רבים תהו מדוע השער של מכבי חיפה נגד הפועל חדרה לא נפסל אמש (רביעי) על ידי שופט ה-VAR, אחרי שלפי המצלמות נראה שכדור הקרן שהרים צ'רון שרי לדילן בטובינסיקה הונח מעט מחוץ לקשת הקרן. הסיבה ששופט המסך זיו אדלר לא התערב נעוצה בכך שלפי פרוטוקול ה-VAR, אסור לשופט המסך להתערב בחידושי משחק. גם אם כדור לא הונח על קשת הקרן, גם אם שחקן החזיר כדור חוץ בצורה לא חוקית, גם אם שחקן חידש משחק כשהכדור לא סטטי ובעוד לא מעט מקרים, אסור לשופט הווידאו להתערב ומכאן שגם אם צ'רי היה מניח את הכדור ממש רחוק מהקשת והיה ניתן לראות זאת בבירור של 100% אחוז, במקרה הזה אסור היה לאדלר להגיד לשופט הראשי גל לייבוביץ' שצריך לפסול את השער.
"אי ההתערבות הייתה מוצדקת", אומרים הבוקר באיגוד השופטים. "לא כולם מכירים את הפרוטוקול וזה ברור כי יש הרבה מאוד פרמטרים. העובדות הן שבחידוש משחקים, שופט VAR לא יכול להתערב והרמת קרן זה חידוש משחק כמו בעיטה נייחת וכמו הוצאת חוץ".
רגיל (2) 56
18:00

אנגולה

מצרים
מצרים מגיעה למשחק בראש שקט עם 6 נקודות וכבר הבטיחה את ראשות הבית. אנגולה, לעומת זאת, עם נקודה אחת בלבד, חייבת ניצחון
רגיל (2) 65
18:00

זימבבואה

דרום אפריקה
דרום אפריקה יודעת שתיקו עשוי להספיק לה כדי להבטיח את המקום השני (בזכות הניצחון על אנגולה). זימבבואה חייבת ללכת על כל הקופה ולנצח.
רגיל (2) 137
20:00

קובנטרי

איפסוויץ'
איפסוויץ' היא אחת הקבוצות המלהיבות באנגליה בשנתיים האחרונות, עם כדורגל התקפי ושוטף. קובנטרי בבית היא אגוז קשה לפיצוח, אבל איפסוויץ' נלחמת על כל נקודה כדי להישאר בצמרת הגבוהה.
סך הכל שערים טווחים (2-3) (2) 211
21:45

רומא

גנואה
התוצאה המועדפת על רומא העונה היא 0:1 כשזו התוצאה שהסתיימה ב10 מ16 המשחקים שלה העונה, לזכותה או לחובתה. גם הערב אפשר לצפות למשחק דל בשערים
רגיל (2) 235
21:45

פטרבורו

רדינג
פטרבורו פייבוריטית קלה בגלל הביתיות והניצחון במפגש הישיר לפני שבועיים, אבל רדינג מספיק איכותית כדי לגנוב נקודה.
רגיל (2) 263
21:45

לסטר

דרבי קאונטי
לסטר תארח את דרבי למשחק מסקרן. לסטר מגיעה למשחק לאחר רצף מאכזב של שני הפסדים בעוד דרבי ללא הפסד בארבעת משחקיה האחרונים. להערכתי דרבי תצליח לשמור על הרצף ובמקביל לסטר תעצור את רצף ההפסדים, נראה כי תיקו הוא תוצאה שתשקף היטב את מאזן הכוחות בין השתיים
רגיל (2) 284
21:45

נוריץ'

ווטפורד
האורחת לא בעונת שיא אבל יש לה המון על מה לשחק כשהיא רחוקה שלוש נקודות בלבד מהמקום השלישי. נוריץ' מתחת לקו האדום ומתאוששת מפתיחת עונה רעה, אבל עדיין לא מספיק טובה לנצח בהתמודדות הזו
חדרה מתוסכלת: "עשינו בית ספר למכבי חיפה. הם גנבו נקודה"
במכבי חיפה מודים: "כולם מנסים, רוצים, לא מבינים מה לא הולך"
ברק בכר: "משבר? לא נראים טוב ויודעים את זה"
במשחק המקביל אמש בין בני סכנין להפועל באר שבע, היה מקום, לדעת כל הגורמים המקצועיים באיגוד, להוציא כרטיס צהוב שני לאיהאב גנאים אחרי עבירה מאוד חריפה שביצע על עדן שמיר. לגנאים כבר היה צהוב והשופט אביעד שילוח טעה כשלא הוציא לו את הצהוב השני. שופט המסך רועי ריינשרייבר גם היה יכול לקרוא במקרה הזה לכרטיס אדום, מכיוון שהעבירה הייתה מאוד קשה, אבל הוא בחר לא לעשות כן ועל כך אין תמימות דעים באיגוד עדיין והנושא עוד בבדיקה. העבירה הייתה כאמור מאוד חריפה ושווה אדום, ובכל זאת יש כאלה שגורסים שהיא יותר שווה כרטיס צהוב מאדום וכזכור על כרטיסים צהובים ה-VAR לא יכול להתערב. כך או אחרת, גנאים היה צריך להיות מורחק בכרטיס צהוב שני אותו פיספס שילוח, וכנראה שמהסיבה הזו גם הוציא אותו קובי רפואה בהמשך בחילוף.


