יותר מההפסד ללאסק לינץ, זו כבר תחושה במכבי תל אביב שאין מוצא מהבינוניות שהשתלטה על הקבוצה העונה. ההפסד אמש (חמישי) במסגרת הקונפרנס ליג לקבוצה האוסטרית (1:0) שאין בה שום דבר מיוחד הוא לא הדבר הכי גרוע שהיה בבלומפילד. מי באמת חושב כרגע על עוד שני משחקים בחודש פברואר. זו הבעיה האחרונה של מכבי תל אביב. הבעיה הראשית נעוצה בכך שחודש אחרי פיטוריו של פטריק ואן לוון, אין לקבוצה דרך ואין לה כיוון. ואם כבר יש, אז הם כלפי מטה.
אמש הצטרפה אל מכלול הבעיות גם לוזריות. כי הרי תיקו היה משרת את מכבי תל אביב אמש. תיקו היה דוחה את ההכרעה למחזור האחרון בקונפרנס ולמכבי תל אביב משחק חוץ נוח מול אלשקרט, אבל השער שספגה הקבוצה בסיום לימד שגם הווינריות הצהובה נעלמה. סימנים לכך היו קודם, אבל ברק יצחקי הביא, כך לדברי השחקנים, משהו שונה ואחר לאימונים בקרית שלום בארבעת השבועות האחרונים. אם הביא, זה כנראה לא הספיק והיום די ברור שואן לוון לא היה הבעיה היחידה במכבי תל אביב.
אם כבר צריך לבוא בטענות לואן לוון וליצחקי זה לאו דווקא לכל מה שקשור לאימון מכבי תל אביב. על פניו נראה כבר די בבירור שעיקר הטענות כלפי השניים צריכות להיות מופנות במישור הסקאוטינג וליהוק השחקנים. שחקני הרכש שמכבי תל אביב הביאה הקיץ לא מספיקים כדי להרים אותה לגבהים ואלה שנשארו, ברובם, כבר די בירידה. יותר משצריכים במכבי תל אביב להיות מודאגים מהקונפרנס ומזה שהקבוצה לא עלתה מהמקום הראשון ישירות לשמינית, הם יהיו מהבוקר מודאגים מזה שסיפור האליפות עומד לברוח לקבוצה בשלב מאוד מוקדם.
עם 11 נקודות מ-27 אפשריות ו-15 שערי חובה, תצא מכבי תל אביב ביום ראשון לחיפה למשחק מול הפועל חיפה שיהיה עבורה הרבה יותר משמינית גמר הקונפרנס ליג שנראה כעת רחוק מאוד. עכשיו אין זמן להתאושש והרכבת כבר עזבה את התחנה מזמן. מעכשיו זו חובה לנצח בכל משחק בליגה וכמו שמכבי תל אביב נראית אין סיכויים רבים שזה יקרה.
אל תפספס
יתרון (2) 60
18:35

מכבי ראשון לציון

עירוני נס ציונה
(1+)
ראשל"צ הפסידה 5 משחקים ברציפות, אם כי זה היה רצף קשה במיוחד. עדיין, היא במשבר, והיא תפגוש את נס ציונה, שהפסידה לר"ג, אך לפני כן נראתה מצוין. נס ציונה קיבלה משחק נוח להתאושש ממנו והליין איתה
רגיל (2) 84
19:00

בני יהודה

מכבי הרצליה
על הנייר לבני יהודה יש סגל מספיק איכותי בשביל להיות פייבוריטית כאן בבית. בפועל היא בעונה פשוט לא טובה והרצליה מסתמנת כמועמדת בולטת לעליית ליגה. האורחת במומנטום מצוין, טובה יותר ותנצח כאן
רגיל (2) 88
19:00

הפועל עכו

הפועל כפר סבא
כפר סבא אומנם טובה יותר, אבל עכו אחרי חמישה משחקים בלי הפסד וניצחון מצוין על כפר שלם. הזדמנות לתפוס משחק ביחס גבוה יחסית.
יתרון (2) 128
20:00

מכבי תל אביב

הפועל פתח תקווה
(2+)
מכבי תל אביב הובסה 1:4 נגד שטוטגרט ביום חמישי האחרון שמגיע אחרי ההפסד בטרנר. לצהובים אין פריבילגיה לאבד עוד נקודות, אבל לא מגיעים בכושר מספיק טוב כדי להביס כאן. ניצחון ביתי סולידי בהפרש של שני שערים
במסיבת העיתונאים בסיום המשחק אמש, נאלץ ברק יצחקי שוב להתמודד עם שאלות והפעם הן היו יותר קשות בהרבה. "יש לי חלק בהפסד הזה ואני לוקח אחריות", אמר יצחקי. "אסור לנו לספוג גול בדקה כזו. חבל שזה קרה".
על סוגיית המאמן הוסיף יצחקי: "אתם זוכרים כמה זמן ג'ורדי היה מאמן זמני? 11 משחקים הוא שימש מאמן זמני באחת העונות. זה כבר קרה בעבר שנדרש זמן כדי למצוא מאמן קבוע. עשינו בעונה שעברה עונה טובה עם פטריק ומגיע לו יותר כבוד על מה שהוא עשה כאן. אי אפשר להגיד עליו שהוא לא מאמן".
בעניין גולדהאר, אמר יצחקי: "מיטש גולדהאר מחוייב מאוד למכבי תל אביב. תאמינו לי. גם מיטש, גם ג'ק וגם אני עובדים מאוד קשה כדי למצוא מאמן. לא הכל תלוי בנו. נקווה למצוא את המאמן המתאים שיבוא וייקח את הקבוצה קדימה. אנחנו צריכים למצוא את האדם הנכון שיעשה את זה".


