עיקרי הדברים
- מכבי תל אביב הולכת על טל בן חיים. חוזהו יהיה סביר עקב נסיבות הקורונה
- בקבוצה מרוצים מכך שיוכלו לזכות באליפות דווקא בדרבי בשבת
- השחקנים משוכנעים שתהיה תחרות גדולה על ההרכב: "כל שחקן ירצה לפתוח"
- בהנהלה מתלבטים מאוד איך לחגוג תחת מגבלות הקורונה
טל בן חיים בראש רשימת הרכש של מכבי תל אביב לעונה הבאה. שחקן הכנף שעזב את ספרטה פראג כשהוא מחזיק בכרטיסו צפוי לחתום במכבי תל אביב, שלא תצטרך לשלם עבור רכישתו. חוזהו של שחקן הכנף בן ה-31 לא אמור להיות גבוה במיוחד, מכיוון שבן חיים מבין שמדובר בתקופה אחרת וששחקנים במכבי תל אביב יקצצו בעונה הבאה, כיוון שאין כרגע צפי לקהל.
במכבי תל אביב מאמינים שיקבלו שחקן רעב שלא נהנה מכדורגל למעלה משנתיים ולכן ירצה להוכיח את עצמו. ההערכה היא שבן חיים גם התגבר מזמן על הפציעה הקשה שעבר, כך שמכבי תל אביב לא תסתכן יותר מדי כשתצרפו. יתרה מכך, במועדון מבינים שלצד העיסוק בפרשה הקשה בה מעורבים שני שחקנים בכירים בקבוצה, צריך להתחדש לקראת העונה הבאה בשחקנים אטרקטיביים שיש להם משמעות אצל הקהל, ובן חיים הוא אחד כזה אחרי שהיה חלק משנים יפות של מכבי תל אביב.
במכבי תל אביב מרוצים מהניצחון 0:3 אמש (שלישי) על הפועל חיפה, למרות שבסיומו לא הוכתרו כאלופים. למעשה, בקבוצה אף מביעים שביעות רצון מכך שתהיה להם אפשרות לזכות רשמית באליפות בשבת במשחק הדרבי מול הפועל תל אביב. אחרי שלושה ניצחונות העונה במשחקי הדרבי, מאמינים במכבי תל אביב שיידעו לנצח גם בדרבי הרביעי כאשר אפילו תיקו יספיק לולאדן איביץ' כדי להכריז שהוא אלוף, דבר אותו סירב לעשות אמש מול המיקרופון. "יהיה כיף לזכות באליפות בדרבי, אבל ברור שאף אחד לא יבוא זחוח כאילו כבר לקחנו את האליפות", אמרו אמש בקבוצה. "להיפך - נבוא בטירוף לדרבי הזה כדי לגמור את העבודה".
במועדון גם משוכנעים שתהיה עד שבת תחרות גדולה באימונים. "כולם ירצו לשחק במשחק האליפות. יהיה קרב אמיתי על ההרכב", אמרו אמש שחקנים בדרך הביתה מחיפה. הדברים מתייחסים בעיקר לעובדה שאיביץ' הרחיב את הרוטציה כשהשיא היה אמש כאשר ניק בלקמן, אילון אלמוג ואופיר דוידזאדה פתחו יחד בהרכב. במכבי תל אביב העריכו אמש שהסרבי ישבור את הראש בנוגע ל-11 שיפתחו, אבל ישתמש בכל חמשת החילופים שלו. "מי לא רוצה לשחק בדרבי ועוד בדרבי שאמור להסתיים בחגיגות אליפות?", אמרו אמש במועדון.
עוד בוואלה! ספורט
יתרון (5) 238
19:30

ליברפול

לידס
(1+)
לידס נראית לא רע בכלל בשבועות האחרונים כשהיא ללא הפסד בחמשת משחקיה הקודמים. ליברפול בכושר נהדר, אבל האורחת נראית עיקשת מאוד בתקופה הזו ותשוב לביתה עם נקודה לפחות
רגיל (5) 255
19:30

קריסטל פאלאס

פולהאם
דרבי לונדוני שקול מאוד שנוטה בדרך כלל לתוצאות תיקו, אך היתרון האיכותי בסגל של פולהאם עשוי להכריע את הכף לטובתה בקרב צמוד במיוחד.
רגיל (5) 278
20:30

בית"ר ירושלים

הפועל תל אביב
שתי הקבוצות מגיעות במומנטום חיובי מה שהופך את המשחק הזה לשקול ומאוזן. לאור יחסי הכוחות והתקופה של שתי הקבוצות זה משחק שיכול להתפתח לכל צד וההערכה שלי היא חלוקת נקודות בסיום
רגיל (5) 299
22:00

ברנטפורד

טוטנהאם
ברנטפורד היא אחת מקבוצות הבית הטובות ביותר בליגה ומצד שני, טוטנהאם היא אחת מקבוצות החוץ הטובות ביותר עד כה. לפני כחודש הן נפגשו וזה נגמר ב 0:2 לטוטנהאם, הפעם זה יילך צמוד יותר - תיקו
רגיל (6) 59
15:00

הפועל ראשון לציון

הפועל עפולה
המגמות של שתי הקבוצות כרגע הפוכות אבל הפועל ראשון לציון עדיין קבוצה טובה יותר, ומשחק ביתי כמו זה אסור לה לפספס אם היא רוצה להישאר רלוונטית במאבק העלייה לליגת העל
רגיל (6) 63
15:00

הפועל רמת גן

מכבי יפו
יפו אמנם לא בשיאה כרגע אבל היא כן משיגה תוצאות טובות במשחקי החוץ שלה, כולל 2:0 על סכנין בגביע המדינה בחוץ. הפועל רמת גן אמנם קצת יותר איכותית, אבל המפגש הזה יסתיים ללא הכרעה
בכל הקשור לחגיגות האליפות, יצטרכו בקבוצה לחשוב היטב עד שבת כיצד הם מתארגנים. אין עוררין על כך שאוהדים יגיעו כדי לנסות לחגוג עם השחקנים, ולצד החשש מעימותים עם אוהדי הפועל תל אביב הדילמה במועדון היא איך לייצר חגיגות מוגבלות מחוץ לבלומפילד, בכפוף למגבלות משרד הבריאות.


