על רקע הסערה הציבורית סביב זימונו של עומר אצילי לנבחרת ישראל בעקבות חלקו בפרשת הקטינות, גם ראש הממשלה יאיר לפיד הכריז היום (רביעי) כי מבחינתו זה "בלתי נסבל".
אצילי, כוכב מכבי חיפה, זומן לסגל הנבחרת למשחקי ליגת האומות בחודש, במהלך שעורר סערה גדולה. שלטים נתלו מחוץ לאצטדיון בלומפילד, רבים גם שרקו לו בוז במהלך המשחקים וארגוני נשים הגדילו לעשות כשעתרו נגד ההחלטה לזמן לסגל את אצילי, שמייצג את המדינה חרף פרשת הכדורגלנים והקטינות בה היה מעורב. לפיד נשאל על העניין ב"חדשות13", ואמר למראיינת הילה קורח: "בתור אבא של יעל, זה בלתי נסבל בעיניי".
יתרון (4) 187
17:00

אלג'יריה

סודן
(1+)
אלג'יריה, אחת המועמדות לזכייה בטורניר כולו, מחפשת להתחיל ברגל ימין ולהשכיח את האכזבות מהטורנירים האחרונים. סודאן נחשבת לאנדרדוג מובהק במשחק הזה ותנסה בעיקר להתגונן ולצאת להתקפות מתפרצות.
יתרון (4) 258
18:30

מ.ס צפת
(16+)

עירוני אילת
ליין גבוה מאוד אך בצדק. צפת נראית רע מאוד העונה ושקועה בתחתית הטבלה. הפועל אילת עם סגל מצוין שיותר מראוי לעלות ליגה. לצפת יהיה קשה מאוד כאן, על אף הביתיות. אילת מעל הליין
יתרון (4) 268
18:35

בני הרצליה

הפועל חולון
(3+)
הרצף הנהדר של הרצליה נעצר אצל הפועל תל אביב אך היא נראית טוב מאוד כבר חודש. חולון עם 4 ניצחונות רצופים, אך היא פחות מרשימה והיריבות שלה לא היו חזקות במיוחד. הרצליה תנצח בביתה
יתרון (4) 293
19:30

חוף השנהב

מוזמביק
(1+)
אלופת אפריקה המכהנת פותחת את מסע ההגנה על התואר עם סגל עמוק ונוצץ. מוזמביק מגיעה במומנטום חיובי מהמוקדמות, אך היא תתקשה מאוד לעצור את הלחץ והעוצמה הפיזית של ה"פילים".
יתרון (4) 322
20:55

הפועל ירושלים

אליצור נתניה
(15+)
הפועל ירושלים מגיעה אחרי שני הפסדים לא נעימים להרצליה ובאר שבע בחוץ. נתניה לא מספיק טובה, פשוט כך. אין לירושלים את הפריבילגיה לזלזל במשחק הזה במצבה הנוכחי, והיא תביס את האורחת החלשה
יתרון (5) 117
19:00

בני סכנין

מכבי יפו
(1+)
נציגת ליגת העל מדוחא תארח את הקבוצה מהלאומית, במשחק שבו סכנין פייבוריטית ברורה. יפו בעונה גרועה תתקשה להפתיע.
כזכור, ההתאחדות לכדורגל דחתה על הסף את האפשרות שהוא ינופה מהסגל, כאשר גם בית הדין העליון של ההתאחדות לכדורגל דן בעתירת ארגוני הנשים והבהיר כי "החלטת ראשי ההתאחדות שלא לנקוט בפעולה אקטיבית של התערבות בהחלטות הדרג המקצועי ולחסום את הזמנתו של עומר אצילי לנבחרת (על בסיס מקצועי) הינה החלטה המצויה עמוק בתוך מתחם הסבירות של שיקול הדעת".
השבוע בית הדין העליון של ההתאחדות לכדורגל הודיע שמעתה עומר אצילי יידרש להגיע לדיונים בעניינו, בעקבות העתירה של שדולת הנשים בישראל שמתנגדת לזימונו לנבחרת בעקבות חלקו בפרשת הקטינות.
העותרות יצאו נגד זימונו של אצילי לנבחרת על רקע הקוד האתי, בגין התנהגותו בפרשת קיום יחסי המין האסורים עם נערות קטינות. ההתאחדות לכדורגל טענה שיש לדחות את העתירה והטיעון העיקרי שלה הוא שבעת ביצוע המעשים אצילי לא היה שחקן נבחרת ולכן הקוד האתי לא חל עליו. כמו כן, על רקע נסיבות המקרה, ההתאחדות החליטה לא להתערב בשיקול של הדרג המקצועי.


