לפני כמה שנים זה היה הקלאסיקו של הכדורגל הישראלי, אבל כשבית"ר ירושלים והפועל תל אביב ייפגשו מחר (שני, 21:05, ספורט 5), יהיה זה מפגש בין שתי נועלות הטבלה. מבין השתיים, בית"ר היא הלחוצה ביותר. אחרי שלושה מחזורים רצופים ללא ניצחון, אחרי 1:1 מאכזב עם מכבי נתניה במחזור אמצע השבוע, הקבוצה של ניר קלינגר חייבת להתחיל לייצר ניצחונות, בתקווה שהסיבוב השני ייראה טוב יותר. היום ערך מאמן בית"ר מסיבת עיתונאים לקראת המשחק.
"מועדון גדול כמו בית"ר הוא מסוקר, סוער רוב הזמן, אז הגיוני שקורה מה שקורה עכשיו", אמר קלינגר. "אבל לפעמים צריך להרגיע, ומה שירגיע זה תוצאות. אנחנו מודעים לזה שחייבים להתחיל להביא תוצאות ולנצח. העובדה שאנחנו מסיימים סיבוב זה לא צחוק, זה דבר רציני, צריך לקחת את הדברים לקטע שהגיע הזמן להתעורר".
עוד בנושא
אלי אוחנה: "לא אהבתי את הדברים של ערן לוי. בן חיים לא הבעיה"
בית"ר ירושלים הודיעה: ארון אולנארה מושעה, ויעמוד לוועדת משמעת
אופיר חיים: "יש שחקנים שיודעים להבקיע ואני בטוח שזה יבוא"
על מצב הרוח בחדר ההלבשה אמר קלינגר: "צריך לעשות הרבה עבודה, הרבה שיחות, הרבה אסיפות. אנחנו לא חיים בעולם אחר, אנחנו מודעים למצבנו בטבלה, אבל המצב בטבלה לא תמיד משקף. צריך לשפר את המשחק שלנו, את המחויבות, את האווירה בתוך הקבוצה, וכל הדברים האלה ביחד יעלו אותנו לדרך המלך, אבל זו עבודה שלוקחת יותר זמן ממה שחשבתי. אנחנו נגיע לאווירה טובה וחיובית, נשפר את איכות המשחק שלנו, אני יודע שבית"ר דוגלת בכדורגל של התלהבות, של התקפה, של יצירה - ואלה דברים שאני מת לעשות. אני מנסה למצוא את הפתרונות כדי להגיע לזה".
על המטרה במשחק הקרוב: "במשחק נגד נתניה נראינו יותר טוב, ייצרנו הרבה מצבי הבקעה, ההגנה עמדה בסדר חוץ מפעמיים וחצי שנחשפנו, אבל היינו בסדר ומשם אנחנו רוצים לקחת עוד צעד קדימה. אנחנו חייבים ליצר יותר מצבים, בית"ר צריכה לייצר לפחות שישה מצבים במחצית. המטרה היא שירדפו אחרינו, לא שאנחנו נרדוף אחרי היריבות".
על המחויבות: "התקשורת ניזונה מהדלפות ומקורבים, אבל כששחקן עובר עבירת משמעת ושאין אווירה טובה בין השחקנים, זו פגיעה במערכת כולה - בבעלים, באוהדים, במאמן, ובשאר השחקנים. לכן אני שם דגש על כך שהדברים יילכו לכיוון חיובי. אם יש דברים שמפריעים, זה לא עובד. אני מנסה להיות יותר מיליטנטי, יותר תוקפני כדי להביא יותר מחויבות לבית"ר, על המגרש ומחוצה לו".
בשלב זה קלינגר עקץ את השחקנים: "מסיבת עיתונאית או אסיפה, זה לא משנה, אצלנו אסיפה זה כמו מסיבת עיתונאים, זה אותו דבר".
על מידת הלחץ במועדון: "הלחץ בבית"ר דומה למה שיש במכבי תל אביב או בהפועל באר שבע. זה מקצוע לחוץ, לא התחלתי לאמן היום. זה סיר לחץ, כמו בכל קבוצה גדולה. להפך, הסיר לחץ הזה יכול להיות תבשיל מאוד טעים אם נעשה את הדברים נכון".
על אולנארה, ערן לוי ובעיות המשמעת בקבוצה: "יש שחקנים שיכולים להוציא אותנו מהמצב הזה. פגשתי פה שחקנים שתענוג לדבר איתם, לאמן אותם, לראות אותם מתנהלים. מי שחושב רק על עצמו יימצא את עצמו מחוץ לבית"ר ירושלים, זה עניין של זמן. אנחנו נעשה את הכל כדי לייצר קבוצה מיוחדת שרצה ומחויבת לקהל ולבעלים. אי אפשר אחרת. אם זה לא יקרה, אז אני נכשלתי בתפקידי".
על המשחק עצמו: "ברור שיהיה משחק חם ואמוציונלי. עידן ורד, אור אינברום, אנתוני וארן, סירושטיין כנראה, אולי גם דוד קלטינס - כולם חוזרים לכשירות, וזה משהו שלא היה לי בשבועות קודמים".
רגיל (7) 28
14:30

