אחרי שהייתה מדורגת בהגרלת סיבוב המוקדמות הראשון וזכתה להגרלה נוחה על הנייר כאשר התבשרה כי תיפגש עם אלופת מלטה חמרון ספרטנס, מכבי חיפה הוגרלה גם היום (רביעי) היום לסיבוב המוקדמות השני ושם נקבע שאם תעבור שלב, היא תשחק נגד המנצחת במפגש בין פארול קונסטנצה (רומניה) לשריף טירספול (מולדובה). המשחק הראשון יהיה בחוץ ב-25-26 ביולי והגומלין בחיפה ב-1-2 באוגוסט.
הירוקים יכולים להיות מרוצים. לפני צמצום היריבות, גלאטסראיי ופ.צ. קופנהאגן החזקות היו בין היריבות האפשריות. אחרי החיתוך דינמו זאגרב הפכה לקבוצה אותה מכבי חיפה לא רוצה לפגוש והיא אכן הצליחה להתחמק מכל היריבות הקשות על הנייר.
הדחה כבר בסיבוב הראשון תשלח את הירוקים למוקדמות הקונפרנס ליג, כפי שקרה בעקבות ההפסד לקייראט לפני כשנתיים. במקרה כזה היא תשחק נגד המפסידה במשחק בין אסטנה הקזחית לדינמו טביליסי הגאורגית.
אם תודח בסיבוב השני במוקדמות האלופות, מכבי חיפה תעבור למפעל המשני ותשחק בסיבוב השלישי של מוקדמות הליגה האירופית. הדחה בסיבוב השלישי במוקדמות הצ'מפיונס ליג משמעותה מעבר לפלייאוף הליגה האירופית ובכל מקרה חורף חם, שכן הדחה בפלייאוף שווה כרטיס לשלב הבתים במפעל שמתחתיו.
פארול קונסטנצה היא הסיפור המסקרן כמובן. גדול שחקני רומניה בכל הזמנים, גאורגה חאג'י, הוא הבעלים וגם המאמן והשותף שלו באחוזי השליטה במועדון הוא כדורגלן עבר נוסף, צ'יפריאן מאריקה. חאג'י החזיק בויטורול הקטנה במשך כמה שנים, אבל ב-2021 איחד אותה עם פארול וכך זו חזרה לליגה הבכירה אחרי שנים של צרות כלכליות.
פארול זכתה בעונה החולפת באליפות ראשונה במתכונת הנוכחית של המועדון, אחרי שבתואר ב-2017 היא עדיין נקראה ויטורול. בקבוצה יש רוב גדול לשחקנים רומנים כשחלק מה-אני מאמין של חאג'י הוא לתת דקות לצעירים ולהשביח אותם לקראת מכירה.
אבל בסגל יש גם שחקנים ותיקים ומוכרים כמו החלוץ הפרובלמטי דניס אליבק, המגן הימני רומאריו בנזאר, והקשר טודור באלוצה, שגדל בויטורול, נמכר לברייטון וחזר בקיץ שעבר ללא תמורה. מעניין מאוד יהיה לראות אם המגן השמאלי אנדריי בורזה, בן 17 בלבד, עדיין יהיה בקבוצה אם וכאשר היא תשחק נגד מכבי חיפה. הסיבה: הוא מבוקש ברחבי היבשת והמתעניינת העיקרית היא פולהאם. זו המהות של הפרויקט של חאג'י כבר שנים ארוכות.
לקבוצה - מימיה כוויטורול ועד לעידן הנוכחי כפארול - יש ניסיון קצר ולא מוצלח באירופה ובשנים האחרונות היא הודחה בכל פעם שפגשה יריבות כמו אפואל ניקוסיה, גנט, רד בול זלצבורג ו-ויטסה ארנהיים.
שריף טירספול היא יריבה מוכרת, שבקיץ 2016 כבר הודחה על ידי הפועל באר שבע בדיוק באותו שלב. קבוצה שמופיעה באופן קבוע במפעלים של אופ"א ולפעמים גם מצליחה להשיג תוצאות מפתיעות - למשל ניצחונות על ריאל מדריד ושחטאר דונייצק בליגת האלופות לפני שנתיים.
שריף זכתה באליפות ה-21 שלה ב-23 השנים האחרונות וכמו בכל קיץ, כעת היא מתכוננת לאתגר האמיתי: מוקדמות ליגת האלופות. המפתח כרגיל נעוץ בשחקנים הזרים והמובילים עם החלוץ מבורקינה פאסו, עבדול טאפסובה והקשר הסנגלי מוחמד דיופ. בחלק האחורי האיש המרכזי הוא הבלם הבוסני-סרבי סטפן ראדליץ'.
אל הקווים חזר רוברטו בורדין האיטלקי, שאימן את הקבוצה בשנים 2016-2018 ואולי זכור לאוהדים כאן כמי שעמד על הקווים של נבחרת מולדובה נגד ישראל לפני כשנתיים.
יתרון (5) 150
21:30

