סגל הנבחרת שזומן לקראת המשחקים מול גוואטמלה וסקוטלנד מונה בניגוד לפגרת הנבחרות הקודמת, פחות שחקנים של מכבי תל אביב. ההחלטה הזו של אנדי הרצוג ווילי רוטנשטיינר שהגיעה על רקע מקצועי בלבד, איכזבה אמנם את השחקנים שלא זומנו לסגל, אולם אלה יוכלו להתנחם בכך שמאמן הקבוצה ולאדן איביץ' הודיע להם כי החל מיום שני בבוקר, למחרת המשחק הקרוב מול עירוני קרית שמונה, הם ייצאו לחופשה של לא פחות משבוע ימים, אותה יוכלו לנצל כאוות נפשם, ואף לנסוע לחופשה בחו"ל.
כזכור, מיד אחרי פגרת הנבחרת, תחל פגרת שזרוע מגרשי הכדורגל, כך שהקבוצות יחזרו לשחק רק בעוד למעלה משלושה שבועות. שחקנים כמו דור מיכה, איתי שכטר ועומר אצילי, שקיוו להיות בסגל למשחקים מול גוואטלה וסוקטלנד, יוכלו לנצל כעת את שבוע החופש לנופש פרטי, אך יחד עם זאת נמסר להם כי הם נמצאים ברשימת המתנה של הנבחרת, ואם הם יצטרכו להגיע ולהחליף שחקן סגל שנפצע - מצפים מהם לעשות זאת.
עוד בנושא
ניר קלינגר: "אנחנו צריכים להפוך את טדי למקום שסיוט לשחק בו"
מכבי חיפה: כל הסיבות לבחירה של יעקב שחר באלי גוטמן
רגיל (4) 156
14:30

בורקינה פאסו

גינאה המשוונית
בורקינה פאסו מגיעה כפייבוריטית ברורה בזכות סגל מוכשר שכולל שחקנים מובילים באירופה והיסטוריה של הצלחות בטורניר. מנגד, גינאה המשוונית היא נבחרת עיקשת שידועה ביכולתה להפתיע את הגדולות ולשמור על משחק הגנה צפוף.
יתרון (4) 187
17:00

אלג'יריה

סודן
(1+)
אלג'יריה, אחת המועמדות לזכייה בטורניר כולו, מחפשת להתחיל ברגל ימין ולהשכיח את האכזבות מהטורנירים האחרונים. סודאן נחשבת לאנדרדוג מובהק במשחק הזה ותנסה בעיקר להתגונן ולצאת להתקפות מתפרצות.
יתרון (4) 258
18:30

מ.ס צפת
(16+)

עירוני אילת
ליין גבוה מאוד אך בצדק. צפת נראית רע מאוד העונה ושקועה בתחתית הטבלה. הפועל אילת עם סגל מצוין שיותר מראוי לעלות ליגה. לצפת יהיה קשה מאוד כאן, על אף הביתיות. אילת מעל הליין
יתרון (4) 268
18:35

בני הרצליה

הפועל חולון
(2+)
הרצף הנהדר של הרצליה נעצר אצל הפועל תל אביב אך היא נראית טוב מאוד כבר חודש. חולון עם 4 ניצחונות רצופים, אך היא פחות מרשימה והיריבות שלה לא היו חזקות במיוחד. הרצליה תנצח בביתה
יתרון (4) 293
19:30

חוף השנהב

מוזמביק
(1+)
אלופת אפריקה המכהנת פותחת את מסע ההגנה על התואר עם סגל עמוק ונוצץ במטרה להשיג שלוש נקודות מהירות. מוזמביק מגיעה במומנטום חיובי מהמוקדמות, אך היא תתקשה מאוד לעצור את הלחץ והעוצמה הפיזית של ה"פילים".
מדובר בהנחיה של הצוות האוסטרי, שהחליט על רשימת המתנה המורכבת מעשרה שחקנים, לקראת המשחק החשוב בליגת האומות. העובדה כי שלושת שחקני מכבי תל אביב הוכנסו לרשימת ההמתנה מייצרת עבורם דילמה, מאחר שמצד אחד לא מחייבים אותם להישאר בארץ ולוותר על חופשה, אך מצד שני מצפים מהם להיות זמינים להקפצה לסגל הנבחרת מייד שייקראו לכך.
גורם בהתאחדות לכדורגל אמר: "נבחרת זה כמו מילואים, וכאשר יש צו 8 מצפים ממך להיות זמין להקפצה. אף אחד לא יכעס אם ייקח זמן לשחקן להגיע, אולם מי שנמצא ברשימת ההמתנה, חייב לדעת שאם יקראו לו - הוא צריך לבוא". אותו גורם הוסיף: "כבר היו מקרים בעבר בהם שחקנים ירדו מכבש המטוס מאחר והוקפצו לסגל הנבחרת על מנת להחליף שחקן שנפצע".
יש לציין, רשימת ההמתנה הוכנה גם בשל העובדה שישנו עוד מחזור ליגה בארץ ובחו"ל טרם משחקי הנבחרת, והשחקנים שנמצאים כעת בסגל עלולים להיפצע במשחק הקרוב, ואז שחקני רשימת ההמתנה יזומנו כדי לתפוס את מקומם.


