זוהי הצהרת הכוונות עליה חלמו אוהדי, שחקני ומאמני נבחרת ברזיל. שנה לפני המונדיאל הביתי וכשהלחץ סביב הנבחרת רק הולך וגובר, שיאנית הזכיות בגביע העולמי הרשימה בחזרה הגנרלית הלילה (בין ראשון לשני) והסבירה מדוע היא הפייבוריטית לזכייה במונדיאל 2014. ברזיל עשתה זאת בסטייל, עם 0:3 משכנע במרקאנה המחודש על אלופת העולם ואלופת אירופה ספרד, בדרך לזכייה שלישית ברציפות בגביע הקונפדרציות. לואיז פליפה סקולארי, שהוביל את ברזיל לזכייה במונדיאל 2002 אחרי שכשל לפני כן בגביע הקונפדרציות, הרוויח מחדש את הכבוד עם רצף ניצחונות וטורניר מושלם, וענה לכל מי שכינה אותו "מיושן" או לאנשי פיפ"א שהורידו את נבחרתו למקום ה-22 בדירוג העולמי. ספרד, שראתה בטורניר הזה כהכנה בלבד, תקווה לחזור רעננה ורעבה יותר בקיץ הבא.
מהרגע הראשון היה כתוב על הגמר הזה שם אחד: ברזיל. כבר אחרי שתי דקות פרד הלוהט הכניע את איקר קסיאס תוך כדי שכיבה, והסלסאו עשו על כר הדשא ככל העולה על רוחם והלהיבו את 80 אלף הצופים שמילאו את המקדש בריו ושכחו לרגע את הפגנות הענק שהעיבו על הטורניר. ספרד המשיכה את היכולת החלשה מחצי הגמר, נראתה עייפה ולא הצליחה לשלוט במרכז המגרש כפי שהיא רגילה, בדרך להפסד ראשון אחרי 29 משחקים (מאז ה-10 לשוויץ בפתיחת מונדיאל 2010). ולא סתם הפסד, אלא תבוסה קשה. אלופת העולם אמנם הייתה קרובה לשוויון כשדויד לואיז מנע בגלישה נהדרת שער של פדרו, אבל בדקה ה-44 ניימאר, מי אם לא הוא, סגר למעשה את הסיפור עם גולאסו פנטסטי שהוכיח כי הוא ה-MVP של הטורניר. ארבעה שערים של הפנומן החדש של ברצלונה - כל אחד מהם תאווה לעיניים.
פרד עוד הספיק להשלים צמד בפתיחת המחצית השנייה, בזמן שפאוליניו ולואיז גוסטבו היו בעלי הבית במרכז השדה וביטלו לחלוטין את יריביהם. מצד שני, סרחיו ראמוס החטיא פנדל בשלומיאליות בדקה ה-55 וספרד התפרקה סופית עם הרחקתו של ג'רארד פיקה בדקה ה-68. משם והלאה היה זה גארבג' טיים בכיכובו של הקהל הברזילאי - אותו קהל שליווה את נבחרתו בשריקות בוז צורמות במשחקי ההכנה והפעם הגיב בקריאות "אולה" ממושכות. ברזיל בעננים אחרי גמר חד צדדי בו השפילה את אלופת העולם. סקולארי מקווה שניימאר והחברים ישמרו תחמושת גם לדבר האמיתי בקיץ הבא. האם ברזיל תהיה הראשונה שזוכה במונדיאל אחרי זכייה בקונפדרציות? התשובות בשנה הבאה.
מהלך המשחק
* זהו ההפסד הגבוה ביותר של ספרד במשחק רשמי מאז אפריל 1985, אז הובסה 3:0 בידי וויילס.
* ספרד ניצחה ארבעה מחמשת הגמרים הקודמים בהם השתתפה. זהו הפסד ראשון שלה במעמד הגמר, מאז ה-2:0 לצרפת ביורו 1984.
* זוהי כאמור זכייה שלישית ברציפות של ברזיל בטורניר ורביעית בסך הכול (1997, 2005, 2009 ו-2013).
דקה 90+2: זהו, זה נגמר. ברזיל זוכה בגביע הקונפדרציות בפעם השלישית, אחרי 0:3 מרשים על ספרד.
דקה 86: שוב ז'וליו סזאר בגדולתו. וייה רצה שער מצמק עם כדור מסובב לפינה הימנית העליונה, אבל השוער שירד ליגה באנגליה עם ק.פ.ר התעופף והדף.
דקה 83: ז'ו נותר פנוי באגף השמאלי ובעט כדור שטוח, קסיאס הדף.
דקה 81: ז'וליו סזאר לא רוצה לספוג. פדרו בעט בשמאל לפינה הימנית מתוך הרחבה, אך השוער הברזילאי הגיב מצוין והדף לקרן.
דקה 74: מי היה מאמין? הקהל שרק לפני חודשיים שרק בוז לנבחרת ברזיל במשחקי הכנה, מלווה בקריאות "אולה" את המסירות מול אלופת העולם. אקסטזה במרקאנה.
דקה 68: כרטיס אדום! ניימאר המשיך להתעלל בחבריו החדשים מברצלונה, והפעם דהר לעבר השער ועקף את פיקה, שהרים רגל מכוונת והכשיל אותו. השופט קאופרס שלף אדום והשאיר את ספרד ב-10 שחקנים.
דקה 66: נבאס רקד מול מרסלו באגף, אבל סיים עם בעיטה חזקה לשמיים.
דקה 58: הגנת ספרד שוב פורקה בקלות. הולק נותר מול קסיאס וניסה להקשית מעליו, אבל השוער הוותיק יצא עד קצה הרחבה ומנע שער רביעי.
