בית"ר ירושלים אמנם תוכל להשתתף במוקדמות הקונפרנס ליג בעונה הבאה אחרי שהרחקתה מאירופה בוטלה על ידי בית הדין העליון של ההתאחדות לכדורגל, אבל שעות ספורות לאחר שנערך הערעור זכר לפריצה לכר הדשא בגמר הגביע וביזוי טקס הענקת הגביע שכלל לא נערך, נענשה הקבוצה בצורה קשה.
הדיינים פסקו על הפחתת שלוש נקודות בפועל ממאזנה של בית"ר ירושלים בעונה הבאה בליגת העל וכן הורחקה הורחקה ממפעל גביע המדינה בעונה הבאה, כך שלא תוכל להגן על תוארה. הדיינים גם בחרו להשאיר את העונשים האחרים שספגה הקבוצה, משמע שנגד בית"ר נותרה הפחתת שלוש נקודות על תנאי למשך שנה בגין כל הרשעה בעבירה של התפרעות אוהדים בנסיבות מחמירות או התפרצות קהל לשדה המשחק וכן נותר על כנו הקנס הכספי בסך 70 אלף שקל.
עוד על סאגת בית"ר ירושלים
"הננו סבורים כי התנהגות מחפירה וחוליגנית שכזו, ובמימדים שכאלה, ראויה לענישה חמורה והרתעתית, למען יראן וייראו", הסבירו השופטים. "למרבה דאבון הלב, אל אמצעי המשמעת הרבים שננקטו נגד בית"ר ירושלים בעבר - לרבות הפחתת שלוש נקודות בפועל ממאזנה, לא מעבר - לא הועילו ולא השפיעו על קהל אוהדיה, כהוא זה. סבורים אנו כי קבוצה ואוהדים המתנהגים בצורה כה מבישה ומבזה במעמד משחק גמר הגביע, והטקס האמור להיערך להענקת הגביע, מאבדת את זכותה ליטול חלק במפעל זה בעתיד הקרוב".
השופטים הוסיפו והסבירו: "נוכחתו הודעת ארגון אופ"א, לפיה חרג בית הדין המשמעתי מסמכותו בהיטלו על המערערת עונש הרחקה מאירופה, אין מנוס מביטול עונש זה כפי שהוטל על ידי בית הדין המשמעתי... הסנקציה של שלילת הזכות להשתתף במשחקים באירופה היא מצטברת ופועל יוצא משלילת התואר כמחזיקת גביע, ואינה עומדת בפני עצמה. אשר על כן, עונש ההרחקה מהמשחקים באירופה מבוטל בזאת".
רגיל (2) 134
19:00

הפועל חדרה

מכבי הרצליה
חדרה אחרי מבוכה גדולה מאוד אחרי הדחה מול שדרות. מסוג המשחקים שיכולים לפגוע קשות בקבוצה. הרצליה רצה טוב העונה, והיא אחרי 2 ניצחונות חוץ רצופים וללא הפסד מאז אוגוסט. הרצליה אמורה לנצח פה
יתרון (2) 210
20:30

בית"ר ירושלים
(1+)

הפועל באר שבע
המשחק המרכזי של המחזור מפגיש בין שתי קבוצות במומנטום חיובי. בית"ר עם חמישה ניצחונות בשישה משחקים, באר שבע הפסידה רק פעם אחת העונה. המארחת לא ניצחה את ב"ש בטדי כבר יותר מעשור - גם הערב היא תתקשה, והאורחת תנצח בקושי, אבל תנצח
יתרון (2) 272
21:45

לאציו

קליארי
(1+)
לאציו נמצאת בתקופה טובה, בעיקר יציבה הגנתית. האורחת עד כה לא מצליחה לייצר מומנטום חיובי, ומתקשה מאוד במשחקי החוץ. נגד לאציו זה לא ייראה שונה עבור קליארי
רגיל (3) 135
19:45

