1. בסיום אחד האימונים בשבוע שעבר, נשכב גיא לוזון על הדשא במתחם חודרוב. עוזרו, אסף נמני, לקח מספר שחקנים ותרגל איתם הרמות לשער: "לא ייאמן שהצלחת להרים. תביאו לו פרס", צעק לוזון לאחד השחקנים והמשיך להסתלבט על השחקנים שפישלו. "יא חמור. אתה בכלל שחקן גמור", סינן לשחקן נוסף. כשהמאמן בסביבה, השחקנים לא מפסיקים לצחוק. נמשיך? ביום חמישי ההרכב הראשון הפסיד להרכב השני שברובו כלל את שחקני הנוער של המועדון.
"נראינו נורא", הודה אחד השחקנים. "כאילו קבוצה אחרת מזו ששיחקה מול מכבי חיפה. חשבנו שגיא הולך להרוג אותנו". אבל לוזון שתק. באותו ערב הקבוצה יצאה לערב קריוקי. השחקנים עדיין האמינו שלוזון ייכנס בהם על היכולת באימון, אבל במקום זה הם קיבלו את המאמן בהופעה על הבמה, מפזז ושר ומקפיץ את כולם. למחרת הגיע לוזון למתחם ואמר לשחקנים: "אני רוצה שתשכחו את מה שהיה פה אתמול. אני לא מוכן שניראה ככה עוד פעם".
הסיפורים האלה הם רק חלק מהסיבות שלוזון הפך כמעט בין לילה לאיש החשוב בהפועל תל אביב. בזמן שעתיד המועדון נידון בבית המשפט, המאמן מסרב להיכנע ונותן הצגה, תרתי משמע. על המגרש, למיקרופונים ואולי הכי חשוב במתחם האימונים בחודרוב. קשה למצוא היום בהפועל תל אביב מישהו שלא מאוהב במאמן ולא מעריך את התרומה שלו. "כל כך כיף בקבוצה שאי אפשר להסביר את זה", אמר אחד השחקנים. "כולנו באמת נותנים מעצמנו, אבל זה הכל בזכות גיא. כואב הלב לחשוב שאולי בשבוע הבא נדע שכל זה מתפרק. אסור שזה יקרה".
עוד בנושא:
לוזון: "צריך להצדיע לשחקנים, אני מתפלל שיבוא רוכש, כיף לי"
בן ביטון טוען: לוזון חסם אותי בגופו. באר שבע זועמת על גרינפלד
מצב הצבירה היחיד בו גיא לוזון ושחקניו הדחויים יכולים לזרוח
2. בזה אחר זה ספגו השחקנים בשבועיים האחרונים ביקורות מהמאמן. "אין שחקן שלא הגיע לחדר הוידאו ולא קיבל שטיפה מגיא. אי אפשר לחרטט אותו", העידו. אז נכון, לוזון מקבל את הכבוד מהם בעיקר בזכות זה שהקבוצה נלחמת, אבל גם ברמה המקצועית המאמן מקבל בלי סוף מחמאות. "אנשים לא שמים לב, אבל הקבוצה סופר ממושמעת טקטית, אין שחקן שלא עומד במקום שלו", טען אחד השחקנים. "מבחינה עמידה על המגרש, אין מאמן יותר טוב מגיא. אפילו גוטמן לא הצליח ללמד אותנו ככה. הוא משקיע שעות כדי לבנות את הקו האחורי ואת הקישור ורואים את זה במגרש".
למרות הסגל הקצר והבעייתי של הפועל, לוזון לא התלבט וביום ראשון השעה את דאמיר שובשיץ'. אתמול אמר המאמן: "אמרתי כבר בעבר - מי שבתחושה שלי לא יהיה מחויב במאה אחוז למועדון, לא יהיה פה". גם את השחקנים זה לא הפתיע: "אצל גיא אין משחקים. אם אתה לא טוב, אתה תחטוף. כולם פה יודעים שהוא יעדיף לעלות עם שחקן אפילו מנערים א' שנותן הכל ולא ייתן לך לשחק אם אתה לא תיתן 100 אחוז. כמה שהוא מצחיק, כשזה מגיע לדברים מקצועיים אין אצלו חוכמות".
3. גם השחקנים מקבלים שבחים. גם על התפקוד המקצועי, אבל בעיקר על העמידות המנטלית. "זה יהיה סוג של טרגדיה אם יפרקו אותנו בסוף. אין פה שחקן שלא נותן מעצמו", אמר אחד השחקנים. את המחמאות אתמול קיבלו בעיקר גל שיש שהוסט לעמדת הבלם וישראל זגורי ואביחי ידין שנלחמו במרכז השדה.
אפילו בן רייכרט, אחרי תקופה לא פשוטה, קיבל פידבקים חיוביים. "דיבורים זה טוב, אבל מה שחשוב זה מה קורה על המגרש", אמר הקשר אחרי המשחק. "כן סגל, לא סגל, יש פה חבורה של גברים, חבורה של מקצוענים שיודעים שהם לא יפסיקו לשחק כדורגל. אנחנו רוצים לשחק בהפועל תל אביב ואנחנו מקווים שהמצב יהיה טוב. אנחנו נותנים הכל בכל אימון ולא מסתכלים רחוק מדי. לא משפיע עלינו מה שקורה בחוץ. מאז שגיא הגיע יש פה תהליך של שיפור. אנחנו מאוד אוהבים את המועדון ונלחמים בשבילו ובשבילנו, ורוצים שיגיע רוכש. אני לא מתחרט על זה שהגעתי להפועל".
4. גם אמש שותף דולי מנגה בניגוד לחוק. כזכור, ביום שישי נחשף בוואלה! ספורט כי השחקן מוגדר כשוהה בלתי חוקי בארץ, ואתמול הובהר להפועל תל אביב בשיחה עם רשות האוכלוסין והגירה כי אסור לה לשתף את השחקן. עם זאת, אתמול כבר בהפועל הסדירו את העסקתו של השחקן ובימים הקרובים הוא אמור לקבל רישיון עבודה בארץ. במשרד הפנים טוענים כי ללא זה, מנגה היה אמור להיות מגורש מישראל, על אף שהאפשרות הזו כבר לא עומדת על הפרק. בכל מקרה, כרגע מסתמן כי הפועל תקבל קנס כספי גבוה של מעל 10,000 שקלים על העסקת עובד זר ללא רישיון, למרות מצבה המשפטי.
5. בהפועל מחכים למכרז שייצא מחר. האדם שיציע את הסכום הכי גבוה, אם יהיה אחד כזה, יחכה לבית המשפט כדי שהשופט איתן אורנשטיין יאשר את הבקשה שלו. אם זה יקרה, הפועל תינצל מפירוק. הרגשות במועדון מעורבים. כרגע ישנה פסימיות בנוגע לאפשרות שיימצא רוכש, אך הנאמנים של המועדון מאמינים כי ישנם אנשים רציניים שיביעו עניין. בכל מקרה תהיה ארכה עד ה-5 בינואר ואם עד אז לא יימצא רוכש, הקבוצה תלך לפירוק. המשמעות המיידית היא שהצוות המקצועי והשחקנים לא יישארו, רק אם יתנדבו לעבוד ללא שכר.
ליגת העל 2016/17
קבוצה משחקים נצחונות תיקו הפסדים שערים נקודות 1 הפועל באר שבע26 18 5 3 13-54 59 2 מכבי תל אביב26 17 5 4 19-45 56 3 מכבי פתח תקוה26 13 9 4 23-36 48 4 בית"ר ירושלים26 10 10 6 27-34 40 5 בני סכנין26 10 9 7 26-26 39 6 מכבי חיפה26 10 8 8 25-30 38 7 עירוני קרית שמונה26 9 8 9 33-35 35 8 הפועל חיפה26 8 4 14 36-29 28 9 מ.ס. אשדוד26 6 10 10 26-15 28 10 הפועל רעננה26 7 7 12 29-14 28 11 בני יהודה תל-אביב26 5 10 11 32-20 25 12 הפועל כפר סבא26 4 9 13 34-17 21 13 הפועל אשקלון26 3 9 14 39-15 18 14 הפועל תל אביב26 5 11 10 26-18 17
יתרון (5) 130
21:45

