בווידאו: תקציר המשחק מהסיבוב הקודם (1:3 למכבי תל אביב)
טריוויה
* זה יהיה המפגש הרביעי בין מכבי תל אביב להפועל פתח תקוה העונה. שניים מהם היו בגביע הטוטו. בכל שלושת המשחקים ניצחה מכבי תל אביב והפרש השערים היה 1:11.
* משחק הליגה האחרון בין הקבוצות שנערך בבלומפילד היה בחודש דצמבר 2011. מכבי תל אביב ניצחה אז משער של ברק יצחקי שעשוי לפתוח בהרכב.
* הפעם האחרונה שהפועל פתח תקוה ניצחה את מכבי תל אביב הייתה לפני למעלה משש שנים. המשחק נערך בבלומפילד.
* ניצחון בודד השיגה העונה הפועל פתח תקוה מחוץ למושבה. זה היה בסוף חודש אוקטובר והמפסידה היתה מ.ס. אשדוד החלשה.
מפתחות והכנות: מכבי תל אביב
לא יוצא למכבי תל אביב יותר מדי פעמים לחזור לשחק אחרי הפסד, אבל כשזה קורה זה תמיד מעניין. על פניו משוכת הפועל פתח תקוה לא צריכה להוות בעיה גדולה. מכבי ניצחה אותה העונה שלוש פעמים ושוב מטילים הצהובים וטו על שיתוף המושאלים. ולמי ששכח, מדובר בחבילה משמעותית של שחקנים שלא תוכל לשחק.
פאקו אייסטרן ערך אסיפת וידאו טקטית לשחקני החלק הקדמי. שחקן בקבוצה אמר בציניות: "יכול להיות שהוא מפנים סוף סוף, שצריך להתחיל לשחק כדורגל מהנה". טל בן חיים כשיר, יחזור לסגל ואולי אף להרכב וגם ברק יצחקי שנכח במסיבת העיתונאים הקבועה שלפני משחק, עשוי לעלות ב-11. עומרי בן הרוש יחזור להרכב ויתכן שגם ניקולה מיטרוביץ'.
פאקו עשוי להעלות ארבעה שחקנים קדמיים ולא שלושה כמו בדרך כלל, ובסך הכול נראה שאחרי שבשני המשחקים הקודמים העלה את אותו הרכב, הפעם הוא יעשה מספר שינויים כתוצאה ישירה של ההפסד לבית"ר ירושלים בסמי עופר.
מפתחות והכנות: הפועל פתח תקוה
ההפסדים של מ.ס. אשדוד, הפועל תל אביב והפועל חיפה במחזור האחרון, עשו טוב לשחקני הפועל פתח תקוה שיכולים בתיאוריה לעשות צעד ענק לקראת הפלייאוף התחתון, אבל כאן מדובר במשחק החוץ הקשה בליגה ואיש לא משלה את עצמו שהולך להיות קל. "אנחנו צריכים להיות ביום אדיר ושמכבי שוב תנמנם", ניפק אחד משחקני הקבוצה את המתכון להפתעה בבלומפילד.
מנחם קורצקי תרגל אתמול שלושה בלמים בקו האחורי כמו בימי עידן בר און. אל אורי פסו הצטרפו מייקל טוקורה ועודד גביש שסיימו פציעות ארוכות. מהאימון נעדר לירוי צעירי האבל על מות סבו, אך נראה כי הוא יפתח בהרכב אחרי שבשעות הבוקר ערך אימון קל בגפו. בקישור אמורים עוד לשחק גיא דיין ומירקו אורמוש ובחוד גאל אטוק שיפתח לראשונה בהרכב. שחקני מכבי עומרי אלטמן, בן בן יאיר ודור ג'אן לא ישחקו. על חסן אבו זייד התדיינו היום הצדדים כי בחוזה שלו אין סעיף ברור האוסר עליו לשחק מול מכבי, אבל בפתח תקוה לא בונים במיוחד על שיתופו.
יעמדו למבחן
מכבי תל אביב: ברק יצחקי
יקבל דקות, אולי אפילו יפתח בהרכב. לקראת הפלייאוף העליון מכבי תל אביב צריכה אותו והוא צריך להיות שם בשבילה כי על הפרק נמצא חידוש החוזה אחרי חמש שנים במועדון.
הפועל פתח תקוה: דור כוכב
עוד לא סיפק את המשחק שיהפוך אותו לשחקן קדמי מוביל בליגת העל. פה ושם הוא נכנס כמחליף וגם כשהוא פותח, הוא לא מביא את האיכויות שמעידים כי קיימות אצלו. בבלומפילד מול מכבי תל אביב לא יהיה לו קל, אבל מצד שני אין במה יותר מקדמת מזו.
רגיל (7) 28
14:30

