בית"ר ירושלים עומדת בפני שבוע גורלי: ביום שבת הקרוב היא תוכל לצמק את הפער מהמוליכה הפועל באר שבע לשתי נקודות אם תנצח אותה בטדי, וביום רביעי הצהובים-שחורים יצאו לחיפה למפגש עם הפועל חיפה בגמר גביע המדינה. המאמן בני בן זקן והבלם מיקי סירושטיין התייצבו היום (חמישי) אל מול המיקרופונים ודיברו לקראת המפגש מול האלופה.
בני בן זקן פתח ואמר: "זה משחק עם משמעות רבה לליגה. אנחנו נשחק מול קבוצה טובה שנמצאת במקום הראשון. שיחקנו כבר כמה משחקים נגדם העונה והוכחנו שאנחנו מסוגלים להתמודד איתם. מבחינתנו נעשה את המקסימום ועם התמיכה של הקהל בבית שלנו הגיע הזמן שננצח את באר שבע בליגה".
המאמן הוסיף: "לכל שחקן בסגל יש חלק בהצלחה שלנו.כל שחקן שואף להגיע למשחקי ההכרעה במאי וכולם צריכים להיות מוכנים. רק ביחד, עם חשיבה קבוצתית, נוכל להמשיך לנצח. אנחנו תמיד אופטימיים. אם אנחנו רוצים להישאר במאבק האליפות אנחנו צריכים לנצח. לא תמיד שמפסידים זה בגלל שלא מגיעים דרוכים או מוכנים. יש קבוצות טובות בפלייאוף השנה".
עוד בנושא:
אופיר קריאף בראיון: "התכוננתי להיות בלם. ראיתי קלטות של ויטור ורואדה"
בית"ר ירושלים: יקוב סילבסטר עשוי להיכלל בסגל למשחק מול באר שבע
אוחנה לשחקנים: "תשכחו מנתניה, צריך לנצח את באר שבע מול הקהל"
על ההפסד לנתניה במשחק הקודם: "אנחנו שמים את המשחק הזה מאחורינו, המשחקים המשמעותיים עוד לפנינו. במשך תקופה ארוכה הבאנו תוצאות והוכחנו שאנחנו לא במקרה בסיטואציה, אלא בזכות. המטרה היא להתכונן כמו שעשינו עד עכשיו ולקוות שהפעם זה יצליח".
על עתידו: "אני ממוקד בהצלחת בית"ר ירושלים. יש לנו משחק חשוב למועדון, כל השבוע הזה חשוב למועדון ונראה מה יהיה".
על ברק בכר: "אני חושב שהפועל באר שבע משחקת את הסגנון שלה. אין לי יתרון בגלל שאני מכיר את ברק בכר. נראה מה יהיה ביום שבת".
מיקי סירושטיין: "עשינו עונה מצוינת ואנחנו עדיין בעיצומה. אנחנו מגיעים עם לחץ אבל זה לחץ חיובי. כל שחקן רוצה להוכיח כמה הוא טוב במאני טיים. אנחנו מגיעים מוכנים למשחק הזה. הייתי קונה את המצב הנוכחי בתחילת העונה. אני שמח שאנחנו במצב כזה. במשחק האחרון היינו פחות טובים, כולם, לא רק משחק ההגנה או ההתקפה. אני בטוח שנתאושש מהר ונגיע מוכנים. היינו קרובים לנצח את הפועל באר שבע בפעמיים האחרונות. עכשיו נגיע עם גישה יותר אגרסיבית ומאמין שיחד עם הקהל נעשה את זה. הקהל הוא פקטור מאוד תורם והוא יעזור לנו. סיום החוזה בסוף העונה? לא מתעסקים עם זה, מתעסקים במטרות שלנו".
יקוב סילבסוטר עדיין חש ברגישות בשריר ובשלב זה לא צפוי להיכלל לסגל למשחק בשבת, כאשר בבית"ר מכוונים להכשירו לקראת גמר הגביע. גם אנטואן קונטה התלונן על רגישות בברך ואם ימשיך לסבול מכך באימון המסכם, הוא לא יפתח בהרכב וייתכן אף שיהיה מחוץ לסגל.
יתרון (6) 79
14:00

מ.ס בני יפו אורתודוכסים
(3+)

מכבי נתניה
על אף פערי הרמות הברורים, נתניה מקבלת כאן הפרש שערים די גדול לעבור. האורחת תעשה רוטציות בסגל, בני יפו תילחם עם כל מה שיש לה. זה יסתיים בניצחון נתנייתי בשלושה שערים בדיוק
סך הכל שערים טווחים (2-3) (6) 84
14:00

הפועל ירושלים

הפועל אום אל פאחם
אמנם מדובר בתקופות שונות וקבוצות שונות, אבל בכל המפגשים הקודמים בין השתיים נכבש שער אחד לכל היותר. בדרך כזאת או אחרת זה לא יפתיע אם גם המפגש הקרוב שייערך היום יהיה דל בשערים
רגיל (6) 140
17:00

גרימסבי

אולדהאם
גרימסבי מגיעה למפגש כשהיא נואשת לעצור רצף של שמונה משחקים ללא ניצחון בליגה, בעוד שאולדהאם מגיעה עם מומנטום חיובי לאחר ניצחון 3–1 על טרנמיר במחזור האחרון
רגיל (6) 209
17:00

שפילד וונסדיי

האל
בעוד ששחקני שפילד סובלים מרשימת פציעות ארוכה בהגנה ולא ניצחו ב-15 משחקיהם האחרונים, "הנמרים" מהאל נחשבים לפייבוריטים ברורים בזכות ההתקפה הפורייה שלהם
רגיל (6) 303
22:00

מנצ'סטר יונייטד

ניוקאסל
השדים האדומים מגיעים למשחק אחרי שני משחקים ללא ניצחון. כמו כן הם ללא ניצחון ביתי כבר יותר מחודשיים. גם ניוקאסל מתקשה העונה ובשל חוסר היציבות , תיקו אפשרי כאן.
רגיל (7) 84
16:00

לצ'ה

קומו
קרב בין שתי קבוצות מרכז טבלה ומטה. קומו מפתיעה לטובה העונה, אך לצ'ה בבית היא יריבה עקשנית.
רגיל (7) 121
17:00

לה לובייה

לובן
קרב תחתית בין העולה החדשה ללובן המנוסה יותר. לה לובייה תנסה להוציא נקודות יקרות בבית במאבקי ההישרדות.
רגיל (7) 217
19:00

אודינזה

לאציו
לאציו מגיעה לצפון איטליה במטרה להיצמד לחלק העליון של הטבלה ולחזור למאבק על המקומות האירופיים. אודינזה היא קבוצת מרכז טבלה קלאסית העונה, שמציגה הגנה יציבה אך מתקשה מול איכות ההתקפה של הקבוצות הגדולות.
פלייאוף עליון
קבוצה משחקים נצחונות תיקו הפסדים שערים נקודות 1 הפועל באר שבע36 24 8 4 27-70 80 2 מכבי תל אביב36 21 8 7 33-60 71 3 בית"ר ירושלים36 20 8 8 51-75 68 4 הפועל חיפה36 17 11 8 39-48 62 5 מכבי נתניה36 16 10 10 54-59 58 6 בני יהודה תל-אביב36 13 10 13 41-47 49


