מכבי נתניה
בני לם מתכנן מיני מהפכה בהרכב לקראת המשחק בו תארח מכבי נתניה את האלופה ומוליכת הטבלה מכבי חיפה (שבת, 17:30, ספורט4). לם יחסר מחר את הבלם הבולגרי פלאמן גלאבוב, שנפצע בברכו במשחק ההפסד להפועל תל אביב, ומי שיחליף אותו במרכז ההגנה הוא עומרי גנדלמן שישתף פעולה עם רז שלמה.
שינוי נוסף בהרכב יהיה החזרת שי קונסטנטין, שלא היה בסגל נגד הפועל תל אביב בגלל צבירת כרטיסים צהובים וצפוי לפתוח מחר בעמדת המגן הימני על חשבונו של כרם ג'אבר שהציג יכולת חלשה ואף הוחלף במחצית נגד האדומים. גם אביב אברהם צפוי לרדת לספסל, כאשר איגור זלאטנוביץ', שלא פתח בהרכב במשחק האחרון, יפתח הפעם לצידו של פטריק טוומאסי בחלק הקדמי.
כידוע, מכבי נתניה לא ניצחה בחמשת המשחקים האחרונים שלה ובפלייאוף העליון היא צברה רק שתי נקודות מתוך 12 אפשריות. עם זאת, במועדון מצפים לאצטדיון מלא, כאשר כל היציע המזרחי הוקצה לאוהדי מכבי חיפה.
הרכב משוער: דני עמוס, שי קונסטנטין, רז שלמה, עומרי גנדלמן, זלטאן שחוביץ', עדן קארצב, בוריס אינו, פארפה גיאגון, אמיר ברקוביץ', איגור זלאטנוביץ', פטריק טוומאסי.
אל תפספס
מכבי חיפה
מכבי חיפה מקווה לעשות צעד נוסף לעבר האליפות השנייה ברציפות. מחר (שבת, 17:30, ספורט4) היא תתארח באצטדיון בנתניה ותהנה מדחיפה של כ-7,000 אוהדים ירוקים, בתקווה לנצח במגרש בו איבדה נקודות יקרות בביקור האחרון שלה מול היהלומים.
"אנחנו נשחק נגד אחת הקבוצות הכי טובות בליגה, קבוצה דינמית, לוחצת והתקפית", הודה המאמן ברק בכר, "במשחק האחרון בנתניה מאוד התקשינו, השווינו בסוף ובחלקים גדולים של המשחק מכבי נתניה הייתה יותר טובה. אנחנו צריכים לבוא מוכנים במאה אחוז מקצועית ומנטלית, להמשיך את המומנטום מהמשחקים האחרונים ולעשות עוד צעד בדרך למטרה".
המאמן ברק בכר לא תרגל הרכב באימון המסכם ונראה שבפניו מספר התלבטויות. אחרי היכולת המצוינת של נטע לביא ומחמוד ג'אבר במשחק הגביע, בכר מתלבט מי יהיו שני הקשרים שיעלו במרכז השדה. דולב חזיזה שסובל מרגישות בברך עשוי לקבל מנוחה ולפתוח על הספסל, אך עדיין לא התקבלה החלטה סופית על אף שחזיזה הבהיר כי הוא מסוגל לשחק עם הכאבים. חוסה רודריגס לא התאמן ולא צפוי להיות בסגל למשחק מחר.
כידוע, ארבעה שחקנים ירוקים יצטרכו להיזהר מספיגת כרטיס צהוב שיוביל להיעדרותם במשחק נגד הפועל באר שבע: עלי מוחמד שספג כבר שמונה כרטיסים צהובים העונה וכן שון גולדברג, דין דוד ומאור לוי שספגו ארבעה כל אחד.
הרכב משוער: ג'וש כהן, מיקאל אלפונס, בוגדאן פלאניץ', שון גולדברג, סאן מנחם, נטע לביא, מוחמד אבו פאני, צ'ארון שרי, עומר אצילי, דולב חזיזה, דין דוד.
טריוויה
* 132 מפגשים היו בין הקבוצות בליגה הבכירה, כשמכבי חיפה מובילה 38:64 בניצחונות ועוד 30 משחקים לא הוכרעו.
* ה-1:1 במפגש הקודם קטע רצף של שמונה ניצחונות ירוקים - שבעה בליגה ואחד בגביע הטוטו.
* בדיוק עשור חלף מאז הפעם האחרונה שמכבי נתניה ניצחה את מכבי חיפה במשחק ביתי בליגה, כשחן עזרא קבע 0:1 בקופסה באפריל 2012.
* מכבי נתניה נכנסה לפלייאוף העליון עם רצף של 14 משחקי ליגה ללא הפסד, ומאז סופרת ארבעה משחקים ללא ניצחון. בבית יש לה עדיין רצף פעיל של שמונה משחקים ללא הפסד (ארבעה ניצחונות וארבע תוצאות תיקו).
* מכבי חיפה מציגה את ההתקפה הטובה בליגה (69 שערים) וכבשה בכל משחק מאז ה-0:0 מול הפועל חדרה במחזור הפתיחה.
* הירוקים גם עם ההגנה הטובה בליגה (20 שערי חובה) וספגו רק פעמיים בשמונת המחזורים האחרונים, בהם לא הפסידו.
הרכבי הקבוצות
פלייאוף עליון
קבוצה משחקים נצחונות תיקו הפסדים שערים נקודות 1 מכבי חיפה36 24 6 6 27-79 78 2 הפועל באר שבע36 20 10 6 30-53 70 3 מכבי תל אביב36 20 9 7 38-63 69 4 מכבי נתניה36 13 13 10 41-47 52 5 הפועל תל אביב36 13 11 12 47-44 50 6 בני סכנין36 13 10 13 43-33 49
יתרון (5) 150
21:30

