בווידאו: אימון הבכורה של יוסי בניון במכבי תל אביב
24 שעות דרמטיות צפויות למכבי תל אביב ולערן זהבי. היום (רביעי) נרשמה התפתחות נוספת במשא ומתן על מכירת השחקן, אחרי שהקבוצה הסינית גואנגז'ו שיפרה את הצעתה למכבי תל אביב, שעמדה עד כה על 5 מיליון דולר, וכעת הסינים מוכנים לשלם 7.5 מיליון דולר - עלייה של יותר מ-50 אחוז למחיר הקודם. בסביבת זהבי טוענים כי ההצעה גבוהה אפילו יותר, ושזו "הצעה שאי אפשר לסרב לה". בין הצדדים מתקיים משא ומתן, והעסקה קרובה לסגירה.
כאמור, הבעלים מיטש גולדהאר, שעד עתה נטה לסרב לשחרור זהבי, שוקל מחדש את ההצעה על הכוכב, שנחת היום בשעות הצהריים בישראל, ואם היה נדמה שרוב הסיכויים שזהבי לא יימכר הקיץ, כעת נראה שמכבי תל אביב קרובה לקבל את ההצעה.
בימים האחרונים התנהלו מספר שיחות בין זהבי ששהה בחופשה בתאילנד לבין בעלי מכבי תל אביב. זהבי הבהיר בשיחות כי הוא מעוניין בהצעה של גואנגז'ו ומבקש מגולדהאר למכור אותו תמורת חמישה מיליון דולר, הסכום שהציעו הסינים בהתחלה.
בעלי מכבי תל אביב טען מצידו כי הוא לא רוצה למכור את השחקן והציע לזהבי פיצוי כספי של מיליון שקל לעונה ולמעשה חתימה על חוזה חדש לחמש שנים. לזהבי יש חוזה במכבי תל אביב לארבע עונות בלבד וההצעה של גולדהאר כאמור מדברת על עונה נוספת ושדרוג כספי, אבל מאחר שבגואנגז'ו זהבי אמור להשתכר 5.5 מיליון דולר נטו לעונה, הוא עדיין רוצה לצאת. כעת, אחרי שהסינים הגדילו משמעותית את ההצעה, ולאור רצונו של זהבי לעזוב, מלך השערים עשוי לעבור לליגה הסינית.
עוד בנושא:
הבלם היהודי יגור פיליפנקו, שחקן מלאגה אשתקד, סיכם במכבי תל אביב
ג'ורדי קרויף עדיין רוצה להחזיר את אלירן עטר, בניון עבר מבדקים
זהבי פעל מאחורי הקלעים, פאקו המליץ: כך נסללה דרכו של בניון למכבי ת"א
זהבי ורעייתו נחתו בשעות הצהריים ומבחינת מכבי תל אביב הזמן דוחק. מחר תמריא הקבוצה למחנה האימונים באוסטריה וג'ורדי קרויף רוצה לראות את זהבי על המטוס. במכבי תל אביב אמרו הבוקר: "צריך לחתוך את הדברים ב-24 השעות הקרובות. כשהשחקן הכי חשוב של הקבוצה נמצא על פרשת דרכים כזו, ברור שצריך לסגור עניין ולגמור עם אי הוודאות הזו. עם כל הכבוד לכולם, הכדור במגרש של מיטש ורק הוא יכול להחליט איך הוא גומר את הסיפור הזה".
זהבי אמנם רוצה לצאת לסין, אבל הוא מכבד מאוד את גולדהאר ואת מכבי תל אביב ומוכן לשמוע כל מה שיש לקבוצה להציע. קיימת בהחלט אפשרות שאם ההצעה של גולדהאר תשודרג, הוא יחליט בסופו של דבר להישאר. בדבר אחד אפשר כמעט להיות בטוחים וזו מערכת היחסים הטובה בין השחקן לבעל הבית. קשה לראות מצב בו זהבי נכנס לעימות מול גולדהאר, אלא אם במכבי תל אביב יתעקשו לא למכור ובמקביל גם לא יעשו מאמץ משמעותי להשאיר אותו. לזהבי גם מאוד חשובה ההכנה לעונה והוא יודע שלא ישתלם לו מקצועית לא להמריא מחר עם הקבוצה לאוסטריה. לכן רק עימות יוצא דופן יכול לגרום לו לבקש לא לצאת עם הקבוצה מחר למחנה.
אחרי יוסי בניון ויגור פיליפנקו, נראה שלמכבי תל אביב יש גם מאמן. הגאורגי שוטה אברלדזה (43) סיכם הערב את תנאיו אצל הצהובים וייכנס לנעליו של המאמן ההולנדי פטר בוס. ארבלדזה יהיה המאמן השישי של הצהובים בחמש העונות האחרונות, אחרי אוסקר גרסיה (שתי קדנציות), פאולו סוזה, פאקו אייסטרן, סלבישה יוקאנוביץ' ופטר בוס.
בשיחות שהתנהלו בימים האחרונים היה מעורב גם סוכנו של זהבי רונן קצב וכל הצדדים ביקשו לשמור על חשאיות. אחד משחקני מכבי תל אביב אמר הבוקר: "אין לנו כאן שום אינדיקציה לגבי עתידו של ערן. כולם מחכים לראות מה יהיה. כולם מבינים שעל הצעה כזו לא מוותרים, אבל ערן הוא בחור מספיק נבון כדי להחליט מה הכי טוב עבורו. מה שבטוח, כולם כאן רוצים שהוא יישאר במכבי תל אביב".
עדכון ראשון: 10:20
סגנית האלופה חשפה היום (רביעי) גם את המדים חדשים שלה לעונת 2016/17. של חברת 'אדידס', המלבישה הרשמית של הקבוצה. המחירים של פרטי הלבוש בחנויות הרשמיות של מכבי תל אביב עומדים על טווח של 200 עד 250 שקל לחולצת משחק ובין 160 ל-180 שקל עבור מכנסיים.
צילומים: מתוך האתר הרשמי של מכבי תל אביב
יתרון (1) 197
18:30

