סיידובה סומא ישלים את המעבר למכבי חיפה בשבוע הקרוב, כך טוענים היום (שני) בתקשורת הסרבית. סומא, השחקן היקר בתולדות פרטיזן בלגרד והליגה הסרבית (1.65 מיליון יורו מסלובן ברטיסלבה) לא נמצא בתוכניות של המאמן זוראן מרקוביץ', אבל בנבחרת גינאה קיבל את המקום בהרכב מול הרפובליקה המרכז אפריקאית ואף כבש את שער הניצחון בדקה ה-65 כדי לקרב את נבחרתו להעפלה לאליפות אפריקה עם שש נקודות אחרי שני משחקים.
לאחר שער הניצחון, תהו בסרביה לפשר ההבדל בין סומא של פרטיזן לסומא של הנבחרת. "האוהדים בשחור-לבן לא ראו אפילו קמצוץ מהכדורגל המדובר של סומא", נכתב ב"מונדו". "אולי הצוות המקצועי לא הצליח למצוא לו את העמדה המתאימה ולכן לא הרגיש נוח על המגרש? אולי הדרישה שייכנס לנעליו של לאונרדו היוותה עול גדול מדי עבורו? ואולי הוא פשוט לא הסתגל לחיים בסרביה ולכדורגל כאן".
עוד בנושא
האסלביינק נפרד מקרית שמונה: "הרגשתי מוערך ונאהב בקבוצה"
איתי שכטר: "עדיין יש אוהדים שלא מקבלים אותי, מקווה שאשנה את דעתם"
רן בן שמעון ניצח אחרי שמונה משחקים: "ניצחון אדיר של שחקנים נפלאים"
יתרון (1) 307
21:45

ליון
(1+)

פאריס סן ז'רמן
רשימת הפצועים של פ.ס.ז' מאוד מאוד ארוכה ומשמעותית - דמבלה, חכימי, מנדש ודואה בחוץ. כמובן שלא חסר לה עומק, אבל אין ספק שהחיסורים האלה ישפיעו עליה. ליון קבוצה ביתית חזקה מאוד שניצחה שישה משבעת משחקי הבית שלה העונה בכל המסגרות. במצב בו האורחת נמצאת, ליון יכולה להוציא נקודות
יתרון (2) 103
18:50

מכבי רמת גן

הפועל העמק
(3+)
מכבי רמת גן אחרי הפסד למכבי תל אביב, ובאופן כללי, היא לא יציבה וכבר הפסידה העונה לנתניה. העמק עם 3 ניצחונות רצופים, כולל מול הרצליה וירושלים, וכשהפלוס איתה במשחק כזה, שווה ללכת איתה
רגיל (2) 137
19:00

עירוני מודיעין

הפועל עפולה
מודיעין אמנם פתחה טוב את העונה אבל ספגה יותר מדי הפסדים בתקופה האחרונה, כולל הדחה מהגביע. גם בצד של עפולה הייתה הדחה מהגביע, אבל במחזורי הליגה האחרונים עפולה צברה לא מעט נקודות מבחינתה, ובמשחק הזה אפשר לראות חלוקת נקודות הפעם
מכבי חיפה, כזכור, שלחה נציגים בשבוע שעבר כדי להיפגש עם סומא לאחר משחק ליגה בו כלל לא שותף. לאחר מכן החליטו הירוקים להפסיק את המשא ומתן, אך השאירו את סומא על אש קטנה כאופציה נוספת לעמדת הקשר הקדמי וכעת, על פי הסרבים, יש התקרבות והשחקן אמור להמשיך את הקריירה שלו בישראל ולעבור לפני סגירת החלון ביום שני הבא.
סומא בן ה-27 הוצע לאחרונה גם לקבוצות במפרץ, כאשר מדובר בעסקת השאלה לעונה הקרובה עם אופציה לרכישה בסיומה. הקשר הקדמי, שיכול לשחק גם בכנפיים או כחלוץ מרכזי, רשם את עונת השיא שלו רשם ב-2016/17, אז כבש 20 שערי ליגה במדי סלובן ברטיסלבה הסלובקית. זו הייתה העונה החמישית שלו בסלובן, ובסיומה נרכש כאמור על ידי פרטיזן, אך בסרביה הצליח הרבה פחות והסתפק בשלושה שערים ב-22 משחקי ליגה, כשהעונה שותף בארבעה נוספים ולא כבש. פרט לסלובן ופרטיזן, בעברו שיחק סומא גם באייאקס קייפ טאון מדרום אפריקה, ניטרה הסלובקית ואל קאדסיה מכווית.


