במכבי תל אביב מאוד מרוצים הבוקר (שישי) מניצחון הבכורה אמש בליגה האירופית על קרבאח שהושג כבר במחזור הראשון. בקבוצה לא שוכחים שהיו צריכים לחכות לפני שלוש שנים, בפעם האחרונה שהיו בשלב הבתים, עד המחזור השישי והאחרון כדי לכבוש שער ראשון שייתן שיעניק ניצחון ראשון ויחיד בשלב הבתים על ויאריאל. ה-0:1 אמש על קרבאח מחזק את האמונה שדווקא העונה, עם הקורונה שתקפה את הקבוצה בחודש האחרון, יש סיכוי טוב להעפיל שלב מאחד משני המקומות הראשונים בבית. לשם כך רוצים במכבי תל אביב להשיג ניצחון חוץ בחמישי הבא בטורקיה מול סיבאספור ובשביל זה מודים במועדון שיצטרכו לספק הופעה הרבה יותר טובה מזו שהציגה אמש הקבוצה.
זה לא היה משחק גדול של מכבי תל אביב והוא חשף שחסר על המגרש קשר טכני קדמי, במיוחד כשדן ביטון לא משחק, אבל הוא הזכיר את ימי ולדאן איביץ' בהם התקשו היריבות לסכן את דניאל טננבאום. גם אמש, מול יריבה קשוחה שכבר עשתה בעבר דברים יפים באירופה, הצליחה מכבי תל אביב לנעול את השער שלה בקלות. באשר לאיכות המשחק, מדגישים באלופה את הקושי הרב שהיה לשחקנים להגיע לבלומפילד ולשכוח את כל מה שעברו בשלושת השבועות האחרונים. זו גם הסיבה שהמאמן גאורגיוס דוניס שלח ל-11 שלו ארבעה משחקני הנבחרת הלאומית למרות שלא התאמנו עם הקבוצה בשבוע החולף, אבל בניגוד לאחרים היו בריאים מקורונה וגם קיימו משחקים במדי נבחרת ישראל.
אל תפספס
על הקושי שחשו הוא וחבריו על כר הדשא, סיפר בסיום יונתן כהן: "הקושי הוא כפול כי אתה גם חוזר מקורונה וגם מפגרה ארוכה בגלל הסגר. היה לי קשה מאוד. שלושה ימים סבלתי מאוד מחום גבוה, כאבי ראש והקאות. זה ממש לא היה נעים", אמר מי שכבש את שער הניצחון, ונראה שהוא שוב בדרך לקנות את לבו של המאמן החדש. כהן כבר חושב על המשחק מול הפועל באר שבע מחרתיים: "אנחנו באים לנצח את הפועל באר שבע ביום ראשון. איבדנו יותר מדי נקודות בתקופה כל כך קצרה. קבוצות באות מולנו באובר מוטיבציה. אנחנו נצטרך להרים את הרמה שלנו העונה כדי לשמור אצלנו את האליפות. אנחנו צריכים להעביר מסר לכל הקבוצות כמו בכל עונה. מכבי תל אביב באה לעונה הזו כדי להצליח בגדול כמו, שהיא רוצה בכל עונה".
במכבי תל אביב ימשיכו לעבוד בצמוד לאלכסנדר פשיץ' ולדן ביטןן כדי להחזירם מהר לעניינים וכדי ליהנות מהם בקרוב. הבלם לואיס הרננדס שנכנס כמחליף עשוי לפתוח ביום ראשון מול הפועל באר שבע או לכל המאוחר מול סיבאספור בחמישי הבא. בקבוצה ציינו לטובה את הקפטן שרן ייני שממשיך לתת מעצמו מאה אחוז בכל משחק, גם אם האיכות קצת נפגעה עם השנים.
* עוד במכבי תל אביב: הקשר ההתקפי בן ה-18 נובאטוס דיסמאס נרכש מהקבוצה הטנזנית אזאם. דיסמאס, שזכה בעונה החולפת בתואר השחקן הצעיר של העונה בטנזניה, מצטרף לקבוצת הנוער של המועדון.
(עדכון ראשון: 07:05)
יתרון (1) 179
18:15

לאנס

ניס
(1+)
ניס בתקופה פשוט איומה עם שמונה הפסדים רצופים בכל המסגרות והרבה בלאגן סביב הקבוצה. לאנס במומנטום הפוך לחלוטין עם שמונה ניצחונות בתשעה משחקים כשהיא נאבקת על הפסגה עם פ.ס.ז'. ניצחון ביתי ביותר מגול
מעל/מתחת שערים (2.5) (1) 204
18:30

ברנטפורד
(2.5+)

לידס
מתוך 20 משחקים ששתי הקבוצות ערכו העונה בליגה, נכבשו ב20 מעם מעל 2.5 שערים. שתיהן התקפיות ונראה שגם הפעם יכבשו לא מעט שערים.
יתרון (1) 208
18:35

מכבי רעננה
(5+)

עירוני קריית אתא
רעננה אחרי 5 הפסדים רצופים והיא מתקשה מאוד בשבועות האחרונים, למרות שהיא הוסיפה את ג'ו רגלנד לשורותיה. אתא אחרי הפסד דחוק לירושלים, שקטע רצף של 4 ניצחונות. אתא חזקה מאוד, איכותית וטובה מרעננה בהרבה
רגיל (1) 272
20:30

ורדר ברמן

שטוטגרט
שטוטגרט אחרי משחקים שלא מלמדים עליה יותר מדי מול מכבי ת"א, באיירן מינכן ומשחק גביע. לפניהם היא גילתה שיפור גדול, בעוד ברמן מאוד בינונית.
