ההעפלה של מכבי תל אביב לגמר גביע המדינה שייערך ב-2 ביוני תחייב את הקבוצה לפעול לשחרור שחקניה הבינלאומיים. כזכור, הגמר נקבע תחילה ל-30 במאי אך נדחה בשל המצב הבטחוני ועל פי הוראת פיפ"א, המועדונים מחויבים לשחרר את השחקנים לפעילויות הנבחרות עד ה-31 במאי.
לאלופה יש שניים כאלה: אדוארדו גררו משחק במדי פנמה והוא כבר זומן למשחקים במוקדמות המונדיאל מול אנגווילה ב-6 ביוני ומול הרפובליקה הדומיניקנית ב-9 ביוני. הסגל של נבחרת פנמה כבר התכנס, אבל הם עדיין מחכים לכמה ליגיונרים, ביניהם גררו. במכבי תל אביב זקוקים לחלוץ, שהפך לאחד השחקנים המשמעותיים בקבוצה.
במקביל ינסו הצהובים לשחרר גם את ניק בלקמן, שחקנה של נבחרת ברבדוס, אשר קיבל כבר זימון למשחקי נבחרתו מול הרפובליקה הדומיניקנית ב-5 ביוני ומול דומיניקה ב-9 ביוני. שני המשחקים הם גם במסגרת מוקדמות המונדיאל.
אל תפספס
צפו ב-0:2 של מכבי תל אביב על מכבי חיפה בחצי גמר הגביע
יתרון (5) 109
19:00

בני יהודה

מכבי אתא ביאליק
(1+)
בני יהודה שקועה עמוק בתחתית הלאומית ולא ברור כמה מטריד אותה משחק הגביע כרגע. אתא בעונה לא רעה בליגה א' צפון ויכולה לראות בעצמה יריבה שקולה במשחק הזה
יתרון (5) 117
19:00

בני סכנין

מכבי יפו
(1+)
נציגת ליגת העל מדוחא תארח את הקבוצה מהלאומית, במשחק שבו סכנין פייבוריטית ברורה. יפו בעונה גרועה תתקשה להפתיע.
יתרון (5) 125
19:00

הפועל פתח תקווה

הפועל עירוני כרמיאל
(1+)
העולה החדשה לליגת העל קיבלה הגרלה נוחה יחסית מול הקבוצה מליגה ב', ותנסה להבטיח ניצחון קל ומהיר לעיני הקהל הביתי.
סך הכל שערים טווחים (2-3) (5) 126
19:00

הפועל פתח תקווה

הפועל עירוני כרמיאל
פערי הרמות כאן הרבה יותר מדי גדולים, וההתקפה של הפועל פתח תקווה לא תנוח במשחק כזה. ארבעה שערים לפחות
רגיל (5) 132
19:00

הפועל רעננה

מכבי קרית גת
הפועל רעננה מהלאומית מגיעה מהליגה הבכירה יותר אך מולה ניצבת יריבה קשוחה שמוליכה את ליגה א' דרום בפער משמעותי. בגביע כידוע פערי הליגות לא תמיד באים לידי ביטוי.
לפי דיווחים בסרביה הבוקר, אלכסנדר פשיץ' שעזב את ישראל בשל המצב הבטחוני המתוח וטען ברשתות החברתיות כי אין בכוונתו לשוב ארצה, דווקא החליט לחזור לתל אביב ו"יעמוד לרשות קבוצתו שמתחרה על גמר הגביע ועל האליפות". חוזהו של החלוץ יסתיים ב-31 במאי, ואז תצטרך מכבי תל אביב האם לממש עליו את האופציה, או שמא יהפוך שחקן חופשי.


