בהפועל תל אביב עברו אתמול (שני) עוד יום רועש, שהתחיל בבוקר עם ההודעה על סיום דרכו של אלי כהן בתום העונה, המשיך עם ההודעה על מינויו של ססאר מנדיונדו למאמן הקבוצה והמשיך באסיפת בעלי המניות שם נשא דברים היו"ר בארי בן זאב. בהפועל התייחסו אמש לביקורות על מינויו של המאמן ואמרו: "הוא היה חלק מכדורגל ברמות הכי גבוהות, גם אם לא כמאמן ראשי. שאנשים יזלזלו, הוא מקצוען שיכול לעשות שינוי בהפועל. אם הוא היה מאמן ראשי בליגה הראשונה בספרד הוא לא היה בא לכאן, בטח לא במספרים שלנו. זה לא ניסיון חיקוי של מכבי, חיפשנו את מה שהכי טוב להפועל. יש כאן הזדמנות לתפוס איש מקצוע איכותי שלא מצא דרכו כמאמן ראשי והוא מלא מוטיבציה ורצון לבנות כאן פרוייקט. שילמדו עליו קצת ויראו אותו כשיגיע לפני ששופטים".
אגב, לאחר הפגישה של ראשי ההתאחדות עם בן זאב, חיים רמון ויו"ר הבקרה עופר אורלציקי, היו עדיין סימני שאלה ובהתאחדות טענו כי צריך לבדוק אם עדי קריספין ואמיר כבירי באמת עומדים מאחורי המהלך או שמא מדובר אך ורק במני וייצמן. בהפועל שללו זאת על הסף ואמרו: "בטח יחפרו בזה הרבה בחודשים הקרובים אבל יבינו שזה אמיתי. מני וייצמן הוא בן אדם שעזר וימשיך לעזור והלוואי ויהיו עוד עשרה כמוהו, מצבנו היו טוב".
בהפועל הבהירו אתמול כי ההחתמה של מניונדו הייתה מתבצעת בכל מקרה, גם אם 50% מהבעלות לא היו עוברים לקריספין וכבירי. קריספין , שבעזרת קשריו שידך את מנדיונדו למועדון, ממשיך לעבוד ולשוחח עם אנשי מקצוע מעבר לים בניסיון לאיתור זרים שיוכלו לשדרג את הסגל, כאשר במועדון יודעים שזו הגזרה שבאמת יכולה להרים אותם. עד שתיסגר העברת הבעלות בעוד כחודש בהפועל יעשו דברים לאט במסגרת מצומצמת, כאשר רק בעוד חודש ייקבע תקציב הקבוצה ותיסגר סופית תכנית הרכש.
בקבוצה טענו אתמול כי אריאל הרוש דורש כ-200 אלף דולר נטו לעונה וכי הם ממתינים שיירד בדרישותיו. כמו כן, במועדון עמלים על הגשת הצעה כספית למכבי תל אביב עבור בן רייכרט. השחקן עצמו עדיין מתבלט לגבי עתידו, אך בהפועל תל אביב אמרו: "אנחנו יודעים שהדבר שגרם לו ליהנות כאן זאת העובדה שזכה לשחק ולהיות שחקן מוביל והוא רוצה להמשיך להיות כזה, מה שלא יקרה במכבי".
אחד השמות שעלה על הפרק בשבוע האחרון הוא של גיא אסולין, שחקנה של מאיורקה מהליגה השנייה בספרד. אסולין משדר שבשלב זה הוא מעדיף לבדוק הצעות באירופה, אך עדיין לא פסל את האפשרות שיחזור לארץ. גורמים בהפועל ימשיכו להיות בקשר יותר. בקבוצה מקווים לסגור השבוע סופית את עיסקת העברתו של סאן מנחם מרמת השרון. השחקן כבר סיכם את תנאיו במועדון האדום לארבע שנים כאשר ההסכם בין הצדדים כבר מוכן לחתימה.
יתרון (2) 60
18:35

מכבי ראשון לציון

עירוני נס ציונה
(1+)
ראשל"צ הפסידה 5 משחקים ברציפות, אם כי זה היה רצף קשה במיוחד. עדיין, היא במשבר, והיא תפגוש את נס ציונה, שהפסידה לר"ג, אך לפני כן נראתה מצוין. נס ציונה קיבלה משחק נוח להתאושש ממנו והליין איתה
רגיל (2) 84
19:00

בני יהודה

מכבי הרצליה
על הנייר לבני יהודה יש סגל מספיק איכותי בשביל להיות פייבוריטית כאן בבית. בפועל היא בעונה פשוט לא טובה והרצליה מסתמנת כמועמדת בולטת לעליית ליגה. האורחת במומנטום מצוין, טובה יותר ותנצח כאן
רגיל (2) 88
19:00

הפועל עכו

הפועל כפר סבא
כפר סבא אומנם טובה יותר, אבל עכו אחרי חמישה משחקים בלי הפסד וניצחון מצוין על כפר שלם. הזדמנות לתפוס משחק ביחס גבוה יחסית.
יתרון (2) 128
20:00

מכבי תל אביב

הפועל פתח תקווה
(2+)
מכבי תל אביב הובסה 1:4 נגד שטוטגרט ביום חמישי האחרון שמגיע אחרי ההפסד בטרנר. לצהובים אין פריבילגיה לאבד עוד נקודות, אבל לא מגיעים בכושר מספיק טוב כדי להביס כאן. ניצחון ביתי סולידי בהפרש של שני שערים


