נורבגיה לא תחרים את המשחק מול ישראל - אבל "אנחנו פועלים להשעייתה"נשיאת ההתאחדות ליסה קלאבנס טענה כי החרמת המשחק הקרוב תהיה פרס ליריבה בהמשך המוקדמות: "קשה מאוד לשחק מול מדינה שמבצעת רצח עם"
בגלל ישראל: "ייתכן עימות גיאופוליטי בין אופ"א ופיפ"א"לפי "אינדיפנדנט" הבריטי, אם אופ"א תבחר להשעות את ישראל היא תלך ראש בראש עם גוף הכדורגל העולמי - שייאלץ לבחור בינה ובין טראמפ. השעיה מפיפ"א נראית פחות סבירה כרגע, אך הכל על השולחן: "המצב השתנה משמעותית ביומיים האחרונים"
"אם ישראל תודח מהכדורגל העולמי, זה יהיה רגע שפל בלתי נתפס"יאיר לפיד הגיב לאפשרות של השעיה מפיפ"א ואופ"א. במשרד התרבות והספורט הוסיפו: "עובדים מול הגורמים המקצועיים לבלימת המהלך"
בהתאחדות ובמשרד הספורט לא מכירים איום קונקרטי ומיידי על הכדורגל הישראליעל רקע שלל הפרסומים בחו"ל כי בקרוב תיערך באופ"א הצבעה להדחת ישראל מהתחרויות, טוענים הגורמים הבכירים בהתאחדות ובמשרד התרבות והספורט, כי אין להם מידע כזה. יחד עם זה, ברור לכולם שהמצב רגיש במיוחד וכל העת נעשית עבודה כדי למנוע את המשבר הגדול
מואיז ספרא מסביר מדוע לאופ"א אסור להשעות את ישראלבנו של בעלי הפועל תל אביב טען: "זו אפליה, עד היום היא פעולה בהתאם לסנקציות של האיחוד האירופי או האו"ם, ניסיון הדחה יהיה חסר תקדים"