יואב כץ זועם בעקבות הפרסומים על פתיחת "חוף מכבי חיפה" ביוזמתה ובעידודה של עיריית חיפה. בעלי הפועל חיפה שיגר הערב (רביעי) מכתב לראשת העיר עינת קליש-רותם, בו הביע מחאה על "האדרת קבוצה אחת והדרת קבוצה אחרת".
"נדהמתי לקרוא היום בכלי התקשורת כמו עשרות אלפי אוהדי הפועל חיפה, על כוונת עיריית חיפה לקרוא חוף רחצה בעיר על שמה של מכבי חיפה תוך מיתוג החוף ומתקניו בצבעי וסמלי הקבוצה ולפתוח בו עמדת מכירה של מוצריה.
"מדובר בשימוש במרחב הציבורי (כמו גם מיתוג הכיכר המרכזית בשכונת נאות פרס כ"כיכר מכבי חיפה) לטובת מועדון ספורט אחד בעיר תוך התעלמות ממועדון ספורט אחר הנמצא עימו בתחרות (ספורטיבית) בין היתר "על ליבם" של אוהדי ענף הכדורגל וציבור אוהדים פוטנציאלי.
"בחיפה פועלים זה לצד זה מזה קרוב למאה שנים שני מועדוני כדורגל בעלי מסורת ארוכה, זכויות והישגים, כאשר שתי הקבוצות משחקות באותה הליגה. אין הדבר דומה לערים דוגמת באר שבע, נתניה, חדרה שבהן פועלת קבוצה ייצוגית אחת אשר כל תושביה עומדים מאחוריה וגאים בהישגיה.
"אני תחת הרושם שמדובר בצעד פופוליסטי, שנועד להעלים את "המיעוט" וזאת בהמשך לפגיעה בתלמידים אוהדי הפועל חיפה בבתי ספר יסודיים ותיכונים עירוניים שקיימו חגיגות אליפות ראוותניות דבר אשר פגע בתלמידים אוהדי קבוצת הפועל חיפה.
"קריאת החוף מהווה פגיעה תדמיתית וכלכלית קשה במועדון כדורגל הפועל חיפה אותו אני נושא על כתפי בשני העשורים האחרונים ללא כל עזרה, לא כל שכן תמיכה עירונית של עיריית חיפה וזאת בניגוד לערים רבות אחרות המסייעות מדי שנה בתמיכה ישירה של מליוני שקלים לקבוצות היצוג, גם כאלו שבידיים פרטיות.
"הפועל חיפה אינו עוד מועדון בכדורגל הישראלי. הפועל חיפה הינו מהמועדונים הותיקים בארץ והראשון של הפועל בארץ ישראל. בעוד כשנתיים נציין מאה שנה להיווסדו של המועדון בעל מסורת ארוכה, מורשת מפוארת והישגים רבים.
"מועדון כדורגל הפועל חיפה משחק בליגה בכירה בכדורגל הישראלי, ליגת העל, זה 13 עונות ברציפות, אגב תוך גילוי עליונות במשחקי הדרבי בחמש השנים האחרונות (הפועל חיפה ניצחה יותר משחקי דרבי בעונות אלה). למרות זאת, בוחרת העירייה בראשה את עומדת לתעדף מועדון אחר בעיר המשחק ממש באותה ליגה עם הפועל חיפה, תוך ביזוי קהל אוהדיו המונה למעלה ממאה אלף אוהדים, עשרות אלפים מהם תושבי העיר חיפה.
"צעד חד צדדי של קריאת משאב ציבורי על שם מועדון אחד מהווה הדרה של אוהדי המועדון האחר והאדרה של המועדון השני. אני פונה אליך לשנות את החלטתך האומללה, שאם לא כן, נאלץ לפעול כדי לשמור על זכויותינו וזכויות התושבים".
מעיריית חיפה נמסר בתגובה: "אם הפועל חיפה תזכה השנה באליפות, גביע או אפילו בגביע הטוטו היא תזכה לאותו הכבוד. לא פחות. בכל אופן, עיריית חיפה כבר תכננה מחווה גם להפועל חיפה שתזכה למחווה באחד החופים. פרטים נוספים בקרוב".
אחרי שסגרו סופית את הישארותו של ניסו קפילוטו, בהפועל חיפה צפויים כבר בימים הקרובים להחתים רשמית גם את גיא משפתי על חוזה חדש. במקביל, בקבוצה מחכים להחלטה של מכבי תל אביב בנוגע לרוסלן ברסקי. בהפועל חיפה מקווים מאוד שהקשר יקבל שחרור כשהמטרה היא להחתים אותו לשנתיים. בנוסף, המגעים מול לירן סרדל ממשיכים. במקביל, סרדל בודק אופציות גם בקבוצות אחרות בליגת העל וגם בחו"ל.
אל תפספס
יתרון (1) 179
18:15

