחקים)
- 7. אל פארדו בן - 11 (26 משחקים)
- 8. אנדריי שבצ'נקו - 11 (16 משחקים)
- 9. ולדימיר דבאלישווילי - 11 (23 משחקים)
- 10. הראלד ברטבאק - 11 (22 משחקים)
- 11. פרנזי פיירו - 10 (12 משחקים)
רגיל (2) 117
19:00

בני יהודה

הפועל נוף הגליל
בני יהודה לא ניצחה שישה משחקים רצופים, בעוד נוף הגליל ניצחה לראשונה העונה במחזור הקודם. שתי הקבוצות בעונה לא טובה, והמפגש ביניהן ייגמר בחלוקת נקודות
רגיל (2) 125
19:00

מכבי יפו

מכבי הרצליה
יפו בפורמה מצוינת עם ארבעה ניצחונות בחמשת משחקיה האחרונים. הרצליה בעונה מצוינת עד כה אבל דומיננטית יותר במשחקי הבית שלה. יפו מסוגלת בהחלט לצאת מהמשחק הזה עם שלוש נקודות
רגיל (2) 284
22:00

ראיו ואייקאנו

ולנסיה
ראיו וייקאנו, המדורגת במקום ה-13, תארח את ולנסיה שממוקמת במקום ה-16 ושלוש נקודות מאחוריה. המפגשים האחרונים בין הקבוצות היו צמודים במיוחד, כאשר שלושה מתוך חמשת המשחקים האחרונים ביניהן הסתיימו ללא הכרעה. אני צופה שגם הפעם נקבל משחק מאוזן שיסתיים בתיקו.
המספרים הללו חריגים בעיקר אם לוקחים בחשבון שבליגת העל, פיירו מתקשה לספק את הסחורה: אשתקד כבש עשרה שערים ב-35 משחקים. "יש על פרנזי הרבה ביקורות, אך הוא משתיק אותן כל משחק", קבע אחד מחבריו לקבוצה הבוקר. "הוא בכושר שיא ובינתיים הוא אחד המשמעותיים בקמפיין".
