על רקע הסערה הציבורית סביב זימונו של עומר אצילי לנבחרת ישראל בעקבות חלקו בפרשת הקטינות, גם ראש הממשלה יאיר לפיד הכריז היום (רביעי) כי מבחינתו זה "בלתי נסבל".
אצילי, כוכב מכבי חיפה, זומן לסגל הנבחרת למשחקי ליגת האומות בחודש, במהלך שעורר סערה גדולה. שלטים נתלו מחוץ לאצטדיון בלומפילד, רבים גם שרקו לו בוז במהלך המשחקים וארגוני נשים הגדילו לעשות כשעתרו נגד ההחלטה לזמן לסגל את אצילי, שמייצג את המדינה חרף פרשת הכדורגלנים והקטינות בה היה מעורב. לפיד נשאל על העניין ב"חדשות13", ואמר למראיינת הילה קורח: "בתור אבא של יעל, זה בלתי נסבל בעיניי".
יתרון (3) 199
20:00

ז'לגיריס קובנה
(3.5+)

פנאתינאיקוס
ז'לגיריס עוברת חודש רע, למרות הניצחון הענק על פרטיזן. היא הפסידה למכבי ואנאדולו וניצחה בקושי את פאריס. פאו אחרי ניצחון ענק על הפועל תל אביב ובמומנטום מרשים. היוונים ימשיכו את המומנטום
יתרון (3) 217
20:15

אל איתיחאד

נאסף קארשי
(2+)
מפגש במסגרת שלב הבתים של ליגת האלופות האסיאתית; אל איתיחאד הסעודית אמנם לא בשיא יציבותה העונה, אך היא מחזיקה בסגל איכותי בהרבה מהיריבה האוזבקית, שמתקשה מאוד במשחקי החוץ שלה לאחרונה.
יתרון (3) 224
20:30

באיירן מינכן
(6.5+)

הפועל תל אביב
מפגש קצוות. באיירן בעונה הכי חלשה שלה במפעל מזה שנים, בעוד הפועל תל אביב עדיין מובילה את הטבלה ובאה אחרי הפסד ביוון לפנאתינאיקוס. עבור האדומים זו הזדמנות נהדרת להתאושש מההפסד. הפועל תל אביב תנצח ומעל הליין
יתרון (3) 268
21:45

פאריס באסקטבול
(1.5+)

הכוכב האדום בלגרד
פאריס הייתה שווה ניצחון בכמה וכמה מהמשחקים האחרונים שלה שהסתיימו בהפסד. הכוכב האדום אמנם בצמרת אבל עוברת קצת ירידה ביכולת שלה לאחרונה. פאריס שווה ניצחון בבית שישים סוף לרצף ההפסדים שלה
רגיל (3) 279
22:00

טוניסיה

אוגנדה
משחק פתיחה בשלב הבתים של אליפות אפריקה. תוניסיה נחשבת לנבחרת מנוסה וחזקה משמעותית, עם רקורד היסטורי מושלם מול אוגנדה שחוזרת לטורניר לראשונה מאז 2019.
רגיל (3) 297
22:00

ארסנל

קריסטל פאלאס
רבע גמר גביע הליגה; ארסנל מגיעה כפייבוריטית ברורה, בעוד פאלאס מתקשה העונה ומגיעה אחרי תקופה פחות טובה. למרות שארסנל צפויה לעלות עם הרכב רוטציוני, העומק והביתיות באמירויות אמורים להספיק לה.
כזכור, ההתאחדות לכדורגל דחתה על הסף את האפשרות שהוא ינופה מהסגל, כאשר גם בית הדין העליון של ההתאחדות לכדורגל דן בעתירת ארגוני הנשים והבהיר כי "החלטת ראשי ההתאחדות שלא לנקוט בפעולה אקטיבית של התערבות בהחלטות הדרג המקצועי ולחסום את הזמנתו של עומר אצילי לנבחרת (על בסיס מקצועי) הינה החלטה המצויה עמוק בתוך מתחם הסבירות של שיקול הדעת".
השבוע בית הדין העליון של ההתאחדות לכדורגל הודיע שמעתה עומר אצילי יידרש להגיע לדיונים בעניינו, בעקבות העתירה של שדולת הנשים בישראל שמתנגדת לזימונו לנבחרת בעקבות חלקו בפרשת הקטינות.
העותרות יצאו נגד זימונו של אצילי לנבחרת על רקע הקוד האתי, בגין התנהגותו בפרשת קיום יחסי המין האסורים עם נערות קטינות. ההתאחדות לכדורגל טענה שיש לדחות את העתירה והטיעון העיקרי שלה הוא שבעת ביצוע המעשים אצילי לא היה שחקן נבחרת ולכן הקוד האתי לא חל עליו. כמו כן, על רקע נסיבות המקרה, ההתאחדות החליטה לא להתערב בשיקול של הדרג המקצועי.


