מכבי חיפה הגיעה היום (רביעי) לעסקת טיעון עם תובע ההתאחדות לכדורגל ושחקניה קיבלו עונשי הרחקה בעקבות המהומה בדרבי החיפאי. את העונש הגדול מכולם קיבל דולב חזיזה, שייעדר משלושת המשחקים הקרובים של מוליכת ליגת העל ויחמיץ אחד נוסף בגלל כרטיסים צהובים. המשמעות: הוא לא ישחק נגד הפועל אום אל פאחם בסיבוב ח' של גביע המדינה בשבת, ואז ייעדר גם ממשחקי הליגה מול עירוני קרית שמונה, הפועל תל אביב ומכבי פתח תקוה.
חזיזה הגיב לעונש וכתב באינסטגרם: "מעולם לא הרמתי יד על אדם! בשום סיטואציה בחיים ובכדורגל בפרט. אני אחד שנלחם. עבור המועדון שלו, עבור הקהל שלו ובעיקר נלחם על האמת. אין שחקן אחד בהפועל חיפה שיכול לומר שהרמתי עליו יד או נהגתי כלפיו באלימות. אני מוכן ואפילו רוצה לעבור פוליגרף באופן פרטי, ואני מתחייב לכם שהאמת תהיה שם. היא תהיה לצדי".
עוד כתב חזיזה: "המצלמות לא ראו שום דבר, כי לא היה שום דבר. ומלחמה מול שופט, מילה כנגד מילה, נראה לי כצעד פחות הגיוני. אני מקבל את הדין ואת העונש של הרחקה מ-3 משחקים (סה"כ 4) על אף שהוא לא תואם את הסיטואציה. מבטיח שאחזור בקרוב חזק הרבה יותר. אוהב אתכם".
עוד בוואלה! ספורט
שלמה וייס על עסקת הטיעון
סך הכל שערים טווחים (2-3) (7) 145
17:00

ניוקאסל

ברנלי
שתי הקבוצות מאוד התקפיות. גם במשחקיהן האחרונים נכבשו לא מעט שערים וכך צפוי גם במשחק בינהן.
רגיל (7) 169
17:30

מכבי בני ריינה

בני סכנין
ריינה השיגה אמנם ניצחון ראשון לעונה במחזור האחרון אבל היא עדיין מהקבוצות החלשות בליגה. סכנין תתארח אצלה לקרב מאוד מאוד עיקש, אבל סכנין קצת יותר איכותית ותשיג ניצחון שיעצור גם עבורה את המומנטום השלילי
רבע ראשון (7) 210
19:10

הפועל תל אביב

הפועל העמק
(4+)
אחרי שהסתבכו מול וילרבאן נראה ששחקני הפועל תל אביב יסתערו מהפתיחה על שחקני העמק. עם כל הכבוד לשחקני העמק, זו רמה אחרת.
במכבי חיפה הסבירו כי הייתה התלבטות לא פשוטה האם לכלול את דולב חזיזה בעסקת הטיעון. במועדון אמרו: "אנחנו מאמינים אמונה שלמה בגרסתו של דולב שלא הרים יד. אין לנו ספק בכך. בדו"ח השופט נכתב כי הוא ראה את דולב ולהבנתנו השופט טעה בזיהוי. יחד עם זאת הבנו שבדין עצמו דולב עלול לספוג עונש ופעלנו למזער את הנזק שנגרם, על אף שדולב לא היה מעורב בקטטה".


