הערב המרגש שבו נפרדה ארגנטינה מליאונל מסי קיבל גם צד הרבה פחות חגיגי. בנבחרת בנין, שהפסידה 3:0 במשחק הפרידה במונומנטל, יצאו נגד היחס שקיבלו בסיום וטענו שלא הורשו לפגוש את מסי, להחליף חולצות עם שחקני ארגנטינה ואפילו להעניק לכוכב זר פרחים שהכינו עבורו.
מאמן בנין, גרנוט רוהר, סיפר ברדיו הצרפתי על האכזבה של שחקניו: "זה היה קשה מאוד. ניסינו. הדבר היחיד שחבל עליו הוא שהארגנטינאים לא נתנו לנו כלום. לא תמונה עם מסי, לא חולצה".
לדבריו, גם הניסיונות להגיע לאזור חדרי ההלבשה נבלמו. "האבטחה סירבה לתת למישהו להיכנס. כמה שחקנים הגיעו כדי להחליף חולצות, אז ידענו שזה יהיה קשה. ניסינו הכול, אבל לא קיבלנו כלום".
רוהר חשף שבנין אף הכינה למסי מחווה מיוחדת: זר פרחים בצבעי הדגל הלאומי, צהוב, אדום וירוק. גם במקרה הזה, לטענתו, אנשי הנבחרת לא הצליחו להגיע לכוכב הארגנטינאי ולהעניק לו את המתנה.
בסופו של דבר, רוהר הצליח להשיג מזכרת אחת בלבד. "נתתי לסקאלוני חולצה של מסי מ-2018", סיפר. "הוא דאג שמסי יחתום עליה עבורי ואז החזיר לי אותה, אבל זה הכול".
מי שהחריף עוד יותר את הטון היה העיתונאי הצרפתי רומיין מולינה, שטען שהיחס לבנין לא הסתכם רק במה שקרה אחרי שריקת הסיום.
"ה'כבוד' של ההתאחדות הארגנטינאית ושל השחקנים כלפי בנין: שום מענק, אפילו לא סנט אחד מההכנסות שנוצרו, אף חולצה לא הוחלפה, אף תמונה, ואיסור להיכנס למסדרון של ארגנטינה", כתב.
מולינה הוסיף בביקורת חריפה: "הכול כשר כדי לעשות עסקים על הגב של מי שמתייחסים אליהם כניצבים".
כך, לצד ערב הפרידה המתוכנן בקפידה ממסי - שכלל אצטדיון מלא, טקסים, מחוות ומופע רחפנים - נותרה אצל היריבה תחושה שונה לחלוטין.