* ראמוס הוא השחקן השישי שמחטיא פנדל במדי נבחרת ספרד בעידן דל בוסקה. קדמו לו טורס, פברגאס, סולדאדו, צ'אבי אלונסו ו-וייה.
דקה 55: פנדל! נבאס המחליף תרם תוך פחות משתי דקות יותר ממה שעשה מאטה לאורך כל המשחק. הקשר הסתובב ברחבה והופל על ידי מרסלו, אבל ראמוס, מחמיצן פנדלים ידוע, נבחר לבעוט ושלח כדור שליטף את הקורה ויצא החוצה. פנדל נורא, עדיין 0:3 לברזיל.
דקה 47: גול! כמו בפתיחת המשחק, כך בפתיחת המחצית השנייה. הולק חיפש את ניימאר, שעזב את הכדור לפרד וכך הטעה את המחליף אספיליקואטה. פרד אמר תודה ובאלגנטיות שלח בימין מזווית אלכסונית לרשת. שער חמישי של פרד בטורניר, ברזיל רומסת את ספרד עם 0:3.
דקה 44: גול! טוב, זה כנראה מבטיח לניימאר את תואר שחקן הטורניר. הכישרון הנפלא של הסלסאו קיבל מאוסקר כדור ששבר את קו הנבדל בצד שמאל. ניימאר משך שמאלה וירה טיל מ-12 מטרים לרשת העליונה של קסיאס חסר האונים. גולאסו של ניימאר, 0:2 גדול של ברזיל.
דקה 41: התקפה אדירה של ספרד, אבל איזו הצלה של דויד לואיז. טורס שלח את מאטה בצד שמאל והוא העביר ימינה כדור מדוד לפדרו. שחקן ברצלונה כבר הכניע את סזאר, אבל דויד לואיז בגלישה מתוזמנת היטב חילץ ממש מקו השער.
דקה 33: פרד הגיע ראשון גם לכדור הקרן שהוגבה לרחבה, אבל נגח החוצה.
דקה 32: ההגנה של ספרד במופע אימים. הפעם ניימאר הכניס כדור עומק במתפרצת לפרד בין בלמי אלופת העולם, אבל קסיאס עצר את החלוץ באחד על אחד עם הרגל.
דקה 28: עוד התקפה מהירה של ברזיל, אותה עצר ראמוס רק עם עבירה על אוסקר שעלתה לו בכרטיס צהוב. ניימאר השאיר קטנה להולק שהפציץ את הכדור החופשי מ-20 מטרים החוצה.
דקה 25: ברזיל יצאה למתפרצת מהירה, בסיומה פרד שביצע תנועה יפה לרחבה בעט בסיבוב החוצה.
דקה 19: איום ראשון מצד הספרדים. אינייסטה השתחרר מהשמירה ובעט מ-25 מטרים, ז'וליו סזאר זינק והדף לקרן.
דקה 16: המשחק מתחמם. ארבלואה תפס את ניימאר קרוב למחצית המגרש והיה אחרון בדרך אל השער, אבל השופט ההולנדי הוציא רק צהוב והכעיס את הברזילאים.
דקה 13: רק נבחרת אחת על המגרש עד כה. פאוליניו ניסה להקשית מעל קסיאס מ-25 מטרים, אבל השוער חזר בזמן ועצר.
דקה 8: זה היה צריך להיות השני של ברזיל. פרד השאיר עקב גדול לאוסקר, שבעט שטוח וראה את הכדור שלו חומק סנטימטרים מהקורה. קסיאס נשם לרווחה, אבל ברזיל עם כדורגל סוחף.
* זהו שער תשיעי של פרד הלוהט ב-11 משחקיו האחרונים במדי נבחרת ברזיל, כולל ארבעה בשלושת האחרונים בקונפדרציות.
דקה 2: גול! איזו פתיחה מדהימה לגמר במרקאנה. הולק הגביה כדור מימין לעבר ניימאר, שלא הצליח להשתלט. הכדור פגע ביד של ארבלואה, יצר בלגן ברחבה ולבסוף פרד הקדים את קסיאס והבקיע מקרוב תוך כדי שכיבה. שער בזק, 0:1 לברזיל.
* ספרד, שהפסידה רק פעמיים במשחקים רשמיים בעידן דל בוסקה, סופרת 29 משחקים ללא הפסד, מאז ה-1:0 לשוויץ בפתיחת מונדיאל 2010.
* ספרד ספגה בריו את ההפסד השני הכי קשה בהיסטוריה שלה, 6:1 בגביע העולמי ב-1950.
* ברזיל לא הפסידה במרקאנה ב-15 השנים האחרונות, מאז קלאודיו לופס הוביל את ארגנטינה לניצחון 0:1, והפסידה רק שש פעמים ב-103 הופעות באצטדיון המפורסם.
* ברזיל, שיאנית הזכיות גם בגביע הקונפדרציות עם שלוש הנפות (1997, 2005 ו-2009) יכולה לעשות זאת בפעם השלישית ברציפות.
* זהו מפגש תשיעי בלבד בין ברזיל לספרד וראשון מאז נובמבר 1999. אז משחק הידידות הסתיים ב-0:0.
הרכבים
ברזיל: ז'וליו סזאר, דני אלבס, טיאגו סילבה, דויד לואיז, מרסלו, פאוליניו (הרנאנס, 88), לואיז גוסטבו, הולק (ז'אדסון, 72), אוסקר, ניימאר, פרד (ז'ו, 80).
ספרד: איקר קסיאס, אלברו ארבלואה (ססאר אספיליקואטה, 46), סרחיו ראמוס, ג'רארד פיקה, ג'ורדי אלבה, סרחיו בוסקטס, צ'אבי, אנדרס אינייסטה, חואן מאטה (חסוס נבאס, 52), פדרו, פרננדו טורס (דויד וייה, 58).