השבוע יוכרע האם חיים סילבס יהיה מחליפו של מנחם קורצקי בהפועל תל אביב. כזכור, כבר לפני שבועיים בועז תושב מבעלי הפועל תל אביב עניין את המאמן להגיע למועדון בעונה הבאה. יתרה מכך, בשבוע שעבר נפגשו כבר תושב יחד עם איציק ניסנוב עם סילבס ושוחחו על האופציה שיעמוד על הקווים של הקבוצה בעונה הבאה. סילבס, על פי גורמים במועדון האדום, טען שאשר אלון נתן אישור לאיזי שרצקי לנהל עמו משא ומתן ואם האדומים רוצים להחתימו, הם צריכים להזדרז ולהגיש לו הצעה. עוד ציינו בהפועל תל אביב, כי המאמן מרעננה מעוניין בחוזה ארוך טווח, אם הקבוצה לא תשרוד בליגת העל.
בכל מקרה, אחרי הניצחון על קרית שמונה נראה כי אם בשבוע הבא היו בהפועל סקפטיים מאוד לגבי הישארות של קורצקי בקבוצה, נראה שמניות המאמן קצת עלו. איציק ושרון ניסנוב שהם אלה האחראיים על הצד המקצועי בהפועל ועל החתמתו של קורצקי, מעוניינים בשלב הזה לתת לקורצקי לסיים את העונה ולא שוללים את האפשרות שהוא ימשיך בעונה הבאה בקבוצה. בשל כך, נראה כרגע שרצונו של תושב להחתים את סילבס לא ייצא לפועל בשל ההסיבה כי מאמן רעננה עצמו רוצה לסיים את התעסקות בעתידו בקרוב ואם שרצקי יגיש כפי המתוכנן הצעה ביום חמישי לחתום בקרית שמונה על חוזה לטווח ארוך, ייתכן כי יחליט לחתום שם.
חשוב לציין, כי תושב עצמו לא מעוניין לקבל החלטות ברמה המקצועית ורק האחים ניסנוב הם אלה שמחליטים בעניין זה ולכן אי אפשר להגיד שיש חילוקי דעות, אלא הדברים תלויים בהחלטת האחים ניסנוב שתתקבל מחר בעניין זה. בנוסף, אחרי הניצחון בשבת הם מעוניינים לראות איך העונה תסתיים ואז יחליטו האם לממש את חוזהו של קורצקי גם בעונה הבאה או להיפרד ממנו.
עם או בלי קשר, בקבוצה לא מתכוונים להילחץ לדד ליין של סילבס ושם מתעקשים כי המאמן מעדיף את הפועל ואם הוא מעוניין בתפקיד הוא צריך להמתין עד סוף העונה : "גם אם נהיה בליגה לאומית אין שום סיבה שסילבס יילך שוב למועדון בלי אוהדים, הוא יודע את זה ומבין שלאמן בהפועל לא חשוב איפה היא נמצאת זה אתגר הרבה יותר גדול. אנחנו במצב כרגע שאי אפשר לקבל החלטות מידיות מבלי לפגוע בקיים".
רגיל (5) 239
22:00

אוטרכט

ליון
ליון פתחה מצוין את העונה עם ארבעה ניצחונות בחמישה משחקים, ובעיקר יציבות הגנתית. היא איכותית יותר מיריבתה ההולנדית, שאמנם תזכה ליתרון ביתיות, אבל תתקשה לאתגר באמת את האורחת מצרפת. ניצחון חוץ
רגיל (5) 279
22:00

זלצבורג

פורטו
פורטו מגיעה לזלצבורג אחרי שמונה ניצחונות רצופים ובכושר מצוין, מה שמעמיד אותה כפייבוריטית ברורה. זלצבורג מנגד רחוקה מהיכולת שהייתה לה בעבר, מתקשה בליגה ובאירופה ומציגה ירידה חדה ברמה.
רגיל (5) 317
22:00

שטוטגרט

סלטה ויגו
סלטה ויגו מתקשה להשיג נקודות ומגיעה אחרי חמש תוצאות תיקו רצופות כשהיא עדיין ללא ניצחון העונה. שטוטגרט מתחילה לצבור קצב, ובבית היא תמצא את הדרך לנצח
יתרון (6) 39
14:45

מכבי תל אביב

הפועל ירושלים
(3+)
ירושלים ניצחה את מכבי לפני כמה ימים בסופר קאפ, אך ניכר שהקבוצות שוות ולירושלים יהיה קשה מאוד להשיג ניצחון שני על הצהובים בכמה ימים. מכבי תחזיר לירושלים כאן ותנצח כאשר הליין פחות רלוונטי
רגיל (6) 200
21:00

גרנובל

באסטיה
באסטיה בכושר קטסטרופלי מתחילת העונה והיא במקום האחרון כשמעליה גרנובל החלשה. הביתיות של גרנובל בתוספת העובדה שהיא מעט טובה יותר, אמורה להיות לטובתה.
מעל/מתחת שערים (2.5) (6) 223
21:00

סי. אס. יו קראיובה
(2.5+)

דינמו בוקרשט
למרות שלא כבשו עד כה הרבה שערים במשחקי הליגה, מדובר בשתי קבוצות מאוד התקפיות עם שחקנים יצירתיים שיכולים לספק משחק עם שלושה שערים לפחות.
פלייאוף תחתון
קבוצה משחקים נצחונות תיקו הפסדים שערים נקודות 1 עירוני קרית שמונה33 10 9 14 48-44 39 2 הפועל חיפה33 10 7 16 46-39 37 3 מ.ס. אשדוד33 7 15 11 32-22 36 4 הפועל רעננה33 9 9 15 40-22 36 5 בני יהודה תל-אביב33 8 11 14 39-26 35 6 הפועל אשקלון33 7 11 15 42-24 32 7 הפועל כפר סבא33 7 10 16 40-23 31 8 הפועל תל אביב33 8 14 11 34-29 29