לקראת סיום העונה שעברה מכבי חיפה נחשדה בכך ששחקנים שלה ספגו כרטיסים צהובים בכוונה כדי לספוג השעיה מהמחזור האחרון בליגה ולהיות זמינים בגמר גביע המדינה. למגן השמאלי מריו מוסא, שצפוי לחתום במדים הירוקים השבוע, המציאות הזו לא זרה.
לקראת סוף ספטמבר 2014, לוקומוטיבה זאגרב אירחה את אוסייק במחזור ה-10 בליגה הקרואטית. היא הוליכה בבטחה 0:2, כשלזכות האורחת נפסק כדור קרן. מוסא, ללא שום סיבה, הפריע לביצוע כדור הקרן וספג כרטיס צהוב שלישי באותה עונה. עד מהרה התברר שהוא לא יוכל לשחק במחזור הבא נגד דינמו זאגרב.
בקרואטיה הרוחות סערו. לוקומוטיבה היא מעין קבוצת בת של דינמו. היא מקבלת ממנה הרבה מאוד שחקנים בהשאלה, ומוסא היה אחד מהם. בכדורגל המקומי מאוד לא אהבו את הצהוב המכוון של המגן השמאלי, שנועד אך ורק כדי למנוע ממנו לשחק נגד דינמו.
עוד בנושא:
המגן השמאלי מריו מוסא סיכם במכבי חיפה
קרלסן: "המחלוקת עם רוני לוי הייתה בנוגע לבניית הסגל"
יתרון (1) 179
18:15

לאנס

ניס
(1+)
ניס בתקופה פשוט איומה עם שמונה הפסדים רצופים בכל המסגרות והרבה בלאגן סביב הקבוצה. לאנס במומנטום הפוך לחלוטין עם שמונה ניצחונות בתשעה משחקים כשהיא נאבקת על הפסגה עם פ.ס.ז'. ניצחון ביתי ביותר מגול
מעל/מתחת שערים (2.5) (1) 204
18:30

ברנטפורד
(2.5+)

לידס
מתוך 20 משחקים ששתי הקבוצות ערכו העונה בליגה, נכבשו ב20 מעם מעל 2.5 שערים. שתיהן התקפיות ונראה שגם הפעם יכבשו לא מעט שערים.
יתרון (1) 208
18:35

מכבי רעננה
(3+)

עירוני קריית אתא
רעננה אחרי 5 הפסדים רצופים והיא מתקשה מאוד בשבועות האחרונים, למרות שהיא הוסיפה את ג'ו רגלנד לשורותיה. אתא אחרי הפסד דחוק לירושלים, שקטע רצף של 4 ניצחונות. אתא חזקה מאוד, איכותית וטובה מרעננה בהרבה
רגיל (1) 272
20:30

ורדר ברמן

שטוטגרט
שטוטגרט אחרי משחקים שלא מלמדים עליה יותר מדי מול מכבי ת"א, באיירן מינכן ומשחק גביע. לפניהם היא גילתה שיפור גדול, בעוד ברמן מאוד בינונית.
בקרואטיה הביאו מומחים שהסבירו שעל פי חוקי אופ"א, מוסא יכול להיות מורחק ליותר ממשחק אחד. הזכירו שם את ז'וזה מוריניו, צ'אבי אלונסו וסרחיו ראמוס, שב-2010 נענשו בגלל מעשים דומים במשחק של ריאל מדריד נגד אייאקס בליגת האלופות.
בגלל שבאצטדיון היו מעט מאוד אוהדים, רבים שמעו את מאמן לוקומוטיבה, טומיסלב איבקוביץ', נותן למוסא הוראה לספוג את הצהוב לקראת סוף המשחק. איבקוביץ', איש דינמו זאגרב ומי שהתחיל את קריירת המשחק שלו במועדון, הודה: "נכון, אמרתי למריו לספוג צהוב כדי שהוא לא ישחק נגד דינמו. יש לנו משחקים יותר חשובים בהמשך ולא רציתי שהוא יחמיץ את אחד מהם. אני המאמן ואני אחראי למעשים של השחקנים".
בית הדין המשמעתי של ההתאחדות לכדורגל בקרואטיה בדק ובחן ולבסוף החליט להטיל על המאמן והשחקן קנסות בלבד. איבקוביץ' נקנס ב-10,000 קונה (כ-1,500 דולר) ומוסא נקנס ב-1,000 קונה (כ-150 דולר). זה המקרה הראשון בהיסטוריה של הכדורגל הקרואטי ששחקן נענש בגלל צהוב מכוון.
