מכבי תל אביב תשחק נגד אלטאך בשלב הפלייאוף של הליגה האירופית. מדובר למעשה בסיבוב המוקדמות האחרון של המפעל והקבוצות שיצלחו אותו, יעפילו לשלב הבתים. המשחק הראשון יתקיים ב-17 באוגוסט באוסטריה והגומלין ייערך שבוע לאחר מכן בישראל. מדובר בהגרלה נוחה מאוד למכבי תל אביב, שנמנעה ממפגש עם רוזנבורג הנורבגית.
המאמן ג'ורדי קרויף אמר: "כל קבוצה המעפילה לשלב הפלייאוף היא יריבה ראוייה ומכובדת, בטח אחת שניצחה פעמיים את גנט בסיבוב הקודם. אנחנו ניצחנו את כל ששת המשחקים עד כה למרות שהוגרלנו לשחק את המשחק הראשון בבית, אך עם זאת לדעת שהגומלין יערך בבית לעיני הקהל שלנו תמיד מעודד".
עוד בנושא:
ג'ורדי קרויף לוחץ לסגור את העברת אלירן עטר למכבי תל אביב
שלומי אזולאי מאוכזב ממעמדו, יכלל בעסקת אלירן עטר?
45 דקות לטל בן חיים, ספרטה פראג הודחה מהליגה האירופית
הכירו את היריבה
האצטדיון: סטדיון שנאבלהולץ מכיל כ-8,500 מקומות, ואלטאך אירחה בו את שני המשחקים הראשונים שלה העונה באירופה. את המשחק השלישי, אתמול נגד גנט, היא כבר אירחה בנאו טיבולי באינסברוק. האוהדים של הקבוצה, כמו אלו של רוב הקבוצות באוסטריה (להוציא את ראפיד ואוסטריה וינה) לא נותנים רוח גבית אמיתית. למשחקים עד כה הגיעו כ-3,500 אוהדים ואל תתפלאו אם האווירה במשחק הראשון תזכיר אווירה של משחק אימון.
המאמן: קלאוס שמידט בן ה-49 שימש כעוזר מאמן עד שנת 2012, בה פצח בקריירת סולו. הוא הגיע בקיץ האחרון, אחרי שבעונה שעברה אימן את בלאו-וייס לינץ הזעירה מליגת המשנה.
הסגל, קווים לדמותו: כחלק מהרצון לקדם כדורגלנים מקומיים, ההתאחדות האוסטרית מעניקה בונוסים לקבוצות שמשתפות כמה שיותר אוסטרים. הפועל היוצא הוא שקבוצות רבות מהדרג השני והשלישי כמעט לא מחתימות זרים. לאלטאך יש ארבעה בלבד; שני קמרונים, ברזילאי אחד וסרבי אחד.
הכוכב: ניקולא מומי נגאמלו, שחקן כנף קמרוני בן 23, כבש בעונה שעברה - הראשונה שלו באירופה - 7 שערים ובישל 3 נוספים. בסגל המאוד חיוור של אלטאך, הוא השם הבולט וזה שמסומן כמי שאולי יימכר בעתיד ויכניס קצת כסף לקופת המועדון.
רגיל (3) 34
08:00

סיאול אי לאנד

הוואסאונג
שתי הקבוצות מרבות לסיים את המשחקים האחרונים שלהן בתיקו ומשדרות לא מעט חוסר יציבות. המארחת פייבוריטית בצדק, אבל אפשר לראות כאן חלוקת נקודות
רגיל (3) 43
10:30

צ'ונגבוק צ'אונגג'ו

גימפו סיטיזן
המארחת לא ניצחה כבר למעלה מחודשיים והיא נראית רע. גימפו הפסידה רק אחד מ-10 האחרונים שלה, והיא גם מצויינת בחוץ. האורחת אמורה לנצח פה
סך הכל שערים טווחים (2-3) (3) 45
10:30

צ'ונגבוק צ'אונגג'ו

גימפו סיטיזן
המפגשים בין השתיים לא מניבים יותר מדי שערים ובאופן כללי שתי הקבוצות לא בתקופה טובה התקפית. גם המפגש ביניהן היום לא צפוי להיות יותר מדי אטרקטיבי. שער אחד לכל היותר
יתרון (3) 222
21:00

ריגה
(6.5+)

א.א.ק. אתונה
ריגה נחלשה מאוד מהעונה שעברה. א.א.ק אתונה עם שחקנים איכותיים יותר וצפויה לנצח בפער של לפחות 7 נקודות.
רגיל (3) 270
21:45

באלה טאון

קונאס קוואי
באלה טאון חלשה בביתה. ניצחון ביתי אחד בחמישה משחקים. קונאס אחרי ניצחון על לאנלי מועמדת לנצח.
מנצחת כולל הארכות (3) 318
23:08

דטרויט טייגרס

סיאטל מרינרס
במצב של 1:1 בסדרה ואחרי שני משחקי חוץ, דטרויט תארח את סיאטל הלא יציבה. היא תנסה והיא יכולה בביתה להשיג ניצחון ביתי חשוב.
יתרון (4) 261
21:05

הפועל תל אביב

מכבי תל אביב
(8+)
הפועל תל אביב פייבוריטית ברורה במשחק הזה ובצדק, עם עליונות ויתרון בכל עמדה על מכבי תל אביב שפתחה רע את העונה החדשה. אבל הצהובים יבואו לשחק קודם כל על כבודם, וזה יספיק להם כדי לפחות לעמוד בליין
שימו ל...: ברנארד יאנצ'ק שחתם במכבי פתח תקוה בקיץ הקודם וביקש להשתחרר אחרי כשבועיים, הוא חלק מהסגל. הבלם האוסטרי משמש כגיבוי לשחקני ההגנה האחרים, אבל אולי בכל זאת ייצא לו לשחק נגד יריבה ישראלית במשחק רשמי.
מה עשתה העונה: העונה האוסטריה כבר החלה ואחרי שני משחקים, לאלטאך יש שלוש נקודות; היא הביסה את אוסטריה וינה 0:3 והובסה על ידי אדמירה 4:1. בליגה האירופית היא הדיחה בזו אחר זו את צ'יחורה (גאורגיה), דינמו ברסט (בלארוס) וגנט (בלגיה).
מה עשתה בחלון ההעברות: אלטאך ספגה אבידה גדולה בחלק הקדמי; הכוכב הגדול ניקולה דובדאן עבר להיידנהיים הגרמנית והותיר אחריו בור גדול בהתקפה. גם
הבלם לוקאס יאגר עזב אחרי שסירב להאריך חוזה וחתם בנירנברג. שטפן נוץ וסימון פייזינגר - שניהם קשרים במרכז המגרש - הגיעו בהעברות חופשיות מריד ושטורם גראץ בהתאמה.