אחרי מתקפת הטרור של חמאס וחלק מתושבי עזה על ישובי הדרום ב-7 באוקטובר, והתגובה הישראלית, מדינות רבות בעולם פנו נגד ישראל. צ'כיה לעומתן, המשיכה לתמוך בישראל ובתגובה להחלטת האו"ם לקרוא להפסקת אש, שרת ההגנה הצ'כית אף קראה לארצה לצאת מהאו"ם: "לצ'כיה אין מקום בגוף שתומך בטרוריסטים".
לכן זה אולי לא מפתיע שאתמול (שני) פורסם בתקשורת הצ'כית טור שתומך באופן גורף בשגיב יחזקאל ומאשים את טורקיה בכלל ואנטליאספור בפרט, בבריונות כלפי הכדורגלן הישראלי.
בבלוג שלו ב-idnes, אחד האתרים המובילים בצ'כיה, הכותב לובומיר סטייסקל סיפר: "הכול התחיל עם אופוריה גדולה... אנטליאספור אירחה את טרבזונספור ונקלעה לפיגור, אבל בדקה ה-68 מצאה את השוויון. הכובש היה שגיב יחזקאל הישראלי. היציעים רעדו משמחה והכובש רץ למצלמות וחשף כיתוב על מגן הזיעה שעל ידו.
"כל אדם נורמלי הבין למה יחזקאל התכוון. באותו יום ציינו 100 ימים מאז שארגון הטרור חמאס שבה את בני ארצו. אבל הליצנים בספורט ובפוליטיקה בטורקיה פירשו זאת אחרת - בהתאם לקו האנטי-ישראלי שמותווה על ידי הממשלה המקומית ובראשה הנשיא ארדואן, תומך חמאס".
יתרון (2) 108
18:35

מכבי רעננה
(1+)

מכבי רמת גן
אחרי שמונה הפסדים ברציפות , ספק רב, אם מכבי רעננה יכולה לנצח את מכבי רמת גן שהשיגה שני ניצחונוצת בארבעה משחקים.
רגיל (2) 124
19:00

הפועל כפר שלם

בני יהודה
כפר שלם לא מגיעה למשחק הזה במומנטום שיא, ובני יהודה אולי שחררה קצת לחץ עם הניצחון בגביע. דווקא בדרבי שכזה שייערך בשכונת התקווה, בני יהודה חייבת להגיע נחושה יותר בהתחשב במצב שלה בטבלה. הפעם היא תנצח
רגיל (2) 132
19:00

עירוני מודיעין

הפועל חדרה
המצב בתחתית צמוד מאוד וחדרה מעל הקו האדום רק בזכות הפרש שערים. היא חייבת להתחיל לצבור נקודות ולמרות שהיא במשחק חוץ הערב, זו משוכה שהיא יכולה לעבור
יתרון (2) 180
20:30

מכבי חיפה

הפועל חיפה
(1+)
מכבי חיפה נמצאת בתקופה טובה והיא חוזרת לעצמה עם 4 ניצחונות ב-5 משחקי הליגה האחרונים. הפועל חיפה מגיעה לדרבי לאחר שני הפסדים רצופים בגביע ובליגה. נראה כי לפי הכושר הנוכחי מכבי חיפה צפויה לנצח את המשחק הזה בהפרש של יותר משער אחד
סטייסקל המשיך: "התקשורת בטורקיה מיד הפכה את המחווה האנושית של יחזקאל לפוליטית ובאופן מדהים ודוחה, יחזקאל הפך לקורבן של היסטריה אנטי-ישראלית. הוא נזרק מהסגל, נעצר על ידי המשטרה ונלקח לבית המשפט... כל זה בגלל שהתנהג כמו בן אדם והפגין סולידריות עם חטופים שנלקחו בשבי על ידי ארגון טרור".
עוד כתב העיתונאי הצ'כי: "לפני כמה ימים יחזקאל קיבל הודעה מאנטליאספור שמורה לו לחזור לאימונים, בטורקיה כמובן. אנטליאספור טוענת שהוא לא שוחרר. זו פשוט בדיחה גרועה. הכדורגלן הישראלי עצמו משוכנע שהמועדון הפר את החוזה איתו והעניין יידון בפיפ"א.
"כמעט מיותר לציין שאחרי מה שיחזקאל חווה בטורקיה, קמפיין השנאה ההיסטרי נגדו, הפוליטיזציה של מחווה אנושית, הבריונות, המעצר, החקירה - והכול באווירה אנטי-ישראלית - אם הוא יחזור לטורקיה הוא כנראה איבד את השפיות".