לידס

טוטנהאם
טוטנהאם פתחה טוב את העונה ואולי לא הכי מרשימה אבל כן צוברת ניצחונות ולא מפסידה. לידס לא משכנעת עד כה ובשביל טוטנהאם זה אולי משחק חוץ קשה, אבל היא חייבת לנצח כאן
רגיל (7) 193
19:15

הפועל חיפה

הפועל קרית שמונה
הפועל חיפה אחרי הפסד דחוק להפועל תל אביב, בעוד ק"ש אכזבה עם הפסד לאשדוד. הפועל חיפה נראתה לא רע, היא תתעורר בבית והיא תנצח את ק"ש המגמגמת
סך הכל שערים טווחים (2-3) (7) 211
19:30

איינטרכט פרנקפורט

באיירן מינכן
היחס אמנם לא מאוד גבוה אבל מספיק טוב. כל משחק של פרנקפורט העונה הסתיים עם ארבעה שערים לפחות. כשבצד השני יש התקפה כמו של באיירן, קשה לראות את המפגש הזה נגמר עם פחות מארבעה שערים. סימון 2
רגיל (7) 216
19:30

מ.ס אשדוד

מכבי בני ריינה
ריינה נראית כרגע כקבוצה החלשה בליגה. אשדוד השיגה ניצחון מפתיע על קרית שמונה ותנסה להמשיך במומנטום במשחק ביתי מול קבוצה מבולבלת.
רגיל (7) 255
20:00

מכבי יפו

מכבי פתח תקווה
שתי הקבוצות בפתיחת עונה די בינונית ולא יציבה. מכבי פתח תקוה טובה יותר והיפואים שמשחקים בבלומפילד , יתקשו מאוד.
סך הכל שערים טווחים (2-3) (7) 269
20:00

הפועל באר שבע

הפועל תל אביב
שתי הקבוצות הרכו לכבוש במרבית מחזורי הליגה הראשונים. שתיהן מאוד התקפיות ובהחלט יתכן משחק רב שערים.
רגיל (1) 64
16:00

פיורנטינה

רומא
פיורנטינה מגיעה אחרי ניצחון בקונפרנס ליג ואילו רומא אחרי הפסד בליגה האירופית. אבל בליגה שתי הקבוצות במומנטום שונה לחלוטין. רומא סימנה השנה מטרה - אליפות. והיא טובה הרבה יותר.
רגיל (1) 172
18:15

שטרסבורג

אנז'ה
אחרי חמישה משחקים ללא ניצחון, אנז'ה תתקשה מאוד לנצח דווקא את אחת הקבוצות המרשימות בליגה.
עידן ורד אמר במסע"ת: "אין אגו. עם כל מי שמדליף ושלילי ורע, בסוף כולם מגיעים לטדי והמגרש מלא, ואתה המום. אם תהיה טוב, אתה תהיה פה. כל מה שאני שומע על חדר הלבשה שלילי - ברור שכשאתה לא מנצח, הכל הפוך. יכול להיות שעוד חודש הכל יהיה טוב, ואז הכל סבבה, אין אגו, וכולם אחים. ככה זה".
על חשיבות המשלק: "סוף הסיבוב ואנחנו מקום אחרון בליגה. יש את הקטע של הקהל, הפועל תל אביב, היריבות, אבל קודם כל צריכים את הניצחון בשביל השקט. אתה בא לאימון ומרגיש לא בנוח. הקהל מקלל אותך, וזה לא נעים. יש חבר'ה טובים, שרוצים להצליח ולהיות חלק מהמועדון הזה. בית"ר זה ה-מועדון בארץ, עם הקהל הכי טוב בארץ, וכשלא הולך, ככה זה".