"אחרי היום ההזוי הזה שעברנו אתמול, בסוף זה מתכנס שוב למשחק כדורגל בלבד ושם אנחנו צריכים לעשות את הדברים הרבה יותר טוב ממה שעשינו באוסטריה", כך אומרים הבוקר (ראשון) במחנה נבחרת ישראל בדברצן, לקראת המשחק הערב מול אירלנד (21:45).
זה היה יום שבת עמוס ברגשות, וההתאחדות לכדורגל עבדה ועשתה את שלה כדי להשפיע על גורמים בכירים באופ"א שיסייעו בעצמם לכך שאירלנד לא תחרים את המשחק, אבל אחרי שכל העשן התפזר ושחקני נבחרת ישראל עלו אתמול לאימון המסכם על כר הדשא באצטדיון, הדבר החשוב והיחיד כרגע הוא שהנבחרת תיראה הרבה יותר טוב הלילה ממה שנראתה בלינץ ביום חמישי.
עוד בנושא
אירלנד הודיעה: "רוב השחקנים רוצים לשחק, נעלה למפגש מול ישראל"
באירלנד חשפו: המחאות שיתקיימו מול נבחרת ישראל
"שאלה מופרכת": באירלנד ביקרו את התקשורת הישראלית
באירלנד טענו: שבעה שחקנים לא רצו לשחק מול ישראל
אפשר לדבר עוד שעות ארוכות על ההרחקה של סייד אבו פרחי. לשלוח מכתבים ולהתלונן בצדק. אבל בסוף מה שיכריע הוא מה שיביאו השחקנים לכר הדשא ואיך שהמאמן רן בן שמעון ינהל את המשחק. "היו לנו הרבה דברים בהם היינו פחות טובים מאשר בקמפיין הקודם", הודו בסוף השבוע שחקנים בנבחרת. "לא ייצרנו מספיק מצבים מול אוסטריה, לא סיכנו כמעט את השער שלהם במחצית הראשונה. הנענו את הכדור והחזקנו בו אבל זה היה במרכז השדה. צריך להעביר את הכדור לאזורים המסוכנים ושם לאיים על האירים באמת".
בנוסף לכך, במחלה הקבועה של הכדורגל הישראלי עשינו שתי טעויות קריטיות. גם הפנדל לפני ההפסקה, גם השחקן שבורח לענאן חלאילי. "אלה לא מהלכים שאפשר לבצע ברמות כאלה, ועובדה שאתה ישר נענש", הזכירו בנבחרת.
המאמן רן בן שמעון צפוי לעשות שני שינויים. דור תורג'מן יפתח במקום סייד אבו פרחי וגבי קניקובסקי במקום דור פרץ, ובנבחרת יקוו להיראות הרבה יותר טוב. ציפייה גדולה יש מאוסקר גלוך וממנור סולומון וגם מחלאילי. בסוף השלישייה הזאת היא השלישייה "הזוהרת" של הנבחרת. היא זו שצריכה לבנות את המצבים. היא זו שצריכה להבקיע או לבשל, והשלושה היו פחות טובים מול אוסטריה. אלה השלושה שיצטרכו להרים הילוך ולקחת את הנבחרת לניצחון הערב.
"הרבה התעסקות הייתה לפני המשחק בדברים שלא קשורים אלינו. לא תלויים בנו. אנחנו צריכים להיות טובים במה שאנחנו שולטים בו", אומרים בנבחרת הבוקר. "אירלנד? חרם? אנחנו צריכים להיות מרוכזים בעצמנו ולעשות את הדברים הרבה יותר טוב".