לאנס

ניס
(1+)
ניס בתקופה איומה עם שמונה הפסדים רצופים בכל המסגרות.לאנס במומנטום הפוך לחלוטין עם שמונה ניצחונות בתשעה משחקים כשהיא נאבקת על הפסגה עם פ.ס.ז'.
מעל/מתחת שערים (2.5) (1) 204
18:30

ברנטפורד
(2.5+)

לידס
מתוך 20 משחקים ששתי הקבוצות ערכו העונה בליגה, נכבשו ב20 מעם מעל 2.5 שערים. שתיהן התקפיות ונראה שגם הפעם יכבשו לא מעט שערים.
יתרון (1) 208
18:35

מכבי רעננה
(4+)

עירוני קריית אתא
רעננה אחרי 5 הפסדים רצופים והיא מתקשה מאוד, למרות שהיא הוסיפה את ג'ו רגלנד לשורותיה. אתא אחרי הפסד דחוק לירושלים. אתא חזקה מאוד, איכותית וטובה מרעננה.
רגיל (1) 272
20:30

ורדר ברמן

שטוטגרט
שטוטגרט אחרי משחקים שלא מלמדים עליה יותר מדי מול מכבי ת"א, באיירן מינכן ומשחק גביע. לפניהם היא גילתה שיפור גדול, בעוד ברמן מאוד בינונית.
סך הכל שערים טווחים (2-3) (1) 274
20:30

ורדר ברמן

שטוטגרט
לשתי הקבוצות התקפות טובות, הגנות - קצת פחות. שערים יהיו כאן, ואפשר להעריך שלפחות ארבעה כאלו
יתרון (2) 60
18:35

מכבי ראשון לציון

עירוני נס ציונה
(1+)
ראשל"צ הפסידה 5 משחקים ברציפות, אם כי זה היה רצף קשה במיוחד. עדיין, היא במשבר, והיא תפגוש את נס ציונה, שהפסידה לר"ג, אך לפני כן נראתה מצוין. נס ציונה קיבלה משחק נוח להתאושש ממנו והליין איתה
רגיל (2) 88
19:00

הפועל עכו

הפועל כפר סבא
כפר סבא אומנם טובה יותר, אבל עכו אחרי חמישה משחקים בלי הפסד וניצחון מצוין על כפר שלם. הזדמנות לתפוס משחק ביחס גבוה יחסית.
בהפועל חיפה נמצאים במגעים מתקדמים עם הקשר הזמבי נייתן סינקאלה כשמרבית הפרטים כבר סוכמו, אך לוואלה! ספורט נודע שישנן בעיות בירוקרטיות קשות בהבאתו ארצה ובמועדון מנסים לפתור אותן כדי להשלים את העסקה. כידוע, באופ"א העבירו הנחייה חדשה העונה והיא שלא ניתן להחתים שחקן על חוזה בכפוף לבדיקות רפואיות כך שהמשמעות שקודם כל סינקאלה יצטרך לעבור בדיקות רפואיות ורק אז לחתום על חוזה.


