המעבר של לברון ג'יימס לפילדלפיה ממשיך לעורר הדים ברחבי ה-NBA, וכעת גם צ'ארלס בארקלי התייחס למהלך והודה כי הוא עשוי לשנות את דעתו בוויכוח הגדול ביותר בכדורסל - מי גדול יותר, לברון או מייקל ג'ורדן.
בארקלי, שנחשב לאחד מגדולי שחקני פילדלפיה בכל הזמנים, אמר בריאיון לסטיבן איי סמית' כי אם ג'יימס יוביל את הסיקסרס לשתי אליפויות רצופות ויסיים לאחר מכן את הקריירה, הוא יהיה מוכן להכתיר אותו לגדול בכל הזמנים.
"אם הוא יזכה בשתי אליפויות רצופות ויפרוש בגיל 44 או 45, אגיד משהו שמעולם לא אמרתי: אני חושב שראיתי את שחקן הכדורסל הגדול בכל הזמנים", אמר בארקלי.
לצד המחמאה, בארקלי שמר על הביקורת הוותיקה שלו כלפי ג'יימס. "הטענה המרכזית נגד לברון מבחינת אנשים מהדור שלי תמיד הייתה שהוא בנה לעצמו קבוצות-על. הוא עשה את זה במיאמי, עשה את זה בקליבלנד, עשה את זה בלייקרס, ועכשיו הוא עושה את זה גם בפילדלפיה. לכן הביקורת שלי עליו תישאר בדיוק אותה ביקורת".
Charles Barkley calls out LeBron:
— LakeShowYo (@LakeShowYo) July 24, 2026
"He stacked his team in Miami, he stacked it in Cleveland, he stacked it in LA, now hes stacking it in Philly… He's always stacked his team" pic.twitter.com/i5jSZuNKHm
בהמשך התייחס בארקלי גם לכך שג'יימס בחר בפילדלפיה במקום לחזור לקליבלנד בפעם השלישית בקריירה. "אני מאוכזב", הודה. "רציתי שהוא יחזור לקליבלנד. אין לו שום חיבור טבעי לפילדלפיה, ולכן הבחירה הזו הפתיעה אותי. אם היה חוזר למיאמי, עוד הייתי יכול להבין, אבל חשבתי שהדרך המושלמת לסיים את הסיפור שלו הייתה לחזור לקליבלנד. זו הייתה יכולה להיות סגירת מעגל נהדרת".
לברון כבר זכה בארבע אליפויות עם שלושה מועדונים שונים - מיאמי, קליבלנד ולוס אנג'לס לייקרס. אם יצליח להוסיף גם אליפות עם פילדלפיה, הוא יהפוך לשחקן הראשון שזוכה בטבעת עם ארבע קבוצות שונות, הישג שלדעת בארקלי עשוי להכריע אחת ולתמיד את הדיון על זהות הכדורסלן הגדול בתולדות המשחק.
