בבני סכנין שמעו את הביקורות החריפות על משחק ההפסד אתמול (ראשון) 1:0 להפועל תל אביב בקרב התחתית החשוב, וכן את ההתבטאויות של המאמן קובי רפואה על צורת המשחק של הקבוצה, כשגם ברשתות החברתיות היו רבים שתקפו את השחקנים שלא התאמצו.
"העליהום מיותר", קבעו בהנהלת המועדון, "זה היה משחק חלש אבל יש ימים כאלה. אף אחד לא רצה להפסיד". למרות הדברים של ההנהלה גם בקרב חלק מהשחקנים הייתה ביקורת עצמית חריפה. "ברור שאף אחד לא רצה להפסיד, וזה בטוח", אמר אחד השחקנים, "אבל המשחק שלנו היה מביש, כאילו כבר סיימנו את העונה ולא מעניין אותנו המשחק. אסור שזה יקרה אבל מפה ולדבר על לעשות בכוונה זה מוגזם".
רגיל (4) 156
14:30

בורקינה פאסו

גינאה המשוונית
בורקינה פאסו מגיעה כפייבוריטית ברורה בזכות סגל מוכשר שכולל שחקנים מובילים באירופה והיסטוריה של הצלחות בטורניר. מנגד, גינאה המשוונית היא נבחרת עיקשת שידועה ביכולתה להפתיע את הגדולות ולשמור על משחק הגנה צפוף.
יתרון (4) 187
17:00

אלג'יריה

סודן
(1+)
אלג'יריה, אחת המועמדות לזכייה בטורניר כולו, מחפשת להתחיל ברגל ימין ולהשכיח את האכזבות מהטורנירים האחרונים. סודאן נחשבת לאנדרדוג מובהק במשחק הזה ותנסה בעיקר להתגונן ולצאת להתקפות מתפרצות.
יתרון (4) 258
18:30

מ.ס צפת
(16+)

עירוני אילת
ליין גבוה מאוד אך בצדק. צפת נראית רע מאוד העונה ושקועה בתחתית הטבלה. הפועל אילת עם סגל מצוין שיותר מראוי לעלות ליגה. לצפת יהיה קשה מאוד כאן, על אף הביתיות. אילת מעל הליין
יתרון (4) 268
18:35

בני הרצליה

הפועל חולון
(2+)
הרצף הנהדר של הרצליה נעצר אצל הפועל תל אביב אך היא נראית טוב מאוד כבר חודש. חולון עם 4 ניצחונות רצופים, אך היא פחות מרשימה והיריבות שלה לא היו חזקות במיוחד. הרצליה תנצח בביתה
יתרון (4) 293
19:30

חוף השנהב

מוזמביק
(1+)
אלופת אפריקה המכהנת פותחת את מסע ההגנה על התואר עם סגל עמוק ונוצץ במטרה להשיג שלוש נקודות מהירות. מוזמביק מגיעה במומנטום חיובי מהמוקדמות, אך היא תתקשה מאוד לעצור את הלחץ והעוצמה הפיזית של ה"פילים".
בקרב השחקנים כעסו מאוד על רפואה ועל ההתבטאויות שלו. "עדיף שקובי היה עומד מאחורינו, גם הוא יודע שאף אחד לא עשה בכוונה אז למה להוסיף אש", אמר שחקן בקבוצה, "זה היה לא במקום ולא מתאים, כנראה שהוא יודע שהוא עוזב אז הרשה לעצמו". אגב בסביבת רפואה הדגישו שהמאמן אכן רתח מזעם בסיום והעובדה שאמר שהתבייש שיקפה את מה שהרגיש.
אם לא די בהתנהלות אתמול, השוער גד עמוס נפצע וככל הנראה לא ישחק בשני המשחקים שנותרו עד תום העונה. השוער גם כך הגיע חלש אל המשחק אחרי שאשתו ילדה יום לפני וסבל מחוסר בשעות שינה אך הרגיש מתיחה בשריר, וההערכה שלא ישחק עד תום העונה.
בנוסף לזעם על רפואה, שחקנים בקבוצה התקשו להבין את הסערה סביבם. "כל אלה שמדברים, כולל התקשורת, לא ראו כנראה משחקים שלנו העונה", אמר שחקן בכיר בסכנין, "עם כל הצער, שאנשים ילכו לראות את המשחקים שלנו מול נס ציונה או קרית שמונה ואפילו הפועל חיפה בשבוע שעבר ואז שידברו. הרי הגענו למשחק מול קרית שמונה, שיכול להזניק אותנו לפלייאוף ודקה עשרים כבר הם הובילו עלינו 0:3. לצערנו כל העונה נראינו זוועה, חבל שעכשיו הופכים את זה למכירה".
שחקן אחר בקבוצה אמר: "יש שחקנים שכל נקודה אצלם בחוזה זה כמה אלפי שקלים, נראה לכם שרצינו להפסיד? היה צריך לשמוע את הספסל שלנו אתמול כדי להבין כמה לא רצינו להפסיד. מי שקורא מה שקורא היום, בטוח שכל העונה נתנו הצגות. הלוואי שזה היה המצב אבל זה רחוק מזה ובטח במשחק שבו כיאל ומלמד חסרים".