אולימפיה מילאנו
(2+)

מונאקו
משחק ראשון למילאנו בביתה. מונאקו גילתה חוסר יציבות במשחקיה עד כה. לדעתנו יהיה משחק צמוד והיתרון בווינר למילאנו משחק לטובתה.
יתרון (5) 192
21:45

פאריס באסקטבול

וירטוס בולוניה
(4+)
פאריס נראתה מצוין נגד מכבי תל אביב, אך נראתה נורא נגד לה מאן ופנר, כך שהיא לא יציבה. וירטוס ניצחה את ריאל, והפסידה לוולנסיה, אך התאוששה בליגה מול נאפולי. וירטוס נראית כרגע איכותית יותר והליין איתה
יתרון (5) 243
21:45

בלארוס
(3+)

דנמרק
למרות היחסים, הפערים בין הנבחרות מאוד גדולים. בשילוב העובדה שבלארוס לא מארחת בביתה אלא במגרש ניטרלי, וכשההגנה הדנית לא ספגה במשחקים האחרונים שלה אפילו שער אחד, האורחת יכולה להביס כאן
רגיל (5) 300
21:45

קפריסין

בוסניה-הרצגובינה
נבחרת קפריסין לא בתקופה טובה ולא הצליחה לנצח בחמשת המשחקים הקודמים. עבור בוסניה אלו נקודות שאסור לה לפספס. היא איכותית קצת יותר, ותנצח כאן
רגיל (6) 107
19:00

ישראל עד 21

סלובניה עד 21
הנבחרת הצעירה של ישראל אחרי קמפיין מביש, מנסה להציג יכולת טובה יותר בקמפיין הנוכחי. אחרי שתי תוצאות תיקו היא יכולה לנצח יריבה בינונית מאוד.
יתרון (6) 190
21:30

ברצלונה

ולנסיה
(6+)
שתי הקבוצות נפגשו השבוע בליגה וברצלונה הפסידה אחרי שהפסידה גם במחזור הראשון ביורוליג. אבל בביתה עם הניסיון, היא יכולה לנצח את ולנסיה .
סך הכל שערים טווחים (2-3) (6) 248
21:45

בלגיה

צפון מקדוניה
בלגיה כבשה המון במשחקים האחרונים שלה, ועושה רושם שההתקפה הבלגית חזרה לעצמה אחרי תקופה מאוד לא טובה של הנבחרת הזו. נגד צפון מקדוניה היא לא צפויה לאתגר גדול. ארבעה שערים לפחות גם כאן
משחקי המחזור ה-31 בפלייאוף העליון וה-30 בתחתון:
שבת, 17:30: מכבי נתניה - מכבי חיפה (ספורט4)
שבת, 18:00: מכבי פתח תקוה - הפועל נוף הגליל (ספורט3)
שבת, 18:00: עירוני קרית שמונה - הפועל חיפה
שבת, 20:00: הפועל ירושלים - בית"ר ירושלים (ספורט4)
ראשון, 19:00: הפועל חדרה - מ.ס. אשדוד
ראשון, 20:15: בני סכנין - הפועל באר שבע (ספורט3)
שני, 20:30: מכבי תל אביב - הפועל תל אביב