האם אוליבר קאן חוזר לכדורגל כבעלים? שוער העבר האגדי של נבחרת גרמניה ובאיירן מינכן, שפוטר מתפקידו כמנכ"ל המועדון הבווארי לפני כשנתיים, עומד בראש קבוצת רכישה המנסה להשתלט על בורדו. מועדון הפאר נמצא כיום במצב כלכלי קשה שדרדר אותו עד אל הליגה הרביעית, וקאן רוצה להחזירו לצמרת הכדורגל הצרפתי.
"העברנו 30 מיליון יורו והצגנו לרשויות את ההוכחות ליכולת המימון", הדגיש קאן בריאיון ל"בילד" והוסיף: "המטרה היא להוביל את בורדו בחזרה לליג 1 בשנים הקרובות. התפקיד שלי כרגע הוא לדבר עם האנשים בשטח ולבנות הסכמות. אני מביא את הקשרים, הניסיון והידע שלי".
קאן, שעמד בשער באיירן מינכן כשניצחה את בורדו בגמר גביע אופ"א ב-1996, לא לבד במיזם. הוא מלווה בז'אק-הנרי איירו, נשיאה לשעבר של מארסיי. בפברואר האחרון הם ביקרו יחד בבורדו והציגו את תכנית הרכישה בפני נציגי העירייה. קברניטי העיר תיארו את ההצעה כ"פרויקט רציני".
בורדו זכתה שבע פעמים באליפות צרפת, האחרונה שבהן ב-2009 עם לורן בלאן על הקווים ויוהאן גורקוף שלהטט על כר הדשא. עונה לאחר מכן הגיעה לרבע גמר ליגת האלופות, אחרי שניצחה בין היתר את מכבי חיפה בשלב הבתים. התואר האחרון היה הגביע הצרפתי ב-2013.
ב-2022 ירדה לליגת המשנה אחרי 30 שנה ואז הבעלים ג'רארד לופס הקריס אותה עם התפרקות כלכלית שאילצה את המועדון לוותר על מעמדו המקצועני, לראשונה מאז 1937. בעקבות זאת, כל חוזי השחקנים בוטלו (בין היתר הגיעו לישראל איסוף סיסוקו, ויטל אנסימבה וז'אן מרסלן), האקדמיה נסגרה והקבוצה הועברה להליך של פירוק נכסים, בשל חובות עתק בסך 118 מיליון יורו.
בית המשפט המסחרי של בורדו אישר את המשך פעילות המועדון באופן זמני, עד לבחינת תכנית ההבראה שתתקיים ב-27 במאי. בינתיים בורדו בליגה הרביעית, וגם שם מרוחקת ארבע נקודות מהמקום הראשון והעלייה.