בבני סכנין שמעו את הביקורות החריפות על משחק ההפסד אתמול (ראשון) 1:0 להפועל תל אביב בקרב התחתית החשוב, וכן את ההתבטאויות של המאמן קובי רפואה על צורת המשחק של הקבוצה, כשגם ברשתות החברתיות היו רבים שתקפו את השחקנים שלא התאמצו.
"העליהום מיותר", קבעו בהנהלת המועדון, "זה היה משחק חלש אבל יש ימים כאלה. אף אחד לא רצה להפסיד". למרות הדברים של ההנהלה גם בקרב חלק מהשחקנים הייתה ביקורת עצמית חריפה. "ברור שאף אחד לא רצה להפסיד, וזה בטוח", אמר אחד השחקנים, "אבל המשחק שלנו היה מביש, כאילו כבר סיימנו את העונה ולא מעניין אותנו המשחק. אסור שזה יקרה אבל מפה ולדבר על לעשות בכוונה זה מוגזם".
יתרון (5) 109
19:00

בני יהודה

מכבי אתא ביאליק
(1+)
בני יהודה שקועה עמוק בתחתית הלאומית ולא ברור כמה מטריד אותה משחק הגביע כרגע. אתא בעונה לא רעה בליגה א' צפון ויכולה לראות בעצמה יריבה שקולה במשחק הזה
יתרון (5) 117
19:00

בני סכנין

מכבי יפו
(1+)
נציגת ליגת העל מדוחא תארח את הקבוצה מהלאומית, במשחק שבו סכנין פייבוריטית ברורה. יפו בעונה גרועה תתקשה להפתיע.
יתרון (5) 125
19:00

הפועל פתח תקווה

הפועל עירוני כרמיאל
(1+)
העולה החדשה לליגת העל קיבלה הגרלה נוחה יחסית מול הקבוצה מליגה ב', ותנסה להבטיח ניצחון קל ומהיר לעיני הקהל הביתי.
סך הכל שערים טווחים (2-3) (5) 126
19:00

הפועל פתח תקווה

הפועל עירוני כרמיאל
פערי הרמות כאן הרבה יותר מדי גדולים, וההתקפה של הפועל פתח תקווה לא תנוח במשחק כזה. ארבעה שערים לפחות
רגיל (5) 132
19:00

הפועל רעננה

מכבי קרית גת
הפועל רעננה מהלאומית מגיעה מהליגה הבכירה יותר אך מולה ניצבת יריבה קשוחה שמוליכה את ליגה א' דרום בפער משמעותי. בגביע כידוע פערי הליגות לא תמיד באים לידי ביטוי.
בקרב השחקנים כעסו מאוד על רפואה ועל ההתבטאויות שלו. "עדיף שקובי היה עומד מאחורינו, גם הוא יודע שאף אחד לא עשה בכוונה אז למה להוסיף אש", אמר שחקן בקבוצה, "זה היה לא במקום ולא מתאים, כנראה שהוא יודע שהוא עוזב אז הרשה לעצמו". אגב בסביבת רפואה הדגישו שהמאמן אכן רתח מזעם בסיום והעובדה שאמר שהתבייש שיקפה את מה שהרגיש.
אם לא די בהתנהלות אתמול, השוער גד עמוס נפצע וככל הנראה לא ישחק בשני המשחקים שנותרו עד תום העונה. השוער גם כך הגיע חלש אל המשחק אחרי שאשתו ילדה יום לפני וסבל מחוסר בשעות שינה אך הרגיש מתיחה בשריר, וההערכה שלא ישחק עד תום העונה.
בנוסף לזעם על רפואה, שחקנים בקבוצה התקשו להבין את הסערה סביבם. "כל אלה שמדברים, כולל התקשורת, לא ראו כנראה משחקים שלנו העונה", אמר שחקן בכיר בסכנין, "עם כל הצער, שאנשים ילכו לראות את המשחקים שלנו מול נס ציונה או קרית שמונה ואפילו הפועל חיפה בשבוע שעבר ואז שידברו. הרי הגענו למשחק מול קרית שמונה, שיכול להזניק אותנו לפלייאוף ודקה עשרים כבר הם הובילו עלינו 0:3. לצערנו כל העונה נראינו זוועה, חבל שעכשיו הופכים את זה למכירה".
שחקן אחר בקבוצה אמר: "יש שחקנים שכל נקודה אצלם בחוזה זה כמה אלפי שקלים, נראה לכם שרצינו להפסיד? היה צריך לשמוע את הספסל שלנו אתמול כדי להבין כמה לא רצינו להפסיד. מי שקורא מה שקורא היום, בטוח שכל העונה נתנו הצגות. הלוואי שזה היה המצב אבל זה רחוק מזה ובטח במשחק שבו כיאל ומלמד חסרים".


