לפני חודש התקבלה במשטרת ישראל ההחלטה להשית עונש קולקטיבי על כל אוהדי הכדורגל בישראל, שבעקבות מספר התפרעויות אוהדים ביציעים השונים נשללה מהם האפשרות להכניס ציוד עידוד, כמו דגלים ושלטים. היום (שלישי) נודע כי האיסור בוטל לאחר התערבות חברת הכנסת גבי לסקי ממרצ וארגון "היציע", שפועל לקידום זכויות ומעמד אוהדי הכדורגל והספורט בישראל.
אל תפספס
במכתב מלשכת המשרד לביטחון הפנים והשר העומד בראשו עמר בר לב, נכתב כי "כיום, לאחר מספר מחזורי משחקים בהם ננקטו צעדי מניעה ולאחר שלא נרשמו אירועים חריגים, נבחנה התנהלות האוהדים של כלל הקבוצות והוחלט בשיתוף פעולה מלא עם ההתאחדות לכדורגל, מנכ"לי הקבוצות ונציגי מחנות האוהדים ומאחר שלא נרשמו אירועים חריגים, על סיום צעדי המניעה שננקטו כלפי כלל אוהדי הקבוצות".
חברת הכנסת לסקי שהודיעה על ההחלטה ברשתות החברתיות הוסיפה כי "האוהדים הם הרוח החיה של הכדורגל ואסור להתייחס אליהם כעבריינים".
רגיל (6) 63
15:00

מ.ס. כפר קאסם

הפועל כפר סבא
כפר קאסם וכפר סבא צמודות בטבלה כששתיהן עם מאזן זהה ואותה כמות נקודות. כפר סבא חסרה את אברהמס שלא חזר ארצה מהפגרה וזהו חיסרון משמעותי עבורה. חלוקת נקודות תהיה יותר מהגיונית כאן
יתרון (6) 68
15:00

מכבי פתח תקווה

מ.ס קרית ים
(1+)
אחרי ההפסד לנוף הגליל במחזור האחרון לפני הפגרה, המארחת תהיה חייבת להתעשת עם משחק טוב. נגד קריית ים שנראית רע מאוד במשחקים האחרונים, פ"ת צריכה לנצח ובגדול
מעל/מתחת שערים (2.5) (6) 235
21:30

ראדומיאק ראדום
(2.5+)

גורניק ז'אבז'ה
מתוך 16 משחקים של ראדומיאק ראדום העונה, נכבשו ב12 משחקים מעל 2.5 שערים. כך צפוי להיות גם הפעם מול קבוצה התקפית.
רגיל (6) 270
22:00

חטאפה

אלצ'ה
חטאפה מדורגת במקום השביעי, נקודה אחת מעל אלצ'ה שממוקמת עשירית. חטאפה מגיעה לאחר שני הפסדים רצופים, בעוד אלצ'ה צוברת שתי תוצאות תיקו – כולל תיקו מרשים נגד ריאל מדריד במחזור האחרון. בהתחשב בכושר הנוכחי של שתי הקבוצות, נראה שזהו מפגש שקול במיוחד, והתחושה היא שהנקודות יחולקו בין השתיים.
בתכנית הספורט של 103FM התראיינה ח"כ לסקי והוסיפה: "אני שמחה שהחזירו את האפשרות להכניס ליציעים ציוד עידוד כי זה חלק מהמשחק, וזה חלק מהעניין של להיות אוהד. אני שמחה שהתקפלו, וכבר לא מתייחסים לכלל האוהדים כעבריינים. ההגבלה היחידה שיש כרגע, ואני עדיין מנסה לברר למה, היא הכנסת הדגל הגדול של מכבי תל אביב. למה? לא הבנתי ואני עדיין מנסה לברר".
על האלימות במגרשים אמרה: "זה פוגע גם באוהדים וגם בספורט ואני מתכוון לערוך דיון בנושא יחד עם ארגון האוהדים. יש כל מיני רעיונות שעלו כמו לשים רשת כמו בחו"ל, אבל יש שאלות סביב הבטיחות של זה. יש מספיק אנשים שהנושא הזה מעניין אותם, ואנחנו צריכים לעבוד ביחד מתוך הכנסת, אבל גם מחוצה לה".
