בשנות ה-90 הכדורגל הישראלי הוצף בזרים בכירים מארצות ברית המועצות לשעבר, שמות שבמציאות הנוכחית היינו יכולים רק לחלום עליהם. אלכסנדר אובארוב, אנדריי באל, איבן ירמצ'וק, ויקטור צ'אנוב, ניקולאי קודריצקי ורבים אחרים - שחקנים שהופיעו על במות מרכזיות בכדורגל העולמי - נחתו כאן והעלו את הרמה. למה וכמה? כסף כמובן.
אתמול התראיין ברוסיה שחקן העבר מיכאיל אוסינוב, שדווקא לא החזיק בקורות חיים מרשימים מדי, וסיפר כיצד הגיע למכבי תל אביב בעונת 1997/98.
"שיחקתי באורל והמשכורת הממוצעת לשחקן שם הייתה בערך 300 דולר. לא היה מה לחסוך. בדיוק התחתנתי, הייתי צעיר והיו לי הרבה הוצאות. כשמכבי תל אביב פנתה, היא הציעה לי שכר שגבוה פי 15! 4,500 דולר לחודש! חשבתי לעצמי 'שיזדיין העולם, אני חייב להגיע לשם'".
אוסינוב המשיך: "באורל הייתי רגיל שאת הכסף אתה מקבל ביד. במכבי תל אביב סידרו לי כרטיס אשראי וכל המשכרות הלכה לשם. לא הרגשתי את הכסף. אחרי המשכורת הראשונה, אשתי הלכה לחנות תכשיטים וקנתה לשנינו טבעות. אבל באופן כללי לא היינו בזבזנים והצלחנו לחסוך".
"השער המהיר בהיסטוריה של הכדורגל". אוסינוב ב-2011
רגיל (1) 115
16:30

מיינץ

סט. פאולי
משחק תחתית לוהט שבו כל נקודה קריטית להישרדות בליגה. יתרון הביתיות של מיינץ ייתן להם את הערך המוסף.
רגיל (1) 183
18:30

אסטון וילה

מנצ'סטר יונייטד
קרב מרתק בין קבוצת הבית החזקה ליונייטד המשתפרת. וילה בבית היא אגוז קשה לפיצוח, אבל יונייטד תצליח לסחוט תיקו.
יתרון (1) 196
18:35

הפועל ב"ש/דימונה
(8+)

הפועל ירושלים
ב"ש חטפה מהפועל תל אביב במחזור האחרון והיא מובסת מול הגדולות ומנצחת את הקטנות. ירושלים אחרי ניצחון ענק בסלובניה והיא חוזרת הביתה כשהיא חייבת ניצחון בליגה כדי להישאר צמודה לצמרת. הירושלמים אמורים להתפוצץ פה
רגיל (1) 274
20:15

מכבי נתניה

מכבי תל אביב
לנתניה אמנם חיסורים רבים בהגנה אבל התקפית היא מצוינת, והאורחת מגיעה במומנטום רע מאוד. זה יהיה צמוד ויסתיים בחלוקת נקודות
רגיל (1) 305
21:45

גנואה

אטאלנטה
אטאלנטה מציגה כדורגל התקפי ושוטף, בזמן שגנואה תנסה להסתמך על הביתיות וההגנה. אטאלנטה בכושר הנוכחי עדיפה.
אוסינוב, היום בן 47, החזיק מעמד זמן קצר באותה מכבי תל אביב של אברהם גרנט ועזב אחרי כחצי שנה לרוטור וולגוגראד ממולדתו. הוא המשיך לשירות ארוך ברוסטוב וסיים את הקריירה ב-2012, אחרי שלוש שנים בליגות חצי מקצועניות. בשנים האחרונות הוא משמש כעוזר מאמן ברוסטוב.
בספטמבר 2011, כששיחק בקבוצת נובוצ'רקאסק בליגה השלישית ברוסיה, הוא כבש שער אחרי 2.68 שניות בבעיטה מהחצי - שער שנחשב למהיר ביותר בהיסטוריה של הכדורגל.