לידס

טוטנהאם
טוטנהאם פתחה טוב את העונה ואולי לא הכי מרשימה אבל כן צוברת ניצחונות ולא מפסידה. לידס לא משכנעת עד כה ובשביל טוטנהאם זה אולי משחק חוץ קשה, אבל היא חייבת לנצח כאן
רגיל (7) 193
19:15

הפועל חיפה

הפועל קרית שמונה
הפועל חיפה אחרי הפסד דחוק להפועל תל אביב, בעוד ק"ש אכזבה עם הפסד לאשדוד. הפועל חיפה נראתה לא רע, היא תתעורר בבית והיא תנצח את ק"ש המגמגמת
סך הכל שערים טווחים (2-3) (7) 211
19:30

איינטרכט פרנקפורט

באיירן מינכן
היחס אמנם לא מאוד גבוה אבל מספיק טוב. כל משחק של פרנקפורט העונה הסתיים עם ארבעה שערים לפחות. כשבצד השני יש התקפה כמו של באיירן, קשה לראות את המפגש הזה נגמר עם פחות מארבעה שערים. סימון 2
רגיל (7) 216
19:30

מ.ס אשדוד

מכבי בני ריינה
ריינה נראית כרגע כקבוצה החלשה בליגה. אשדוד השיגה ניצחון מפתיע על קרית שמונה ותנסה להמשיך במומנטום במשחק ביתי מול קבוצה מבולבלת.
רגיל (7) 255
20:00

מכבי יפו

מכבי פתח תקווה
שתי הקבוצות בפתיחת עונה די בינונית ולא יציבה. מכבי פתח תקוה טובה יותר והיפואים שמשחקים בבלומפילד , יתקשו מאוד.
סך הכל שערים טווחים (2-3) (7) 269
20:00

הפועל באר שבע

הפועל תל אביב
שתי הקבוצות הרכו לכבוש במרבית מחזורי הליגה הראשונים. שתיהן מאוד התקפיות ובהחלט יתכן משחק רב שערים.
רגיל (1) 64
16:00

פיורנטינה

רומא
פיורנטינה מגיעה אחרי ניצחון בקונפרנס ליג ואילו רומא אחרי הפסד בליגה האירופית. אבל בליגה שתי הקבוצות במומנטום שונה לחלוטין. רומא סימנה השנה מטרה - אליפות. והיא טובה הרבה יותר.
רגיל (1) 172
18:15

שטרסבורג

אנז'ה
אחרי חמישה משחקים ללא ניצחון, אנז'ה תתקשה מאוד לנצח דווקא את אחת הקבוצות המרשימות בליגה.
הרכבי הקבוצות
ליגת העל - 2014/15
קבוצה משחקים נצחונות תיקו הפסדים שערים נקודות 1 מכבי תל אביב26 17 5 4 20-53 54 2 הפועל באר שבע26 14 7 5 24-47 49 3 עירוני קרית שמונה26 13 8 5 27-40 47 4 בית"ר ירושלים26 10 10 6 29-38 39 5 מכבי פתח תקוה26 10 9 7 30-28 39 6 מכבי חיפה26 11 4 11 29-38 37 7 הפועל רעננה26 9 7 10 23-24 34 8 מכבי נתניה26 9 6 11 45-37 33 9 בני סכנין26 7 9 10 37-32 30 10 הפועל תל אביב26 8 7 11 33-27 29 11 מ.ס. אשדוד26 6 9 11 41-29 27 12 הפועל חיפה26 7 5 14 41-20 26 13 הפועל פתח תקוה26 5 8 13 43-28 23 14 הפועל עכו26 4 10 12 39-20 22