ב-11 בינואר, בנפיקה וספורטינג ליסבון נפגשו בגמר גביע הליגה והדרמה הגיעה לשיאה כשאחרי 1:1 בתום המועד החוקי, הקבוצות התייצבו לדו קרב פנדלים. שש הבעיטות הראשונות של כל קבוצה נעצרו ברשת, אבל פרנסיסקו טרינקאו החמיץ את הבעיטה השביעית ובנפיקה ניצחה 6:7 בפנדלים וזכתה בתואר. זה היה רק המתאבן להמשך העונה.
מאבק האליפות בפורטוגל לוהט וביום שבת יתקיים הדרבי של ליסבון, שעשוי להכריע את זהות הקבוצה שתניף את הצלחת. אתמול בנפיקה ניצחה את אשטוריל 1:2 בחוץ ופתחה פער של שלוש נקודות בפסגה, אבל ספורטינג תעבור אותה בזכות אם תנצח הערב (ראשון, 22:30) את ז'יל ויסנטה. ההסבר פשוט: כשיש שוויון נקודות, מה שקובע הוא מאזן הראש-בראש העונתי. כרגע הוא נוטה לטובת ספורטינג שניצחה 0:1 במשחק הראשון ביניהן העונה.
בשבוע הבא - במחזור הלפני אחרון - בנפיקה תארח את ספורטינג לדרבי והפעם על הפרק תהיה מונחת הרבה יותר מיוקרה: ניצחון אדום יקרב את העיטים לאליפות. כל תוצאה אחרת תעשה שירות נפלא לספורטינג. במחזור הסיום אגב, הירוקים-לבנים יארחו את ויטוריה גימראייש ובנפיקה תתארח אצל ספורטינג בראגה למשחק קשה.
בנפיקה היא שיאנית האליפויות עם 38 ולספורטינג יש 18. אם האחרונה תזכה, זה יהיה סיפור גדול; האלופה איבדה באמצע העונה את רובן אמורים שעזב למנצ'סטר יונייטד, והתחילה לאבד גובה ז'ואאו פריירה - שקודם מקבוצת המילואים.
פריירה פוטר אחרי כחודש וחצי ורוי בורז'ס שמונה במקומו, השיב את הספינה לנתיב הרצוי. ב-16 משחקי ליגה מאז בורז'ס מונה למאמן, ספורטינג השיגה 11 ניצחונות ו-5 תוצאות תיקו. המשחק הראשון שלו על הקווים אגב, היה בניצחון 0:1 על בנפיקה בסוף דצמבר.
גורל האליפות עשוי להיות מוכרע בשבוע הבא, עם דרבי גדול - אבל הוא לא יהיה האחרון העונה. ב-25 במאי שתי הענקיות של בירת פורטוגל ייפגשו גם בגמר הגביע, לעוד משחק גדול על עוד תואר.