אופיר מרציאנו עושה חיל העונה במדי היברניאן הסקוטית. השוער, שהושאל לקבוצה בקיץ 2016 וצורף אליה באופן קבוע לאחר שעזר לה להעפיל לליגה הבכירה, פתח ב-25 משחקי ליגה העונה ומציג יכולת גבוהה. אתמול (שבת) הוא הצטיין ב-2:2 של קבוצתו ומעבר לעצירת פנדל סיפק מספר הצלות שזיכו אותו במחמאות מהתקשורת הסקוטית, והיום הוא שוחח עם "טוכמן וחמי" על ההצלחה והתקוות לעתיד וגם על נבחרת ישראל.
"מבחינת המועדון אנחנו בעונה מעולה", סיפר, "חזרנו לליגה הראשונה אחרי שלוש עונות ואנחנו במקום הרביעי, שתי נקודות ממקום שלישי ואנחנו במאבק על אירופה. מבחינה אישית יש לי עונה מאוד טובה. אני מרגיש טוב, עושה משחקים טובים ושמח - זה הכי חשוב".
על ההחלטה להישאר בחו"ל אחרי התקופה הלא טובה במוסקרון: "אחרי השנה בבלגיה הגיעו הצעות מישראל ושקלתי את זה. אבל החלטתי שאם כבר יצאתי לאירופה, עדיין מוקדם לחזור לישראל. הרגשתי שאני חייב לתת לעצמי צ'אנס אמיתי. המאמן ניל לנון דיבר איתי, אמר לי כמה הוא רואה את הפרויקט הזה כפרויקט שהולך להצליח, שכנע אותי ואני שמח שאנחנו מתקדמים כמו שציפינו".
עוד בנושא
ליגיונרים: אופיר מרציאנו עצר פנדל ב-2:2 של היברניאן בחוץ מול קילמרנוק
דן גלזר ל"טוכמן וחמי": "מהרגע הראשון הייתה לי תחושה שאפרח במכבי נתניה"
יום אחד בווסרמיל: בחזרה ל-2:5 של בית"ר ירושלים על הפועל באר שבע ב-1998
רגיל (6) 107
19:00

ישראל עד 21

סלובניה עד 21
הנבחרת הצעירה של ישראל אחרי קמפיין מביש, מנסה להציג יכולת טובה יותר בקמפיין הנוכחי. אחרי שתי תוצאות תיקו היא יכולה לנצח יריבה בינונית מאוד.
יתרון (6) 190
21:30

ברצלונה

ולנסיה
(6+)
שתי הקבוצות נפגשו השבוע בליגה וברצלונה הפסידה אחרי שהפסידה גם במחזור הראשון ביורוליג. אבל בביתה עם הניסיון, היא יכולה לנצח את ולנסיה .
סך הכל שערים טווחים (2-3) (6) 248
21:45

בלגיה

צפון מקדוניה
בלגיה כבשה המון במשחקים האחרונים שלה, ועושה רושם שההתקפה הבלגית חזרה לעצמה אחרי תקופה מאוד לא טובה של הנבחרת הזו. נגד צפון מקדוניה היא לא צפויה לאתגר גדול. ארבעה שערים לפחות גם כאן
על ההבדלים בין סקוטלנד לישראל: "הקצב פה יותר אינטנסיבי. יש פחות מרווח לצאת לכדורי גובה, בישראל היה יותר קל לעלות לכדורים. המועדון שאני משחק בו הוא מועדון ברמה גבוהה מבחינת כל מה שמסביב. מתחם מדהים, צוות אימון ענק, אתה יודע בדיוק מה התכנית לכל שבוע. הכל מאוד מקצועי, הדרישות גבוהות וזה כיף"
על האפשרות לחזור לישראל אם תגיע הצעה טובה בקיץ: "אי אפשר לדעת. כרגע אני רוצה להמשיך באירופה ובאי הבריטי כמה שאני יכול. אי אפשר לדעת מה יקרה, אבל בנקודת הזמן הזו אני מאוד שמח במקום שאני נמצא בו. טוב לי, טוב למשפחה שלי, אני מתרכז בכרגע ולא במה שיהיה".
על נבחרת ישראל והביקורות: "תמיד כיף להיות חלק מהנבחרת. אני מרגיש שאני ראוי וצריך להיות שם. מי שעוסק במקצוע יודע שיש ימים יותר טובים ויש ימים פחות טובים. הביקורות? אני לא פוסח עליהן. לפעמים טוב לשמוע, אבל לא צריך לקחת הכל. אני לא מסכים עם אמירה ש'אין לישראל שוער'".