רגשות מעורבים בהפועל באר שבע אחרי ההפסד 2:1 אמש (שבת) למכבי תל אביב. מצד אחד מרגישים במועדון שמכבי תל אביב נלחצה בדקות האחרונות, בזבזה זמן וחששה משוויון הודות לדקות טובות בעיקר של המחליפים במחצית השנייה. מצד שני מבינים במועדון שיהיה צורך בעונה הבאה בהרבה עבודה ומאמץ כדי לבנות משהו יותר מוצלח אם רוצים לחזור למאבק האליפות.
"זה לא סגל לרוץ איתו לאליפות", אמר אמש גורם בקבוצה. "צריך לבצע חריש משמעותי ובעיקר להביא שחקנים שייצרו שערים. כדי לזכות באליפות, צריך עוד חמישה שחקנים משמעותיים בתפקידי מפתח".
עיקרי הדברים
- בהפועל באר שבע מודים: "זה לא סגל לרוץ איתו לאליפות, צריך חריש עמוק"
- בקבוצה לא הבינו את הכעס של ואן לוון: "שכל אחד יתעסק בקבוצה שלו"
- שביעות רצון מהחזרה של באריירו. דריכות לקראת המשחק החשוב מול אשדוד
יתרון (5) 109
19:00

בני יהודה

מכבי אתא ביאליק
(1+)
בני יהודה שקועה עמוק בתחתית הלאומית ולא ברור כמה מטריד אותה משחק הגביע כרגע. אתא בעונה לא רעה בליגה א' צפון ויכולה לראות בעצמה יריבה שקולה במשחק הזה
יתרון (5) 117
19:00

בני סכנין

מכבי יפו
(1+)
נציגת ליגת העל מדוחא תארח את הקבוצה מהלאומית, במשחק שבו סכנין פייבוריטית ברורה. יפו בעונה גרועה תתקשה להפתיע.
יתרון (5) 125
19:00

הפועל פתח תקווה

הפועל עירוני כרמיאל
(1+)
העולה החדשה לליגת העל קיבלה הגרלה נוחה יחסית מול הקבוצה מליגה ב', ותנסה להבטיח ניצחון קל ומהיר לעיני הקהל הביתי.
סך הכל שערים טווחים (2-3) (5) 126
19:00

הפועל פתח תקווה

הפועל עירוני כרמיאל
פערי הרמות כאן הרבה יותר מדי גדולים, וההתקפה של הפועל פתח תקווה לא תנוח במשחק כזה. ארבעה שערים לפחות
רגיל (5) 132
19:00

הפועל רעננה

מכבי קרית גת
הפועל רעננה מהלאומית מגיעה מהליגה הבכירה יותר אך מולה ניצבת יריבה קשוחה שמוליכה את ליגה א' דרום בפער משמעותי. בגביע כידוע פערי הליגות לא תמיד באים לידי ביטוי.
בהפועל באר שבע לא הבינו על מה יצא קצפו של מאמן מכבי תל אביב פטריק ואן לוון שהתלונן בסיום המשחק נגד מאמן הפועל באר שבע רוני לוי ונגד שיתופו של חאתם עבד אלחמיד אחרי ששוחרר מהנבחרת. "שכל אחד יתעסק בקבוצה שלו", אמר גורם בקבוצה על הדברים של ואן לוון. "זכותו של רוני לדבר עם השופט כל עוד זה במסגרת המותר. לגבי אלחמיד? הוא עשה צילום ביום שני ונצטווה למנוחה מלאה של יומיים, אז איך בדיוק הוא יכול היה לעזור לנבחרת ישראל במצבו? זה שהוא שוחרר מהנסיעה למולדובה, לא צריך להשבית אותו ממשחק ליגה כאן כמה ימים אחרי כן".
בקבוצה שמחו על החזרה המוקדמת והמפתיעה של מריאנו באריירו שהיה נדמה בתחילה שייעדר עד סוף העונה ובכל זאת הצליח להתגבר על הפציעה בעצם הבריח וחזר לשחק כבר אמש כמחליף.
שגיב יחזקאל שהיה טוב וכבש את השער המצמק, יעדר מול מ.ס. אשדוד מחרתיים במשחק שהופך להיות סופר חשוב אם באר שבע רוצה עדיין את הכרטיס לאירופה. "אשדוד קבוצה טובה מאוד. המשחק הזה מולם הוא על שש נקודות", חידד אמש רוני לוי את העובדות.


