בווידאו: מסיבת העיתונאים להצגתו של ולאדן איביץ' כמאמן מכבי תל אביב
האם מכבי תל אביב מתקרבת להחתמת זר ראשון בעידן ולאדן איביץ'? לוואלה! ספורט נודע כי הצהובים מנהלים מגעים עם הבלם ז'איר אמאדור, שהיה שותף לעלייה ההיסטורית של הואסקה לליגה הבכירה בספרד ומסיים את חוזהו בסוף החודש. לאחר שחרורו של ז'אן סילבן באבין, הצהובים מעוניינים לצרף שני בלמים זרים ועוקבים אחר ז'איר כבר תקופה ארוכה. עדיין לא ברור אם טל בן חיים ימשיך בקבוצה, כשלאיתן טיבי יש חוזה לעונה הבאה אבל ייתכן שיובהר לו כי יתחיל כבלם שלישי.
עוד בנושא:
ולאדן איביץ' הוצג כמאמן מכבי תל אביב: "האתגרים שכנעו אותי להגיע"
מכבי תל אביב: ננאד קובאצ'ביץ' וחריסטוס קלפקיס צפויים להגיע עם ולאדן איביץ'
חריסטוס קלפקיס: "מכבי תל אביב זו התחנה הבאה", האם אובארוב יעזוב?
יוצא למונדיאל: פרדראג ראיקוביץ' בסגל הסופי של נבחרת סרביה
יתרון (5) 236
22:00

מכבי תל אביב
(1+)

ליון
ליון כבר חזרה מהפגרה בעוד מכבי תל אביב לא שיחקה כבר שלושה שבועות, ויצאה לפגרה במומנטום רע מאוד. למרות שליון לא בשיאה כרגע, היא עדיין פייבוריטית ברורה מול מכבי תל אביב שיש לה הרבה בעיות בחלק ההגנתי. ליון תנצל זאת לטובתה ותנצח כאן ביותר מגול
רגיל (6) 270
22:00

חטאפה

אלצ'ה
חטאפה מדורגת במקום השביעי, נקודה אחת מעל אלצ'ה שממוקמת עשירית. חטאפה מגיעה לאחר שני הפסדים רצופים, בעוד אלצ'ה צוברת שתי תוצאות תיקו – כולל תיקו מרשים נגד ריאל מדריד במחזור האחרון. בהתחשב בכושר הנוכחי של שתי הקבוצות, נראה שזהו מפגש שקול במיוחד, והתחושה היא שהנקודות יחולקו בין השתיים.
מדובר בבלם שהפך למקצוען רק בגיל 26, כאשר הצטרף להואסקה בליגה השנייה. הוא אמנם נולד בליסבון ונחשב לפורטוגלי, אך לא הכיר את הוריו שהיו במקור מקייפ ורדה ואומץ על ידי משפחה ספרדית שהתמקמה בוויינואבה דה לה סרנה. ז'איר צמח במחלקת הנוער של ויינובנסה, שיחק בקבוצה הבוגרת והושאל להרנן קורטס ומיאחדס, לפני שהגיע ב-2015 לקבוצת המילואים של לבנטה וסייע לה להעפיל לליגה השנייה. רק ב-2016, כאמור, קיבל חוזה בליגה השנייה, תפס מקום בהרכב של הואסקה והעונה היה אחד השחקנים החשובים של הקבוצה, כשחקן השדה היחיד שפתח בכל 41 המחזורים וגם תרם שלושה שערים.
למרות התרומה המשמעותית וההערכה לה זכה, חוזהו של ז'איר לא הוארך והוא לא ימשיך עם הואסקה לליגה הראשונה. במקביל למכבי תל אביב, הוא מחזיק בכמה הצעות מהליגה השנייה בספרד. מדובר בבלם גבוה (1.90 מ'), אתלטי וחזק שמצטיין במשחק הראש. למרות הנוכחות הפיזית שלו, העונה הוא ספג רק שני כרטיסים צהובים ולא הורחק בארבע השנים האחרונות.
