שישה ימים לפני המשחק נגד בית"ר ירושלים, מכבי תל אביב התארחה היום (שלישי) באירוע היח"צ של המותג BOSS המאמצת את הקבוצה בקניון רמת אביב, והקשר דור פרץ שוחח עם כלי התקשורת.
"ידעתי שייקח לי זמן להתאקלם", אמר פרץ על ההתחלה הלא פשוטה של העונה, ועל היכולת המשופרת שהוא מציג לאחרונה. "לוקח זמן להתאקלם חזרה, אני מאוד שמח על היכולת שלי במשחקים האחרונים. האמירה של קראנקה על כך שרצה לשמור איתי למשחק נגד מכבי חיפה מחמיאה, אבל אני רוצה להמשיך להוכיח את עצמי. אני אישית מאמין שצריך לשחק בכל משחק.
"התאקלמות לליגיונרים זה תסמין חדש אולי. אין מה לעשות, תמיד לוקח זמן להסתגל לשינויים, זו עובדה. לכל אחד לוקח את הזמן שלו, יש שחקנים שהגיעו מחו"ל ולקח להם שנתיים להתאקלם, ויש שחקנים שאחרי שני משחקים מרגישים שהם נולדו פה. לכל אחד יש דרך שונה".
פרץ סיפר שהוא מנסה לשחק בצורה יותר תכליתית העונה. "הרגשתי בדקות המעטות שלי באיטליה שאם אני לא אקדם את המשחק כקשר, אז מישהו אחר יעשה את זה ויקבל את הדקות במקומי. הבנתי שזה כדורגל בריא, שצריך לקדם את המשחק כל עוד אפשר. מכבי תל אביב תמיד דוחפת קדימה, אז כל עוד אני יכול לעשות את זה, זה מה שאני הכי רוצה".
הדיון בבית הדין נדחה, מכבי תל אביב תארח את מכבי חיפה בבלומפילד
"אמרתי לעצמי 'שיזדיין העולם, אני חייב לעבור למכבי תל אביב'"
חלוץ קרבאח, אווסו קוואבנה, מועמד למכבי תל אביב
הדרבי התל אביבי יהיה בשבת, פורסמו גם מועדי רבע גמר הגביע
"אני תמיד מנסה להסתגל לסיטואציה שמתרחשת במועדון", אמר פרץ על חילופי המאמנים התכופים במועדון. "אני לא מקבל את ההחלטות בקבוצה, ומנסה להתאים את עצמי לכל מצב. ביום שנהיה אנשי ניהול, אולי נוכל לחשוב אחרת. כל עוד אנחנו שחקנים, אנחנו לא צריכים להיכנס לזה".
"לא נפרדתי אישית מאיביץ'", סיפר, "נפרדתי כמו כולם, אני מאחל לו את כל ההצלחה שבעולם. הכדורגל כל כך נזיל, כל אחד שחזר לארץ קיבל את ההחלטה לעצמו, לא ידענו אם ולאדן יישאר עונה או חצי עונה, לא ידענו לאיזה מסע אנחנו הולכים. הוא קיבל את ההחלטות שלו, הן מקובלות לגמרי. עכשיו נעשה את הכי טוב שלנו עם המאמן הנוכחי, נלמד את הפילוסופיה שלו".
על מאבק האליפות אמר פרץ: "בסופו של דבר גם הנקודות שאיבדנו היו מול קבוצות מרכז טבלה ותחתית. גם מכבי חיפה איבדה נקודות בעיקר מול קבוצות תחתית. השאלה היא בסוף כמה נקודות אתה מאבד. בעיניי, האליפות לא תוכרע על המשחקים בינינו אלא על כמות הנקודות שכל קבוצה תצבור".
רגיל (4) 156
14:30

בורקינה פאסו

גינאה המשוונית
בורקינה פאסו מגיעה כפייבוריטית ברורה בזכות סגל מוכשר שכולל שחקנים מובילים באירופה והיסטוריה של הצלחות בטורניר. מנגד, גינאה המשוונית היא נבחרת עיקשת שידועה ביכולתה להפתיע את הגדולות ולשמור על משחק הגנה צפוף.
יתרון (4) 187
17:00

אלג'יריה

סודן
(1+)
אלג'יריה, אחת המועמדות לזכייה בטורניר כולו, מחפשת להתחיל ברגל ימין ולהשכיח את האכזבות מהטורנירים האחרונים. סודאן נחשבת לאנדרדוג מובהק במשחק הזה ותנסה בעיקר להתגונן ולצאת להתקפות מתפרצות.
יתרון (4) 258
18:30

מ.ס צפת
(16+)

עירוני אילת
ליין גבוה מאוד אך בצדק. צפת נראית רע מאוד העונה ושקועה בתחתית הטבלה. הפועל אילת עם סגל מצוין שיותר מראוי לעלות ליגה. לצפת יהיה קשה מאוד כאן, על אף הביתיות. אילת מעל הליין
יתרון (4) 268
18:35

בני הרצליה

הפועל חולון
(2+)
הרצף הנהדר של הרצליה נעצר אצל הפועל תל אביב אך היא נראית טוב מאוד כבר חודש. חולון עם 4 ניצחונות רצופים, אך היא פחות מרשימה והיריבות שלה לא היו חזקות במיוחד. הרצליה תנצח בביתה
יתרון (4) 293
19:30

חוף השנהב

מוזמביק
(1+)
אלופת אפריקה המכהנת פותחת את מסע ההגנה על התואר עם סגל עמוק ונוצץ במטרה להשיג שלוש נקודות מהירות. מוזמביק מגיעה במומנטום חיובי מהמוקדמות, אך היא תתקשה מאוד לעצור את הלחץ והעוצמה הפיזית של ה"פילים".
יוסי אירני, הבעלים של פקטורי 54, המאמצת הרשמית של מכבי תל אביב כבר שלוש שנים, אמר באירוע: "רצינו שהמותג שלנו יהיה מזוהה עם קבוצה שנמצאת בטופ כמו מכבי תל אביב. כמו באיירן מינכן וליברפול, גם מכבי תל אביב שואפת תמיד הכי גבוה".


