בווידאו: דן איינבינדר לאחר ה-1:1 של בית"ר ירושלים מול הפועל באר שבע
בהפועל באר שבע רוצים מאוד לקדם את רכישת כרטיסו של אלטון אקולטסה, ולצד המהלכים מול השחקנים על קיצוץ לעונה הבאה, מנסים לפתור את הפלונטר כדי ששחקן הכנף השמאלית יישאר בקבוצה לעונה הבאה ואולי גם מעבר אליה. "קשה מאוד להביא זרים איכותיים וראינו כמה זרים נכשלו כאן", אמר גורם בהפועל באר שבע. "עד שמגיע לכאן שחקן כה איכותי, צריך לעשות כל מה שניתן כדי להשאיר אותו".
אין ספק שאם אלונה ברקת היתה נשארת בעלי הקבוצה, גם הקורונה לא היתה עוצרת אותה מלרכוש את אקולטסה. אחרי שהושאל להפועל באר שבע לחצי עונה בסכום של 70 אלף יורו, לקבוצה מבירת הנגב ישנה אופציה לרכוש את כרטיסו תמורת 700 אלף יורו. מדובר בסכום גבוה כרגע עבור הפועל באר שבע, לבטח כשברקת לקחה כמה צעדים אחורה, ובכל זאת במועדון לא מרימים ידיים ומנסים לחשוב על פתרונות יצירתיים כדי לסכם עם סט. טרוידן על רכישת הכרטיס. הבלגים מחזיקים בחוזה רק לעונה הבאה עם אקולטסה כך שאם לא יימכר הקיץ, הם יפסידו את דמי המכירה שלו מאחר שבסיום העונה הבאה יהיה שחקן חופשי.
אחד הפתרונות האפשריים הוא שאקולטסה יאריך חוזה בבלגיה ויושאל שוב להפועל באר שבע. אופציה נוספת היא לרכוש את כרטיסו בתשלומים שנתיים, אחרי שהקבוצה של יוסי אבוקסיס תצליח להוריד את מחירו. במועדון נמצאים בקשר ישיר עם השחקן וסוכנו מאחר שהוא מאוד רוצה להישאר והכוונות הן הדדיות.
אל תפספס
יתרון (5) 109
19:00

בני יהודה

מכבי אתא ביאליק
(1+)
בני יהודה שקועה עמוק בתחתית הלאומית ולא ברור כמה מטריד אותה משחק הגביע כרגע. אתא בעונה לא רעה בליגה א' צפון ויכולה לראות בעצמה יריבה שקולה במשחק הזה
יתרון (5) 117
19:00

בני סכנין

מכבי יפו
(1+)
נציגת ליגת העל מדוחא תארח את הקבוצה מהלאומית, במשחק שבו סכנין פייבוריטית ברורה. יפו בעונה גרועה תתקשה להפתיע.
יתרון (5) 125
19:00

הפועל פתח תקווה

הפועל עירוני כרמיאל
(1+)
העולה החדשה לליגת העל קיבלה הגרלה נוחה יחסית מול הקבוצה מליגה ב', ותנסה להבטיח ניצחון קל ומהיר לעיני הקהל הביתי.
סך הכל שערים טווחים (2-3) (5) 126
19:00

הפועל פתח תקווה

הפועל עירוני כרמיאל
פערי הרמות כאן הרבה יותר מדי גדולים, וההתקפה של הפועל פתח תקווה לא תנוח במשחק כזה. ארבעה שערים לפחות
רגיל (5) 132
19:00

הפועל רעננה

מכבי קרית גת
הפועל רעננה מהלאומית מגיעה מהליגה הבכירה יותר אך מולה ניצבת יריבה קשוחה שמוליכה את ליגה א' דרום בפער משמעותי. בגביע כידוע פערי הליגות לא תמיד באים לידי ביטוי.
אחרי ה-1:1 מול בית"ר ירושלים שלשום (שבת), רוצים בקבוצה לחזור מחרתיים מהמשחק מול הפועל חיפה עם שלוש נקודות כדי להתחרות עם הקבוצה מהבירה על המקום השלישי. אבוקסיס צפוי לערוך כמה שינויים בהרכב. מרואן קבהא המוצהב ייעדר ודוד קלטינס עשוי לפתוח במקומו. גם בן שהר עשוי לחזור להרכב אחרי שהחל על הספסל שלשום בגלל פציעה.


