קלי קלות. אדם אריאל וכריס קרמר(צילום: לילך וייס רוזנברג)
אדומייטיס נושם לרווחה. הפועל ירושלים רשמה היום (שישי) ניצחון בכורה תחת הדרכתו של המאמן הליטאי, כשהביסה 75:94 את מכבי חיפה ברוממה. הירושלמים הגיעו למשחק אחרי ההדחה המאכזבת מאירופה וכשהם במומנטום שלילי למדי, עם ניצחון בודד בששת משחקיהם האחרונים בכל המסגרות, אבל מלקולם היל במשחקו הטוב בקבוצה (23 נקודות ו-8 ריבאונדים), סולימאן בריימו (17 ו-10 ריבאונדים) ותמיר בלאט (13 ו-7 אסיסטים) הצטיינו והחזירו את הקבוצה מהבירה למסלול.
בעקבות הניצחון וההפסד של מכבי תל אביב להפועל גלבוע/גליל במשחק המקביל, עולה ירושלים למקום הראשון בליגה. מכבי חיפה ממשיכה להתבסס בתחתית, ונראה שגם הניצחון המפתיע על הפועל גלבוע/גליל היה מקרי.
קיילין לוקאס פתח את הופעת הבכורה של במדים הירוקים עם 12 נקודות ברבע הראשון, אבל מלקולם היל, אדם אריאל ותמיר בלאט הציגו יכולת טובה ושמרו על יתרון יציב של הפועל ירושלים. הרבע הראשון הסתיים ב-18:23 לזכות הירושלמים. הרבע השני היה אפילו דומיננטי יותר מבחינת הקבוצה של אדומייטיס, שטסה ליתרון שיא של 15 נקודות, 33:48, בירידה להפסקה.
מכבי חיפה ניסתה לחזור ברבע השלישי, רומן סורקין ודונטה סמית' התעוררו, אבל זה לא מנע מהיתרון להישאר דו ספרתי, כשמלקולם היל ממשיך לצלוף ומגיע ל-21 נקודות, וקובע 63:75 לירושלים עם תחילת הרבע האחרון. הדקות האחרונות היו של סולימאן בריימו, שהבטיח שהניצחון יישאר בצד של הירושלמים, ועזר למשחק להסתיים בתבוסה. 75:94 לירושלים בסיום.