ריאל מדריד

פאריס באסקטבול
(8.5+)
ריאל הפסידה למילאנו אחרי רצף של 8 ניצחונות והיא תגיע למשחק מול פאריס השבורה, שהפסידה 3 ברציפות, ואת 5 האחרונים שלה ביורוליג. ריאל תגיע להתאושש וגם כך תפגוש קבוצה חלשה יותר עם סגל קצר יותר
יתרון (5) 155
22:00

א.א.ק. אתונה

סי. אס. יו קראיובה
(1+)
א.א.ק בכושר אדיר עם 11 משחקים רצופים ללא הפסד בכל המסגרות, מתוכם ניצחה 10. אלא שאת המקום שלה בטופ 8 היא לא הבטיחה ורק ניצחון שלה הערב יעשה זאת. קראיובה שמגיעה מהמקום ה23 מבינה שהיא בסכנת הדחה ורק ניצחון יבטיח לה את המקום בשלב הבא, אך זה לא יהיה קל מול המארחת, שפשוט טובה יותר ותנצח כאן ביותר משער אחד
יתרון (5) 216
22:00

מיינץ

סמסונספור
(1+)
מיינץ מדורגת שמינית בטבלה עם 10 נק', סמסונספור גם כן עם 10 נק' אבל הפרש שערים טוב יותר מציב אותה במקום החמישי. תיקו למעשה לא ישרת אף אחת מהקבוצות, שכן במקרה כזה שתיהן עלולות לסיים את שלב הליגה מתחת למקום השמיני. הרבה על הכף עבור שתי הקבוצות שמגיעות בפורמה לא טובה, הרבה לחץ אבל דווקא האורחת היא זו שמיעטה להפסיד העונה. גם הערב אפשר להעריך שלא תפסיד
