הדרמה סביב מנצ'סטר סיטי רחוקה מסיום. אחרי שהוועדה העצמאית מצאה את המועדון אשם בהפרות החמורות של חוקי הפרמיירליג, בסקיי ספורטס מעריכים כי סיטי מתכוונת להיאבק בהחלטה בכל דרך אפשרית - וגם אם הערעור שלה יידחה, ייתכן שהמאבק יעבור לבית המשפט.
הכתב הבכיר קווה סולהקול התייחס לניסוח החריף בהודעת המועדון, ובפרט לטענה שההליך צריך היה להיות "חופשי מהשפעה מפלגתית". לדבריו, מדובר ברמז ברור לכך שסיטי סבורה שיריבותיה השפיעו על ההתנהלות נגדה. "ברור ממה שמנצ'סטר סיטי אומרת שהיא חושבת שההליך לא היה הוגן ולא היה בלתי תלוי", אמר סולהקול. "הם יכולים, למשל, להשתמש בכך שההחלטה הודלפה כבר ביום שישי ולשאול מה קרה שם ואיזה הליך הפרמיירליג ניהלה".
לדבריו, "צריך להבין שמנצ'סטר סיטי לא הולכת לקבל את זה. היא לא תשב בשקט. גם אם תיכשל בערעור, יש סיכוי טוב שהיא תיקח את זה צעד נוסף". עם זאת, בית הדין לבוררות בספורט, CAS, לא עומד לרשותה. חוקי הפרמיירליג אינם מאפשרים לערער לשם, ולכן לפי סולהקול האפשרות המשמעותית הבאה יכולה להיות פנייה לבית המשפט הגבוה באנגליה, בטענה שההליך כולו לא היה הוגן או בלתי תלוי.
במקביל, סימן שאלה גדול מרחף מעל העונש. לפי תקנון הפרמיירליג, הוועדה רשאית להטיל הפחתת נקודות, קנס, איסור העברות, סנקציות ספורטיביות נוספות ואף הרחקה מהליגה. ייתכן גם שילוב של כמה מהעונשים הללו.
סולהקול הזכיר כי אברטון ונוטינגהאם פורסט ספגו בעבר הפחתות נקודות בעקבות הפרה אחת של כללי הרווחיות והקיימות. במקרה של סיטי מדובר בשורה של הפרות לאורך שמונה או תשע עונות, ולכן הדיון בעונש צפוי להיות משמעותי בהרבה.
שאלה נוספת שכבר עולה היא האם מועדונים אחרים ינסו לתבוע את סיטי על נזק שנגרם להם בעבר בעקבות ההפרות. סולהקול ציין כי כבר היו מקרים שבהם מועדונים תבעו מועדונים אחרים לפיצויים, ולכן האפשרות קיימת, אף שעדיין לא ברור אם תהיה לכך תמיכה רחבה בקרב קבוצות הפרמיירליג. בינתיים, לא כל החומר נחשף. הפרמיירליג פרסמה גרסה מושחרת של החלטת הוועדה, אך מספר משמעותי של נספחים ומסמכים נוספים טרם פורסמו. בליגה הבהירו כי הם מתכוונים לפרסם אותם כשיתאפשר, כך שפרטים נוספים על הפרשה עשויים להיחשף בהמשך.
יו"ר מנצ'סטר סיטי לשעבר, דיוויד ברנסטין, תקף בחריפות את המועדון בעקבות החלטת הוועדה. "זה חמור מעבר לכל דמיון", אמר ל-BBC Radio 5 Live. "המחשבה הראשונה שלי היא האם הדירקטוריון צריך להמשיך? האם האנשים המעורבים צריכים להיות מושעים באופן מיידי? זה מאוד מאוד חמור. יש אסכולה אצל עורכי דין שאומרת להכחיש, להכחיש, להכחיש, אבל מדובר במועדון כדורגל שהוא חלק מליגה, וכל האמינות של הליגה עומדת כאן על הכף. הסנקציות לא יכולות להיות רק כספיות, זה חייב ללכת הרבה מעבר לזה. אם הערעור ייכשל, מנצ'סטר סיטי לא יכולה להישאר בליגה. היא חייבת לשאת בהשלכות. ואני אומר את זה כאוהד וכמי שתומך במועדון".
שוער העבר של מנצ'סטר סיטי, ג'ו הארט, התייחס לפרשה ודווקא הביע אמון מלא ביו"ר המועדון חלדון אל מובארק. "שמעתי את כולם נכנסים לכל חור ארנב אפשרי ולכל דיון. הדעה הכנה שלי היא שאין לי שום סיבה לא לסמוך על חלדון אל מובארק. מה שהוא אמר מספיק לי".
