זמן קצר לאחר שאוסקר גלוך בן ה-18 חתם על חווזהו החדש והנוצץ במכבי תל אביב שקושר את עתידו במדי הצהובים-כחולים לפחות עד קיץ 2025 במקום ינואר 2024, כפי שנחשף בוואלה! ספורט, סוכנו שחר גרינברג התראיין ב-103FM וסיפר על השתלשלות האירועים והסיבה שהחליט היהלום לחתום, על אף שיכול היה לעזוב בחינם כבר בעוד כשנה.
"אוסקר האריך את חוזהו משלל סיבות, כשהמרכזית היא שאוסקר יישאר במכבי תל אביב מתוך חשיבה שהוא ייצא ממכבי ברוח טובה קודם כל, בלי משחקים כאלה ואחרים של מי מהצדדים", אמר גרינברג בפתח דבריו, "הרעיון הוא לתת לאוסקר את השקט שהוא צריך וכולנו מבינים שהמטרה של כולנו היא שבסוף העונה, אחרי משחקי הנבחרות, אוסקר צריך לעשות את הצעד שלו לאירופה".
יתרון (5) 109
19:00

בני יהודה

מכבי אתא ביאליק
(1+)
בני יהודה שקועה עמוק בתחתית הלאומית ולא ברור כמה מטריד אותה משחק הגביע כרגע. אתא בעונה לא רעה בליגה א' צפון ויכולה לראות בעצמה יריבה שקולה במשחק הזה
יתרון (5) 117
19:00

בני סכנין

מכבי יפו
(1+)
נציגת ליגת העל מדוחא תארח את הקבוצה מהלאומית, במשחק שבו סכנין פייבוריטית ברורה. יפו בעונה גרועה תתקשה להפתיע.
יתרון (5) 125
19:00

הפועל פתח תקווה

הפועל עירוני כרמיאל
(1+)
העולה החדשה לליגת העל קיבלה הגרלה נוחה יחסית מול הקבוצה מליגה ב', ותנסה להבטיח ניצחון קל ומהיר לעיני הקהל הביתי.
סך הכל שערים טווחים (2-3) (5) 126
19:00

הפועל פתח תקווה

הפועל עירוני כרמיאל
פערי הרמות כאן הרבה יותר מדי גדולים, וההתקפה של הפועל פתח תקווה לא תנוח במשחק כזה. ארבעה שערים לפחות
רגיל (5) 132
19:00

הפועל רעננה

מכבי קרית גת
הפועל רעננה מהלאומית תאומנם מגיעה מהליגה הבכירה יותר אך מולה ניצבת יריבה קשוחה שמוליכה את הטבלה בליגה א' דרום בפער משמעותי. בגביע כידוע פערי הליגות לא תמיד באים לידי ביטוי ולדעתי אנחנו נראה כאן התמודדות שקולה עם סיכוי טוב לתיקו ב90 דקות
על ההחלטה לא לחכות לסיום החוזה בינואר 2024 ולחתום לשנה וחצי נוספות: "זה שהוא חתם עכשיו וזה שמכבי תל אביב רוצה לקחת אליפות זה בסדר גמור, זו המטרה של כולם - כולל של השחקן עצמו - אבל בכדורגל, כמו בכדורגל, אם תבוא קבוצה כמו אייאקס בינואר ותגיד 'אנחנו רוצים את אוסקר ומוכנים לשלם את תג המחיר של מכבי' אז נגיד להם לא? אתם צריכים להבין שאף אחד לא קם והולך, הכל נעשה בשיתוף פעולה. אנחנו בישראל, אם תגיע הצעה שאי אפשר לסרב לה - אז לא נסרב לה. אני מדבר פתוח ושם את הקלפים על השולחן, אם אוסקר ייצטרך לצאת אז הוא ייצא ונעשה את זה ביחד עם מכבי תל אביב".
היעד המועדף על גלוך ביום שאחרי מכבי תל אביב: "נגיד ככה כדי לעשות סדר: אנחנו מכוונים לקבוצה טובה, קבוצה נכונה, כי לקחת ילד כמו אוסקר שהוא שחקן מצוין ולשים אותו בקבוצת תחתית בפרמיירליג...אבל אם תבוא קבוצה כמו אייאקס, פיינורד, פ.ס.וו או קלאב ברוז', שהן לא מאריות אירופה אבל מסוגלות להשביח שחקן צעיר ולתת לו את הכלים הנכונים כדי לעשות את הקפיצה, אני חושב שזו צריכה להיות הדרך. צריך למצוא את הקבוצה הנכונה שתיתן את מה שצריך ולא רק למכבי תל אביב, גם לשחקן".
לסיכום אמר על השיחות עם ראשי מכבי תל אביב: "שוחחנו עם מיטש, ג'ק וברק עין בעין ואנחנו מבינים שהם רוצים שאוסקר יילך למקום הנכון עבורו. אנחנו רוצים את ההצעה הנכונה, לא בהכרח הטובה כלכלית".