נאפולי

איינטרכט פרנקפורט
נאפולי בכושר נהדר ודומיננטית מאוד בבית, בעוד פרנקפורט במומנטום שלילי וההגנה שלה לא מוסיפה לה. נאפולי תשמור על הנקודות בבית
כאמור, היום בצהריים נציגי בית"ר ירושלים וההתאחדות לכדורגל הגיעו לבית הדין העליון כדי לדון בערעור על העונש שקיבלו הצהובים-שחורים בעקבות אירועי גמר גביע המדינה. כאמור, בית"ר נענשה בבית הדין המשמעתי בהרחקה מאירופה בעונה הקרובה ובנוסף נגזרו על המועדון קנס בגובה 70 אלף שקל והפחתת 3 נקודות על תנאי לשנה. בנוסף, בית הדין הטיל עונש על תנאי למשך שנתיים של שלילת הגביע במקרה של פריצת אוהדים פעם נוספת בגמר.
בעקבות מסרים שהגיעו מאופ"א ובהם נאמר להתאחדות לכדורגל שהיא לא יכולה להרחיק את בית"ר מהמסגרת האירופית, הגישו הצדדים ערעור. את הדיון סיימו הצדדים בתחושה שעונש ההרחקה מאירופה יבוטל ושגם שלילת הגביע לא עומדת על הפרק, אבל שעל הצהובים-שחורים יושת עונש של הפחתת נקודות בפועל - מה שאכן קרה כאמור לעיל.
את בית"ר ייצגו בדיון הבעלים ברק אברמוב, המנכ"ל כפיר אדרי ועורכי הדין אלעד אייזנברג ורונן מוזסון. את ההתאחדות ייצג התובע ניר רשף. הדיינים היו השופט בדימוס, נשיא בית הדין העליון אמנון סטרשנוב, חבר הנשיאות עורך הדין אסף הדסי והשופטת בדימוס אסתר קובו.
מיד בפתיחת הדיון התובע רשף ביקש עונש של הפחתת 3 נקודות בפועל ועוד עונש הפחתת נקודות על תנאי.
עו"ד אייזנברג מטעמה של בית"ר ירושלים טען: "אין מחלוקת שזה היה אירוע מכוער ומיותר, אבל צריך להתייחס אליו בפרופורציות, כי בעולם זה אירוע מאוד שכיח. באנגליה, מנצ'סטר סיטי, הקבוצה הבכירה בעולם - בשני משחקי האליפות שלה נכנסו אוהדים לחגוג על הדשא. אני מוכן להתערב שסיטי לא תקבל עונש של הפחתת נקודות".
הדיין סטרשנוב שאל: "למה זה תמיד קורה לבית"ר ירושלים?".
עו"ד אייזנברג השיב: "זה קרה גם למכבי תל אביב במשחק האחרון שלה באשדוד. שם הייתה התפרצות של מחאה נגד ההנהלה והמאמן והם לא קיבלו הפחתת נקודות".
אייזנברג המשיך: "באנגליה החמירו ענישה מנהלתית פרטנית כנגד האוהדים. שוללים כרטיסי מנוי ומענישים אוהדים. לא שמענו על מעצר אחד, כתב אישום אחד בסמי עופר. אנחנו מצליחים להוריד משמעותית את כמות האבוקות ואירועי האלימות בטדי. הבעיה שלנו היא במשחקי החוץ כי אנחנו לא מארגני האירוע ולא שולטים בניהול האירוע. בבית אנחנו עושים עבודה מעולה. אברמוב משקיע קרוב ל-15 מיליון שקלים על ענייני האבטחה".
סטרשנוב שאל: "איזה עונש אתה מציע?".
אייזנברג ענה: "תקנון המשמעת של ענישה בגביע אומר שהעונש בעבירות חמורות בגביע הוא ביטול הביתיות בגביע. העברת הביתיות במשחקי הגביע לקבוצה השנייה. נאבד את הביתיות בגביע ומשחקי הבית שלנו יהפכו למשחקי חוץ".
ניר רשף אמר: "לבית"ר יש שני עונשים על תנאי וראוי שיפעילו אותם על התפרצות אוהדים ופירוטכניקה".
לאחר מכן הסתיים הדיון וכעת הצדדים ממתינים להכרעת הדין.