אליצור נתניה
(4+)

מכבי רמת גן
אליצור נתניה עדיין לא נראית טובה מספיק להתמודד בליגה הראשונה. היא תפגוש קבוצה בכושר מצוין ויכולה להפסיד שוב.
יתרון (1) 211
18:30

ליברפול

מנצ'סטר יונייטד
(1+)
ליברפול חוזרת מהפגרה כשהיא לא בתקופה טובה עם שלושה הפסדים רצופים. יונייטד עדיין מנסה להתחבר אבל יודעת שאין הזדמנות טובה מזו להוציא נקודות באנפילד בכושר הנוכחי של המארחת. אלא שליברפול מספיק טובה לנצח כאן, אבל זה לא יהיה לה קל. ליברפול בגול
יתרון (1) 286
20:40

עירוני קריית אתא

הפועל גליל עליון
(5+)
אתא הפסידה בשני המשחקים האחרונים שלה לשתי התל אביביות, ונראתה לא רע. היא קבוצה יותר טובה מגליל עליון, שמגיעה אחרי ניצחונות על העמק ונס ציונה החלשות. אתא בבית, תהיה מוקש, ומול הקטנות כמו גליל עליון היא אמורה להסתדר
מעל/מתחת נקודות (162) (1) 287
20:40

עירוני קריית אתא
(162+)

הפועל גליל עליון
קריית אתא אמנם הפסידה להפועל תל אביב במחזור הראשון אבל נראתה טוב מאוד לאורך רוב המשחק. גליל עליון נהנתה מניצחון ביתי על העמק. היתרון של שתי הקבוצות הוא דווקא הגנתי ויחד עם החיסרון של בלייקס בגליל אפשר לראות כאן סקור די נמוך. אנדר