מכבי חיפה משיכה להתכונן למשחק מול קריית שמונה, ללא החלוץ עומר דמארי שחזרתו לאימונים נדחתה לשבוע הבא. כזכור, השחקן לא הופיע אתמול ליום הגיבוש שערכה הקבוצה במתחם "יס פלאנט", לאחר ושהה בסמוך להתכנסות במרכז לרפואת ספורט של מכבי חיפה. במועדון טענו כי זו הסיבה שבגללה לא זומן להתכנסות, למרות שדמארי סיים את הטיפול סמוך לתחילתה. כעת, עדיין לא ברור מתי ישוב לסגל והאם ישוב לשחק העונה. אחרי ההצהרה של פרד רוטן, לפיה הכיוון שלו לגבי העונה הבאה חיובי, שוחח גם גל אלברמן עם התקשורת.
"אנחנו רחוקים מהמקום שרצינו להיות בו, אבל אני חוזר ואומר - זאת המציאות, והמטרה שלנו עד סיום העונה היא להוציא כמה שיותר נקודות. השגנו ניצחון שני ברציפות לראשונה העונה, אז עדיף מאוחר מאשר אף פעם לא", אמר אלברמן, שנשאל לגבי השינויים שמכבי חיפה עברה העונה בצוות המקצועי. "עברנו יותר ממהפכה אחת, כי הייתה לנו תקופה עם רוב מאס על הקווים ולקח לנו זמן להבין את הדרישות. אז כבר הגיע הצוות החדש ושוב למדנו את הדרישות שלו. זה לא תירוץ, אבל עברנו מספר תהליכים תוך כדי עונה. זאת הסיטואציה ואיתה נצטרך להתמודד. אנחנו מקווים שבעונה הבאה תהיה לנו יותר המשכיות".
עוד בנושא
פרד רוטן: "הכיוון שלי לעתיד חיובי". דמארי לא נכח בגיבוש
במכבי חיפה מאשרים: "יש סיכוי שקאיו יישאר בקבוצה"
עומרי גלזר לא צפוי להמשיך כשוער שני בעונה הבאה
יתרון (6) 79
14:00

מ.ס בני יפו אורתודוכסים
(3+)

מכבי נתניה
על אף פערי הרמות הברורים, נתניה מקבלת כאן הפרש שערים די גדול לעבור. האורחת תעשה רוטציות בסגל, בני יפו תילחם עם כל מה שיש לה. זה יסתיים בניצחון נתנייתי בשלושה שערים בדיוק
סך הכל שערים טווחים (2-3) (6) 84
14:00

הפועל ירושלים

הפועל אום אל פאחם
אמנם מדובר בתקופות שונות וקבוצות שונות, אבל בכל המפגשים הקודמים בין השתיים נכבש שער אחד לכל היותר. בדרך כזאת או אחרת זה לא יפתיע אם גם המפגש הקרוב שייערך היום יהיה דל בשערים
רגיל (6) 140
17:00

גרימסבי

אולדהאם
גרימסבי מגיעה למפגש כשהיא נואשת לעצור רצף של שמונה משחקים ללא ניצחון בליגה, בעוד שאולדהאם מגיעה עם מומנטום חיובי לאחר ניצחון 3–1 על טרנמיר במחזור האחרון
רגיל (6) 209
17:00

שפילד וונסדיי

האל
בעוד ששחקני שפילד סובלים מרשימת פציעות ארוכה בהגנה ולא ניצחו ב-15 משחקיהם האחרונים, "הנמרים" מהאל נחשבים לפייבוריטים ברורים בזכות ההתקפה הפורייה שלהם
רגיל (6) 303
22:00

מנצ'סטר יונייטד

ניוקאסל
השדים האדומים מגיעים למשחק אחרי שני משחקים ללא ניצחון. כמו כן הם ללא ניצחון ביתי כבר יותר מחודשיים. גם ניוקאסל מתקשה העונה ובשל חוסר היציבות , תיקו אפשרי כאן.
רגיל (7) 84
16:00

