בווידאו: האימון של בית"ר ירושלים, יריבתה הראשונה של באר שבע בליגה
בהפועל באר שבע מרגישים שההתעסקות בחוזי השחקנים לעונה הבאה עלולה לשים מקלות בגלגלי הקבוצה בפלייאוף ובחצי גמר גביע המדינה, ולכן החליטו לא ללחוץ את השחקנים שמתנגדים לקיצוץ מאסיבי על מנת לא לשלם מחיר יקר באופן מיידי. אתמול (ראשון) הודיעה הקבוצה כי שיר צדק הסכים לקצץ כמעט מחצית משכרו ולמעשה לפרוש חוזה של עונה אחת על פני שתי עונות. אבל יש שחקנים בקבוצה שאפילו לא דיברו איתם על קיצוץ. בקבוצה מעריכים כי השחקן הישראלי הבא שיסכים להגיע לקיצוץ הוא השוער אוהד לויטה שכמו לואי טהא ואנתוני וארן היו בין אלה שכן התבקשו לקצץ.
צדק הוא ללא ספק אחד הסיפורים המורכבים של הפועל באר שבע בחמש השנים האחרונות. אחרי שהיה שותף בכיר לשתי אליפויות, הגיעה פרשת החומרים האסורים וההשעיה שספג לשמונה חודשים. לאחר מכן זה הראו לצדק את הדלת החוצה יותר מפעם אחת, אבל הוא שרד ונשאר והנה אתמול היה לשחקן הראשון בקבוצה שסוגר למעשה לשנתיים נוספות.
"נסתרות דרכי האל כמו ששיר בוודאי יודע היטב כי הוא אדם מאמין", היה מי שאמר אמש בהפועל באר שבע. "לחשוב על זה שדווקא שיר צדק הוא הראשון להישאר בהפועל באר שבע מבין כל הישראלים בחוזה חדש ומקוצץ, זה משהו שלפני שנה היה נשמע הכי הזוי". צדק הודה בשיחות עם מקורביו למאמן יוסי אבוקסיס שהיה זה אשר התעקש לקבל אותו כשחקן מן המניין לאחר שהחליף את ברק בכר.
אל תפספס
יתרון (2) 60
18:35

מכבי ראשון לציון

עירוני נס ציונה
(1+)
ראשל"צ הפסידה 5 משחקים ברציפות, אם כי זה היה רצף קשה במיוחד. עדיין, היא במשבר, והיא תפגוש את נס ציונה, שהפסידה לר"ג, אך לפני כן נראתה מצוין. נס ציונה קיבלה משחק נוח להתאושש ממנו והליין איתה
רגיל (2) 84
19:00

בני יהודה

מכבי הרצליה
על הנייר לבני יהודה יש סגל מספיק איכותי בשביל להיות פייבוריטית כאן בבית. בפועל היא בעונה פשוט לא טובה והרצליה מסתמנת כמועמדת בולטת לעליית ליגה. האורחת במומנטום מצוין, טובה יותר ותנצח כאן
רגיל (2) 88
19:00

הפועל עכו

הפועל כפר סבא
כפר סבא אומנם טובה יותר, אבל עכו אחרי חמישה משחקים בלי הפסד וניצחון מצוין על כפר שלם. הזדמנות לתפוס משחק ביחס גבוה יחסית.
יתרון (2) 128
20:00

מכבי תל אביב

הפועל פתח תקווה
(2+)
מכבי תל אביב הובסה 1:4 נגד שטוטגרט ביום חמישי האחרון שמגיע אחרי ההפסד בטרנר. לצהובים אין פריבילגיה לאבד עוד נקודות, אבל לא מגיעים בכושר מספיק טוב כדי להביס כאן. ניצחון ביתי סולידי בהפרש של שני שערים
הערב תצא הפועל באר שבע למשחק חוץ מול מכבי נתניה (20:00) במתקן האימונים שלה ובקבוצה מאוד מקווים לתקן את הרושם הרע שהותירו במשחק האימון מול מ.ס. אשדוד. "אם כל אחד ימשיך לחשוב על הקיצוץ שלו, אין סיכוי שנוכל לשחק כדורגל חיובי", אמר אמש שחקן בקבוצה. "אם שוב נראה רע, ההנהלה תצטרך לחשוב היטב מה עושים כדי להוציא את הקבוצה מהבלבול הזה". בקבוצה דווקא לא חושבים שצריך לעשות מהקטע הכספי עניין יותר גדול ממה שהוא. "משחקני מכבי נתניה לא מבקשים 50 אחוז קיצוץ לעונה הבאה? הם צריכים להיות נקיים ומשוחררים בראש ואנחנו לא?", אמרו אמש במועדון.
מהמשחק הערב יעדרו לואי טהא, אור דדיה ותומר יוספי הפצועים. בן ביטון לא ייצא עם הקבוצה ובקבוצה דיברו אמש על כך שהשחקן עבר עבירת משמעת בעטיה החליט אבוקסיס לנפות אותו מהמשחק. סוכנו של השחקן גלעד קצב טען אמש כי אין קשר בין אי זימונו למשחק לבין הטענות כי הוא מסרב לקצץ בחוזהו לשנתיים הנוספות. "הפועל באר שבע לא פנתה לבן לקצץ בשכר לשנתיים הקרובות", הבהיר קצב. "לכן אין קשר בין הדברים בכלל".