אולימפיה מילאנו
(2+)

מונאקו
משחק ראשון למילאנו בביתה. מונאקו גילתה חוסר יציבות במשחקיה עד כה. לדעתנו יהיה משחק צמוד והיתרון בווינר למילאנו משחק לטובתה.
יתרון (5) 192
21:45

פאריס באסקטבול

וירטוס בולוניה
(4+)
פאריס נראתה מצוין נגד מכבי תל אביב, אך נראתה נורא נגד לה מאן ופנר, כך שהיא לא יציבה. וירטוס ניצחה את ריאל, והפסידה לוולנסיה, אך התאוששה בליגה מול נאפולי. וירטוס נראית כרגע איכותית יותר והליין איתה
יתרון (5) 243
21:45

בלארוס
(3+)

דנמרק
למרות היחסים, הפערים בין הנבחרות מאוד גדולים. בשילוב העובדה שבלארוס לא מארחת בביתה אלא במגרש ניטרלי, וכשההגנה הדנית לא ספגה במשחקים האחרונים שלה אפילו שער אחד, האורחת יכולה להביס כאן
רגיל (5) 300
21:45

קפריסין

בוסניה-הרצגובינה
נבחרת קפריסין לא בתקופה טובה ולא הצליחה לנצח בחמשת המשחקים הקודמים. עבור בוסניה אלו נקודות שאסור לה לפספס. היא איכותית קצת יותר, ותנצח כאן
רגיל (6) 107
19:00

ישראל עד 21

סלובניה עד 21
הנבחרת הצעירה של ישראל אחרי קמפיין מביש, מנסה להציג יכולת טובה יותר בקמפיין הנוכחי. אחרי שתי תוצאות תיקו היא יכולה לנצח יריבה בינונית מאוד.
יתרון (6) 190
21:30

ברצלונה

ולנסיה
(6+)
שתי הקבוצות נפגשו השבוע בליגה וברצלונה הפסידה אחרי שהפסידה גם במחזור הראשון ביורוליג. אבל בביתה עם הניסיון, היא יכולה לנצח את ולנסיה .
סך הכל שערים טווחים (2-3) (6) 248
21:45

בלגיה

צפון מקדוניה
בלגיה כבשה המון במשחקים האחרונים שלה, ועושה רושם שההתקפה הבלגית חזרה לעצמה אחרי תקופה מאוד לא טובה של הנבחרת הזו. נגד צפון מקדוניה היא לא צפויה לאתגר גדול. ארבעה שערים לפחות גם כאן
כל התאריכים
הגרלת סיבוב המוקדמות הראשון: 20 ביוני
המשחקים: 11-12 ביולי, 18-19 ביולי
הגרלת סיבוב המוקדמות השני: 21 ביוני
המשחקים: 25-26 ביולי, 1-2 באוגוסט
הגרלת סיבוב המוקדמות השלישי: 24 ביולי
המשחקים: 8-9 באוגוסט, 15 באוגוסט
הגרלת הפלייאוף: 7 באוגוסט
המשחקים: 22-23 באוגוסט, 29-30 באוגוסט
הגרלת שלב הבתים: 31 באוגוסט
משחקי שלב הבתים: 19 בספטמבר עד 13 בדצמבר