לצ'ה

קומו
קרב בין שתי קבוצות מרכז טבלה ומטה. קומו מפתיעה לטובה העונה, אך לצ'ה בבית היא יריבה עקשנית.
רגיל (7) 121
17:00

לה לובייה

לובן
קרב תחתית בין העולה החדשה ללובן המנוסה יותר. לה לובייה תנסה להוציא נקודות יקרות בבית במאבקי ההישרדות.
רגיל (7) 217
19:00

אודינזה

לאציו
לאציו מגיעה לצפון איטליה במטרה להיצמד לחלק העליון של הטבלה ולחזור למאבק על המקומות האירופיים. אודינזה היא קבוצת מרכז טבלה קלאסית העונה, שמציגה הגנה יציבה אך מתקשה מול איכות ההתקפה של הקבוצות הגדולות.
על הצוות החדש אמר: "לדעתי יש מגמת שיפור בשבועות האחרונים. זה עדיין לא מספיק ונצטרך למצוא את הכיוון הנכון ולהמשיך בו". על השאלה האם הוא חשש מירידה ענה: "קשה לי לומר שהיה חשש ממשי מירידה, אבל כאשר הפער הצטמצם עברו לנו מחשבות בראש. ניסינו לצאת מזה כמה שיותר מהר כדי לא להסתבך ועשינו את זה. מה יהיה בעונה הבאה? אנחנו צריכים לסיים כמו שצריך את העונה הזאת. יש אנשי צוות שיעשו חושבים ויגידו אילו שינויים צריכים לעשות. יהיו כאן שינויים. אני בורג קטן במערכת ואני לא בפוזיציה שבה אני יכול לומר מה יהיה. יש אנשים שחיים את הקבוצה בחודשים האחרונים והם יצטרכו לקבל את ההחלטה".
על העונה שלו ברמה האישית הוסיף אלברמן: "זה רחוק מאיפה שאני והקבוצה רצינו להיות. מבחינתי האישית, אעשה את המקסימום שלי עד היום האחרון כאן. אנחנו צריכים לשחק כדורגל טוב יותר, גם אני וגם שאר השחקנים". על השאלה האם הוא יישאר בעונה הבאה ענה: "בטח שאני רוצה להישאר. כשהגעתי ידעתי שיש סיכוי שיכול להיות שתהיה סיטואציה לא פשוטה".
ומה לגבי המשחק הקרוב? ארנסט מאבוקה יחזור לסגל אחרי הרחקה, אך לא ברור האם ישוב להרכב על חשבון רז מאיר לאור האכזבה ממנו. כך או כך, רמי גרשון צפוי לפתוח כמגן שמאלי. בקישור האחורי ישחקו אלברמן, גיורגי קוסטדינוב ושלומי אזולאי, סינטאיהו סלליך ורועי קהת צפויים לפתוח באגפים וניקיטה רוקאביציה בחוד. קאיו אמור להיכלל גם הפעם בסגל, כשבמועדון בוחנים את עתידו מחדש. יכולת טובה של הברזילאי במחזורים הקרובים אמורה לעלות את המניות שלו לקראת ההחלטה שתתקבל בקרוב. מאבוקה עשוי לחזור לסגל על חשבונו של קלאוס. אטיין ריינן יפתח שוב במרכז ההגנה.
הקשר מוחמד אבו פאני, שהושאל בתחילת העונה להפועל רמת גן, מסיים עונת השאלה וחוזר באופן אוטומטי לירוקים. סוכניו, ויקי ואסף וקנין, מחפשים לקשר קבוצה חדשה. אבו פאני, שחתם בעונה שעברה על חוזה לחמש שנים, מחזיק בהצעה מליגת העל ומכבי חיפה צפויה להשאילו לעונה נוספת.


