שחקנים במכבי תל אביב שמסיימים חוזים בקיץ הקרוב התבקשו להיאזר בסבלנות. במועדון הבהירו כי מעוניינים בהם גם לעונה הבאה ומעבר לכך, אבל עד שמיטש גולדהאר לא יחליט על העיתוי הנכון להגיש הצעה רשמית, הם ייאלצו לחכות. בין היתר מדובר באיתי שכטר, אייל גולסה, אבי ריקן ושרן ייני. כל הארבעה צפויים לקבל הצעות לחוזים חדשים, ובינתיים במועדון מצאו לנכון להבהיר להם בשיחות לא רשמיות שהדבר טרם נעשה מכיוון שבעלי מכבי תל אביב עובד בקצב שלו, וגם כי אין כרגע לקבוצה מנכ"ל שילחץ מישראל בנושאים האלה.
כך או כך, במועדון מעריכים כי כל הארבעה יעדיפו לחכות לשמוע מה מכבי תל אביב מציעה להם בטרם יחשבו על מעבר לקבוצה אחרת, מה עוד שלא מדובר בשחקנים צעירים וספק אם יש להם עדיין חלומות על יציאה לאירופה. יש להדגיש כי לחלק מהשחקנים, כמו שכטר למשל, יש אופציה של המועדון להאריך את ההתקשרות בסכום שכבר נקבע בזמן החתימה על החוזה, אבל קרוב לוודאי שבמכבי תל אביב יציעו חוזים נמוכים יותר בשל משבר הקורונה, כפי שיבקשו קיצוץ כספי ממי שיש לו חוזה לעונה הבאה.
אל תפספס
יתרון (5) 109
19:00

בני יהודה

מכבי אתא ביאליק
(1+)
בני יהודה שקועה עמוק בתחתית הלאומית ולא ברור כמה מטריד אותה משחק הגביע כרגע. אתא בעונה לא רעה בליגה א' צפון ויכולה לראות בעצמה יריבה שקולה במשחק הזה
יתרון (5) 117
19:00

בני סכנין

מכבי יפו
(1+)
נציגת ליגת העל מדוחא תארח את הקבוצה מהלאומית, במשחק שבו סכנין פייבוריטית ברורה. יפו בעונה גרועה תתקשה להפתיע.
יתרון (5) 125
19:00

הפועל פתח תקווה

הפועל עירוני כרמיאל
(1+)
העולה החדשה לליגת העל קיבלה הגרלה נוחה יחסית מול הקבוצה מליגה ב', ותנסה להבטיח ניצחון קל ומהיר לעיני הקהל הביתי.
סך הכל שערים טווחים (2-3) (5) 126
19:00

הפועל פתח תקווה

הפועל עירוני כרמיאל
פערי הרמות כאן הרבה יותר מדי גדולים, וההתקפה של הפועל פתח תקווה לא תנוח במשחק כזה. ארבעה שערים לפחות
רגיל (5) 132
19:00

הפועל רעננה

מכבי קרית גת
הפועל רעננה מהלאומית מגיעה מהליגה הבכירה יותר אך מולה ניצבת יריבה קשוחה שמוליכה את ליגה א' דרום בפער משמעותי. בגביע כידוע פערי הליגות לא תמיד באים לידי ביטוי.
במכבי תל אביב יצאו מעודדים אחרי הניצחון אתמול (רביעי) על מ.ס. אשדוד 1:3, תוצאה זהה לשזו שנרשמה במשחק מול הפועל רעננה בשבת האחרונה. הסיבה העיקרית לתחושה הטובה היא ההכרה שהעומק שיש לקבוצה בסגל אמור לסייע לה מאוד במשחקי הפלייאוף. מ.ס. אשדוד היא לא דוגמא לקבוצות אותן תפגוש מכבי תל אביב בפלייאוף העליון, אבל מול כל קבוצה שם, לאלופה צריך להיות יתרון בעומק הסגל ובספסל. כאשר הקבוצות ישחקו שני משחקים בשבוע במזג האוויר הקשה של חודש יוני וחודש יולי, אמור להיות משקל גדול לסגל גדול ואיכותי ואתמול, מול אשדוד, הדבר בא לידי ביטוי ברבע השעה האחרונה, כשאשדוד הכניסה שחקנים רבים מהספסל שלא יכלו לעמוד מול השחקנים מהספסל הצהוב.


